Keravan kannabis­kasvattaja tuomittiin vankeuteen – poliisi löysi jättimäisen kannabis­tehtaan kesällä 2020

Keravalla kannabista kasvattanut mies sai neljä vuotta vankeutta. Poliisin mukaan 35-vuotiaan miehen kasvattamo oli poikkeuksellisen laaja ja ammattimainen.

Keravalaishallista löytyi 150 kannabiskasvia vuonna 2020.

4.5. 16:03

Kesällä 2020 Itä-Uudenmaan poliisi paljasti poikkeuksellisen suuren kannabiskasvattamon Keravan Myllynummella. Rasmus Eichenbaum, 35, oli kasvattanut arviolta yli 8 kiloa kannabista kahdessa eri kiinteistössä useassa eri hallissa.

Toiminta oli poliisin mukaan poikkeuksellisen laajaa ja ammattimaista. Poliisi löysi tiloista yhteensä yli 150 kannabiskasvia, joista osa oli jopa 200 senttiä korkeita.

Hallitiloihin oli rakennettu erillisiä rakennelmia kasvattamoita varten. Kasvattamojen lisäksi oli idätystiloja ja kuivaamo ja riivintätiloja. Tiloista löydetty välineistö oli korkealuokkaista ja arvion mukaan tuhansien eurojen arvoista.

Ammattimaisen kannabistehtaan arvioidaan tuottaneen Eichenbaumille yli 145 000 euroa.

Eichenbaum kiisti syyllisyytensä ja vetosi muun muassa siihen, ettei hänen kasvattama kannabis ollut huumaustarkoitukseen.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus ei kuitenkaan pitänyt tätä uskottavana, sillä kasveista löydettiin huumausaine tetrahydrokannabinolia. Sen lisäksi kasvattamo oli piilotettu.

Käräjäoikeuden mukaan on epäuskottavaa, että Eichenbaum olisi kasvattanut lailliseksi katsomiaan kasveja piilotetussa kasvattamossa.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus antoi tuomionsa tapauksessa tiistaina 3. toukokuuta. Eichenbaum tuomittiin neljäksi vuodeksi vankeuteen kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta. Hänen tulee myös korvata valtiolle rikosten tuottaman taloudellinen hyöty.

Alun perin tapauksessa epäiltiin kahta henkilöä, mutta käräjäoikeus hylkäsi syytteet toisen henkilön kohdalla.

Rikokset tapahtuivat vuosina 2017–2020. Viimeistään vuodesta 2019 kannabistehtailua voi käräjäoikeuden mukaan luokitella ammattimaiseksi.

Tuomiot eivät ole lainvoimaisia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat