Suurelta Hartwall-areenalta piskuiseen jäähalliin – Kerava odottaa Jokereiden tuovan alueelle ”nostetta”

Jokerit aikoo pelata ensi kaudella Mestis-ottelujaan Keravan jäähallilla. Keravan viestintäjohtajan mukaan kaupungille on iso hyöty siitä, että Jokerit tulee Keravalle.

Jokerit aikoo pelata Mestista ensi kaudella Keravan jäähallissa.

3.3. 16:27

Keravan kaupunki uskoo, että kaupungin jääkiekko saa positiivisen nosteen Jokerien pelatessa Keravalla Mestistä. Jäähalliin ei tarvitse tehdä suurempia parannustöitä Mestis-otteluiden vuoksi.

Jääkiekkoseura Helsingin Jokereille myönnettiin helmikuun lopussa ehdollinen sarjapaikka ensi kaudeksi 2023-2024 Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, Mestikseen.

Jokerit aikoo pelata suurimman osan Mestiksen kotiotteluistaan Keravan jäähallissa. Vuonna 1988 valmistuneessa Keravan jäähallissa on 1500 istumapaikkaa.

Entisellä Hartwall-areenalla (nykyisin Helsinki-Halli) katsomopaikkoja oli jääkiekko-otteluissa yli 13 000.

Keravan liikuntapalvelujohtaja Eeva Saarinen kertoo, ettei Keravan jäähalliin tarvitse tehdä suurempia muutostöitä, kun Jokerit tulee pelaamaan halliin Mestistä.

”Jääkiekkoliitto on käynyt liiton olosuhdevastaavan kanssa katsomassa Keravan hallin ja halli soveltuu Mestis-otteluihin. Hallin valaistusta on tarkoitus lisätä kevään aikana”, Saarinen kertoo.

Keravan jäähallissa on vaatimattomat puitteet otteluiden aikana tapahtuvaan myyntiin, hallissa on ainoastaan pieni kahvila.

Lisää tilaa myyntiin on kuitenkin saatavissa.

”Jäähallissa on juoksusuora, jossa on esimerkiksi taitoluistelunäytöksissä ollut kahvilatoimintaa. Juoksusuoralla voisi mahdollisesti olla myös anniskelutoimintaa”, Saarinen sanoo.

Keravan kaupunki aikoo hyödyntää markkinoinnissaan Jokerien tuloa paikkakunnalle.

”Jokerien tulolla on iso hyöty Keravan kaupungin kannalta markkinoinnissa ja brändin luomisessa. Vielä ei ole konkreettista kerrottavaa siitä, minkälaista toiminta on”, Keravan kaupungin viestintäjohtaja Thomas Sund kertoo.

Voisiko Jokerien pelipaidassa olla pieni Keravan kaupungin mainos, Thomas Sund?

”Tällaista ei ole pohdittu. Asia on myös kiinni Jokerien kannasta.”

Jokerit on toistaiseksi vaitonainen siitä, miten seuraa aikoo näkyä Keravalla.

”Meillä ei ole vielä vastauksia asian tiimoilta”, Jokerien osaomistaja Ossi Väänänen viestitti tekstiviestitse HS:n kysyessä, kuinka Jokerit aikoo näkyä Keravalla.

Liikuntapalvelujohtaja Saarinen uskoo Jokerien tulon vaikuttavan positiivisesti jääkiekkoharrastukseen Keravalla.

”Jokerien tulo tuo ilman muuta positiivisen nosteen Keravan jääkiekolle. Kaupunki on keskustellut paikallisten jääurheiluseurojen kanssa Jokerien tulosta Keravalle.”

Jokerien on ensi kaudella tarkoitus pelata Keravan lisäksi muutama Mestis-ottelu Helsingin jäähallissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat