Asuntomessuista yllättäen luopunut Kerava aikoo järjestää oman ”asumisen tapahtuman”

Keravan Kivisillan alueella on tarkoitus järjestää kesällä 2024 asumisen tapahtuma. Asuntojen rakentaminen ei ole kuitenkaan vielä alkanut.

Kivisillan alue rakentuu Keravan kartanon kupeeseen. Kuva vuodelta 2019.

13.3. 7:00

Kerava aikoo järjestää oman asumisen tapahtuman päätettyään sopimuksen Asuntomessujen kanssa. Ensi vuonna järjestettävän tapahtuman asuntojen rakentaminen ei ole kuitenkaan alkanut.

Keravalla piti järjestää asuntomessut vuonna 2024 Kivisillan alueella Keravan kartanon kupeessa. Keravan kaupunki päätti kuitenkin vetäytyä asuntomessuhankkeesta viime vuoden lopulla irtauduttuaan sopimuksesta Osuuskunta Suomen Asuntomessujen kanssa.

Lue lisää: Kerava tekee jotain poikkeuksellista: irrottautuu tulevista asunto­messuista

Asuntomessujen sijaan Kerava aikoo järjestää Kivisillan alueella kaupungin oman kestävän asumisen tapahtuman kesällä 2024.

Kivisillan alueelle on rakentumassa noin kymmenen omakotitalotonttia, kaksi rivitaloa sekä kaksi kerrostaloa. Alueelle tulee myös senioriasumisen kortteli sekä päiväkoti. Asukkaita alueelle tulisi noin 500.

Keravan kaupunkisuunnittelujohtaja Pia Sjöroos kertoo, että Kivisillan alueen kunnallistekniikka valmistuu tämän vuoden aikana.

Asuntojen rakentamisen aloitusajankohta ei ole sen sijaan vielä varmistunut.

”Rakennuslupia ei ole käsittelyssä, mutta talotehtaat eivät ole luopuneet tonttivarauksistaan. Etsimme myös parhaillaan perheitä Oikotie- ja Etuovi-sivustoilla rakentamaan Kivisillan alueen tonteille”, Sjöroos toteaa.

Myytäviä tai vuokrattavia tontteja on hänen mukaansa tällä hetkellä kolme omakotitalo­tonttia, kolme tonttia kaksikerroksista taloa varten sekä yksi kerrostalotontti.

Vaikka Kivisillan alueen rakentaminen ei ole vielä käynnistynyt, Keravan kaupungin tavoitteena on edelleen, että asumisen tapahtuma järjestetään loppukesästä 2024.

”Aikataulu riippuu rakentajista.Tapahtuma voisi olla ikään kuin rakentamisen festari. Jos kaikki talot eivät ole tuolloin valmiina, tapahtumassa voisi olla esimerkiksi työmaanäyttöjä. Siellä voitaisiin esitellä vaikkapa, kuinka seinää rakennetaan.”

Keravan asumisen tapahtuma olisi tarkoitus mahdollisesti aidata osittain tapahtuman ajaksi.

”Pääsymaksu tulisi todennäköisesti osaan tapahtuman kohteista”, Sjöroos kertoo.

Keravan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Pyykkölä perusteli HS:lle viime vuoden lopulla Keravan ja Osuuskunta Suomen Asuntomessujen vuonna 2019 solmiman puitesopimuksen päättämistä sillä, että uudemmat tarkentavat neuvottelut ovat kulkeutuneet Keravan kannalta epäedulliseen suuntaan.

Kun Kerava päätti irtautua sopimuksesta Asuntomessujen kanssa päätöstekstissä todettiin, että Kerava on edelleen kiinnostunut neuvottelemaan kumppanuudesta Asuntomessujen kanssa uusilla sopimusehdoilla.

Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio kuitenkin kertoo, ettei osuuskunnalla ole tällä hetkellä yhteistä suunnitelmaa Keravan kanssa tapahtuman järjestämisestä.

”Emme toki sulje pois yhteistyötä Keravan kaupungin kanssa”, Tapio sanoo.

Keravan vetäydyttyä sopimuksesta vuonna 2024 ei järjestetä lainkaan asuntomessuja. Messut on järjestetty vuosittain, edellisen kerran asuntomessuja ei järjestetty vuonna 1989.

”Ihan täysimittaisia asuntomessuja ei järjestetä vuonna 2024. Osuuskunnalla on useampi kehitysaihio siitä, miten annamme virikkeitä asumiseen. Tapahtuma järjestetään jossakin muodossa”, Tapio kertoo.

Lue lisää: Ainutlaatuinen keksintö estää melun tulevalla asuinalueella: Moottoritien varteen aletaan kasata merikontteja

Lue lisää: Tuusulaan nousee pikkukaupungin kokoinen asuinalue – Asuntomessut olivat lähtölaukaus ja nyt työt pääsevät kunnolla vauhtiin

Lue lisää: Asuntomessut avautuivat Tuusulassa, henkilökunta vahti turvavälejä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat