Keravan panimo alkaa poistaa alkoholia oluesta

Aikaisemmin alkoholin poistovaihe tehtiin Sveitsissä. Tämän jälkeen lopullinen olut valmistettiin Keravalla.

Sinberychoffin alkoholiton olut Crisp tehdään jatkossa alusta loppuun Keravan panimolla.

12.1. 9:28

Sinebrychoffin omat alkoholittomat tuotemerkit tehdään jatkossa alusta loppuun ainoastaan Keravan panimolla. Asiasta kertoo Sinebrychoff tiedotteessaan.

Uuden tuotantolinjan asennustyö tehdään tammi–helmikuussa. Tämän jälkeen alkoholittomien tuotemerkkien tuotanto kasvaa asteittain. Tavoitteena on, että kaikki alkoholittomat tuotemerkit valmistuvat Keravalla vuoden lopulla.

”Alipaineteknologiaan perustuvassa menetelmässä olut pannaan ensin normaalisti ja se käytetään kuten muutkin oluemme. Tämän jälkeen siitä poistetaan alkoholi, aina nollaan saakka”, Sinebrychoffin pääpanimomestari Heikki Vuokko kertoo tiedotteessa.

Aikaisemmin alkoholittomia tuotemerkkejä valmistettaessa alkoholin poistovaihe on tehty perinteisemmällä alipainemenetelmällä Sveitsin Feldschlösschenin panimolla.

Alkoholitonta olutta tehdään siis yksinkertaistetusti niin, että ensin tehdään tavallista olutta ja sitten siitä poistetaan alkoholi.

Tämän jälkeen lopullinen olut on valmistettu ja pakattu tölkkeihin tai pulloihin Sinebrychoffilla Keravalla.

Sinerbychoffin omat alkoholittomat tuotemerkit ovat Crisp ja Karhu 0,0.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat