Keravan ja Sipoon asukkaiden sähkö­laskuihin helpotusta talvella

Keravan Energia ja Sipoon Energia poistavat sähkönsiirron eli verkkopalvelun perusmaksut talven kuukausilta.

Suomen kantaverkkoyhtiö Fingrid kertoi keskiviikkona, ettei se peri sähköverkkoyhtiöiltä niiden kantaverkkomaksuja yhteensä neljän kuukauden ajalta.

14.10. 14:44 | Päivitetty 14.10. 16:21

Keravan ja Sipoon asukkaiden sähkönsiirtolaskut pienenevät kolmen kuukauden ajaksi. Keravan Energia ja Sipoon Energia eivät laskuta asiakkailtaan sähkönsiirron eli verkkopalvelun perusmaksuja lainkaan joulukuulta, tammikuulta ja helmikuulta.

Taustalla on kantaverkkoyhtiö Fingridin toiminta. Fingrid kertoi keskiviikkona, ettei se peri sähköverkkoyhtiöiltä niiden kantaverkkomaksuja yhteensä neljän kuukauden ajalta.

Fingrid jättää perimättä kuluvan vuoden joulukuun sekä ensi vuoden tammi-, helmi- ja kesäkuun kantaverkkomaksut.

Lue myös: Fingrid tarjoaa pientä helpotusta sähkö­laskuihin, jättää kanta­verkko­maksuja perimättä

Fingridin päätös jättää kantaverkkomaksut perimättä antaa Keravan Energialle ja Sipoon Energialle mahdollisuuden helpottaa asiakkaiden tilannetta talvella, jolloin sähkönkulutus on suurta ja kustannukset korkeimmillaan.

Asiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään toimenpiteitä.

”Tulemme viemään säästämämme kantaverkkomaksut suoraan asiakkaidemme laskuihin poistamalla perusmaksut, sillä sille on tarvetta juuri nyt, kun samanaikaisesti sähkön myyntihinnat ovat nousseet voimakkaasti”, kertoo Keravan Energian toimitusjohtaja Jussi Lehto tiedotteessa.

Oikaisu 14.10. kello 16.20. Jutun ingressissä luki ensin virheellisesti, että yhtiöt eivät laskuta sähkönsiirrosta talvella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat