Menovinkit

Menovinkit: Kemian yö sekä 53 muuta ilmaista menoa tänään ja huomenna

Katso tästä HS:n Menokoneen menovinkit pääkaupunkiseudun maksuttomiin menoihin.

Tänään perjantaina

HS:n Menokone löysi tälle päivälle 19 maksutonta menoa. Huomisen 35 ilmaista tapahtumaa on listattu jutun lopussa.

Keikat

Waltsu. Klo 19.30. Toveri (Castréninkatu 3, Helsinki). Lisätietoja.

Samae Koskinen. Klo 21.00. Ipi Kulmakuppila (Porthaninkatu 13, Helsinki). Lisätietoja.

Konsertit

Laulun valo After Work V. Sopraano Maija Turunen ja pianisti Tatu Eskelinen kutsuvat kahvipöydän ympärille puimaan rakkauden eri puolia. Klo 17.00. Robert's Coffee Jugend (Pohjoisesplanadi 19, Helsinki). Lisätietoja.

Marras-Taiga: Kerroksia. Laura Ikosen maisterikonsertti. Klo 17.00. Musiikkitalo (Mannerheimintie 13 A, Helsinki). Lisätietoja.

Liikkeelle-kuoro ja Kurjenpolvet. Klo 18.00. Kallion kirkko (Itäinen Papinkatu 2, Helsinki). Lisätietoja.

Kupillinen kamarimusiikkia. Sibelius-Akatemian kamarimusiikkiensemblet. Klo 18.00. Musiikkitalo (Mannerheimintie 13 A, Helsinki). Lisätietoja.

Soiva Marraskuu: Kohti adventin valoa. Annikka Konttori-Gustafsson, piano, ja Jan Lehtola, urut. Stöhrin, Ruoffin ja Gustafssonin musiikkia.. Klo 18.00. Espoonlahden kirkko (Kipparinkatu 8, Espoo). Lisätietoja.

Murheellisten laulujen ilta. Krista Pellikka ja oppilaat,sekä Martin Malmgren, piano. Klo 19.00. Suvelan kappeli (Kirstintie 24, Espoo). Lisätietoja.

Barokkiperjantai. Vanhan musiikin aineryhmän konsertti on osa Mikael Pessin taiteellista maisterintutkintoa. Klo 19.00. Saksalainen kirkko (Unioninkatu 1, Helsinki). Lisätietoja.

Elokuvat

Tyttökirjaseminaari. Tyttökirjaseminaarissa Kino Reginassa keskustellaan tyttökirjoista ja niiden merkityksestä nykyään sekä jaetaan kirjoihin liittyviä kokemuksia ja muistoja. Puhumassa ovat mm. Uuden kuun ja Vihervaaran tytöt -kirjan kirjoittaneet Suvi Ahola ja Satu Koskimies sekä tutkija Heta Mulari. Ohjelmassa on myös lukiolaisten tyttökirja-aiheinen paneelikeskustelu sekä Kulkuriteatterin dramatisointeja Pikku naisia -kirjan kohtauksista. Oodin puolella ohjelmaan sisältyy tyttökirjojen ääneenlukutuokio klo 19--20 Kirjataivaassa. Klo 12.30-16.20. Kino Regina (Töölönlahdenkatu 4, Helsinki). Lisätietoja.

Lapsille

Naperokino: Huolenpito ja rakkaus. Kotimaisia ja ulkomaisia lasten animaatioita, joita voi tulla katsomaan, vaikka vain hetkeksi kerrallaan. Klo 10.00-12.00. Annantalo (Annankatu 30, Helsinki). Lisätietoja.

Kemian yö. Vuosi 2019 on Suomalaisten kemistien seuran juhlavuosi, jonka kunniaksi tapahtumassa tutustutaan kemian eri osa-alueisiin. Missä kaikkialla kemiaa on? Ohjelmassa on työpajoja, laboratorio-ohjelmia, tiedeshow-esityksiä, demonstraatioita, kilpailuja, visailuja ja asiantuntijapuheenvuoroja. Kaikki Heurekan näyttelyt, kuten Jättimäiset dinosaurukset, Aivot narikasta! sekä Kiertotehdas ovat avoinna tapahtuman ajan. Klo 17.00-22.00. Heureka (Tiedepuisto 1, Vantaa). Lisätietoja.

Muut menot

Mielen voimaa. Milloin viimeksi varasit päivän kokonaan itsellesi? Tuleeko arjen keskellä mietittyä, mikä antaa sinulle voimia? Ohjaamon Mielen voimaa -päivässä tutustutaan uusiin tapoihin ilmaista itseään, pysähdytään tietoisen läsnäolon äärelle ja keskustellaan mielen hyvinvoinnin kysymyksistä. Päivä on suunnattu 15-29–vuotiaille helsinkiläisille. Klo 10.00-15.00. Ohjaamo Helsinki (Fredrikinkatu 48, Helsinki). Lisätietoja.

Tyttökirjaseminaari. Tyttökirjaseminaarissa Kino Reginassa keskustellaan tyttökirjoista ja niiden merkityksestä nykyään sekä jaetaan kirjoihin liittyviä kokemuksia ja muistoja. Puhumassa ovat mm. Uuden kuun ja Vihervaaran tytöt -kirjan kirjoittaneet Suvi Ahola ja Satu Koskimies sekä tutkija Heta Mulari. Ohjelmassa on myös lukiolaisten tyttökirja-aiheinen paneelikeskustelu sekä Kulkuriteatterin dramatisointeja Pikku naisia -kirjan kohtauksista. Oodin puolella ohjelmaan sisältyy tyttökirjojen ääneenlukutuokio klo 19-20 Kirjataivaassa. Klo 12.30-16.20. Keskustakirjasto Oodi (Töölönlahdenkatu 4, Helsinki). Lisätietoja.

Hyvinvointitreenit. Treenien tavoitteena on vahvistaa ja edistää terveyttä ja hyvää oloa. Toiminnan sisältö muodostuu osallistujien toiveiden ja tarpeiden pohjalta. Keskeisiä teemoja ovat mm. liikunta, mielen hyvinvointi ja kulttuuri. Klo 13.30. Mariankoti (Schildtinpolku 6, Helsinki). Lisätietoja.

Kuvallinen ja kuvaton: kristillisen ja islamilaisen kuvakulttuurin kohtaaminen. Perjantain kulttuuriluennolla tutustumme historiaan sanoin ja kuvin. Filosofian tohtori Hanna-Riitta Toivanen-Kola luennoi. Klo 14.30. Opistotalo (Helsinginkatu 26, Helsinki). Lisätietoja.

Myöhäisantiikin murros. Filosofian tohtori Ari Saastamoinen luennoi Mestariteoksia antiikin Roomasta -sarjassa. Klo 14.00. Silkkikutomo (Laivalahdenkatu 2b A, Helsinki). Lisätietoja.

Aatosta jaloa marraskuun valoa -- stadin työväenkirjallisuuspäivät. Klo 16 työväentutkimusvuosikirjan julkistus, tilaisuuden avaa Pentti Arajärvi. Klo 18--21 Kapinarunoilta. Klo 16.00. Työväenliikkeen kirjasto (Sörnäisten rantatie 25 A 1, Helsinki). Lisätietoja.

Tähtiretki Suomenlinnassa. Ehrensvärd-seuran ja Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry:n yhteinen kierros Suomenlinnassa. Kierroksella katsellaan marraskuun iltataivasta Suomenlinnan yllä, tunnistetaan taivaankappaleita, ja tutustutaan myös hieman linnoituksen historiaan. Ilmoittautumiset: guidebooking@suomenlinnatours.com. Lähtö Suomenlinnan lauttarannasta, Rantakasarmin edustalta. Klo 19.40-21.20. Suomenlinna (, Helsinki). Lisätietoja.

Huomenna lauantaina

Huomiselle HS:n Menokone löysi 35 ilmaista tapahtumaa.

Keikat

April Jazz goes EMMA. Konsertissa kuullaan muusikko Sid Hillen jazzsävellys, joka on saanut vaikutteensa Rut Brykin ja Tapio Wirkkalan taiteesta. Esityksessä soittavat Sid Hille, kosketinsoittimet, theremin ja lyömäsoittimet, sekä Herbert Könighofer, saksofonit, huilut ja elektroniikka. Klo 15.00. Espoon modernin taiteen museo EMMA (Ahertajantie 5, Espoo). Lisätietoja.

Hi-Five Quintet plays Jump Blues. Klo 21.00. Manala (Dagmarinkatu 2, Helsinki). Lisätietoja.

Emilia Sisco with Helge Tallqvist and His Band. Klo 21.00. Juttutupa (Säästöpankinranta 6, Helsinki). Lisätietoja.

Konsertit

Pertsan levymyyjäiset. Paikalla tunnetumpia nimiä sekä yksityisten keräilijöiden harvinaisuuksia. Klo 12.00-16.00. Pertin Valinta (Aleksis Kiven katu 48, Helsinki). Lisätietoja.

Elsi Sloanin konseptilähtöisiä sävellyksiä ja tutkivia improvisaatioita. Lavalla Elsin lisäksi nähdään mm. Kaisaniemen ala-asteen 6C-luokka hammasharjoineen, tanssija ja videoteos. Klo 15.00. Konservatorio (Ruoholahdentori 6, Helsinki). Lisätietoja.

Gaudete -- Riemuitkaa. Sibelius-Akatemian kirkkomuusikoiden kuoro ja kuoronjohdon opiskelijat johtajanaan kuoronjohdon lehtori Jani Sivénin. Klo 16.00. Roihuvuoren kirkko (Tulisuontie 2, Helsinki). Lisätietoja.

Markku Heikinheimo, urut. Klo 18.00. Olaus Petrin kirkko (Minervankatu 6, Helsinki). Lisätietoja.

Suuri sydänkonsertti. Helsingin Työväen Orkesteri johtajanaan Luis Ramirez, Helsingin Suomalaisen Klubin Kuoro johtajanaab Henrik Lamberg, Elisaveta Rimkevitch, sopraano, Iris Candelaria, sopraano, Akseli Ferrand, tenori, ja Tapio Tiitu, urut. Ohjelmassa klassista- ja joulunajan musiikkia. Klo 19.00-23.59. Temppeliaukion kirkko (Lutherinkatu 3, Helsinki). Lisätietoja.

Make Kallio -- mies ja kitara. Trubaduuri Make Kallio soittelee kaikille tutut suomihitit. Klo 22.00. Kannel-Krouvi (Sitrakuja 4, Helsinki). Lisätietoja.

Elokuvat

Kontula Urban Film Festival vol.3. Ohjelmistossa on mm. tämän vuoden Suomen Oscar-ehdokas Nuori hölmö sydän, Luottomies-komediasarja, Rauli Ylitalon Congratulations! You have a new match!, Anna Erikssonin M sekä Inka Achtén dokumentti Miehen malli. Musiikkia esittäää Henna Emilia & Houreet. Klo 13.00-21.00. Kontulan nuorten toimintakeskus Luuppi (Ostostie 4, Helsinki). Lisätietoja.

Lapsille

Laulun valo: Lasten lied!. Lapset ja nuoret ympäri Suomea esiintyvät kahdessa konsertissa klo 11 ja 12. Yleisö voi halutessaan kuvittaa musiikkia piirtämällä tai kuvakorttien avulla. Mukana myös Lasten liedin kummi Jorma Hynninen. Klo 11.00. Keskustakirjasto Oodi (Töölönlahdenkatu 4, Helsinki). Lisätietoja.

Bokbio: Lyhytelokuva ja askartelua. Bokbio on konsepti jossa lapset saavat tutustua lastenkirjaan lyhytelokuvan ja askartelun kautta.Tällä kertaa tutustutaan Astons presenter -kirjaan. Lyhytelokuva ruotsiksi, askartelua ruotsiksi ja suomeksi.2-6-vuotiaille.Bokbion tuottaa Walhalla ry ja Finlandssvenskt filmcentrum ja se on Opetus- ja kulttuuriministeriön tukema. Klo 11.00. Pohjoismainen kulttuuripiste (Kaisaniemenkatu 9, Helsinki). Lisätietoja.

Lasten lauantai: Toisissa todellisuuksissa. Koko perheen tapahtumassa seikkaillaan satujoogaillen, etsitään omaa kiintotähteä ja tehdään itse taidetyöpajoissa. Mur-kuvakirjojen tekijät Kaisa Happonen ja Anne Vasko vetävät Mur ja tähti -työpajaa. Ohjelmassa lisäksi planeettasuunnistusta ja ympäristöteemainen valokuvanäyttely lapsille. Tanssin Voima -festivaalin ohjelmaa. Klo 12.00-15.00. Kanneltalo (Klaneettitie 5, Helsinki). Lisätietoja.

Lasten DanceAbility -tanssitunti. Tunneilla leikitellään liikkeellä yhdessä ja kaikki omilla tavoillamme. Sopii 3--12-vuotiaille. Tanssitunnit soveltuvat myös liikuntarajoitteisille. Klo 14.00. Annantalo (Annankatu 30, Helsinki). Lisätietoja.

Laulun valo: Tiitiäisen satupuu. Tule kohtaamaan Tunteellinen siili, Kissa Krumeluu sekä koko joukko eläinystäviä. Suomen Lied-akatemia ry:n Ulla Raiskio, Heikki Pellinen, Aarne Pelkonen ja Juho Alakärppä esiintyvät. Klo 15.00. Keskustakirjasto Oodi (Töölönlahdenkatu 4, Helsinki). Lisätietoja.

Muut menot

Marrasmarkkinat 2019. Kahvila Marrasmarkkinat, kakkuja ja leivonnaisia, itse tehtyjä karjalanpiirakoita, tiramisua ja sinappia, kransseja, leikkuulautoja, Tapiola t-paitoja ja -kangaskasseja, käsitöitä, urheiluvälinekirppis sekä kirja- ja pelikirppis. Tapiolan koulu ja lukion vanhempainyhdistys järejstävät. Kulku ovista D ja F. Klo 10.00-14.00. Tapiolan koulu (Opintie 1, Espoo). Lisätietoja.

Joulustartti ja kauneimmat joululaulut goes jazz. Ohjelmassa mm. myyjäiset, arpajaiset, poniratsastusta, partiolaisten toimintapiste, kahvila, Martat myy riisipuuroa ja paloautokin vierailee klo 11. Kauneimmat joululaulut klo 12--13.30. Klo 10.00-14.00. Helsingin kristillinen koulu (Pieksupolku 5, Helsinki). Lisätietoja.

Mellunmäen marttojen myyjäiset. Myyjäisissä on tarjolla karjalanpiirakoita, kakkuja ja muita herkkuja, käsitöitä, kirpputori, lista-ja pika-arpoja sekä kahvio. Klo 10.00-14.00. Laakavuoren koulu (Jänkäpolku 1, Helsinki). Lisätietoja.

Hertsikan ala-asteen koulun joulumyyjäiset. Myynnissä makeita ja suolaisia leivonnaisia, käsitöitä ja joulukukkia. Ohlemassa lisäksi arpajaiset, tongintaa ja säbäkisa. Grilli ja kahvila palvelevat. Klo 10.00-13.00. Hertsikan ala-asteen koulu (Ahmatie 1, Helsinki). Lisätietoja.

Tapiolan joulunavaus. Luvassa musiikkiesityksiä pitkin päivää, Joulupukin laskeutumien tapahtumalavalle ja koko päivä huipentuu ilotulitukseen. Klo 10.00-17.00. Kauppakeskus Ainoa (Tapionaukio 4, Espoo). Lisätietoja.

Rekku Rescue pop up -joulupuoti. Myynnissä on joulukoristeita, edullisia joululahjoja koira- ja kissakavereillesi sekä muita joulutuotteita. Klo 10.30-14.00. Stoa (Turunlinnantie 1, Helsinki). Lisätietoja.

Keräilykorttimessut. Pohjoismaiden suurin keräilykorttimessut. Myynnissä erityisesti jääkiekkokortteja, myös pelipaitoja. Klo 10.00-16.00. Myllypuron kirkko (Myllynsiipi 10, Helsinki). Lisätietoja.

Syksyn ompeluklinikka. Neuvoja ja apua ompelutyöhön. Mukaan voi ottaa ompelutyön, joka ei tunnu edistyvän. Klo 10.00-13.15. Asukastalo Kiila (Kevättori 1, Helsinki). Lisätietoja.

Joulumyyjäiset. Myynnissä leipää, käsitöitä, keramiikkaa, joulukortteja ja arpoja. Lisäksi kirppispöytä. Klo 12 Laulua naistenkuoro Vox Femina. Keittolounas. Klo 11.00-14.00. Kristuskyrkan (Apollonkatu 5, Helsinki). Lisätietoja.

Myyjäiset. Myynnissä koruja, käsitöitä ja joulukortteja. Kahviossa keittoa, vohveleita, leivonnaisia ja piirakoita. Klo 11.00-13.00. Pitäjänmäen kirkko (Turkismiehenkuja 4, Helsinki). Lisätietoja.

Oulunkylän kutomakerhon joulumyyjäiset. Myytävänä kangaspuissa kudottuja tekstiilejä, mm. mattoja, pöytä- ja pyyheliinoja, poppanaliinoja, matkahuopia, huiveja, vakoraanuja ja kuultokudoksia. Myynnissä myös mm. kansallispukukankaita, joulukoristeita ja muitakin käsitöitä. Kahvio. Lista- ja pika-arpoja. Klo 11.00-15.00. Oulunkylän kutomakerho (Teinintie 8 B, 2.krs, Helsinki). Lisätietoja.

Vaatevaihtajaiset ja kahvila. Toisen roska on toisen aarre, joten tilalle voi löytyä jotain parempaa. Voit myös tulla vain hakemaan tai tuomaan vaatteita. Vaihdetaan: naisten, miesten ja lasten vaatteet, asusteet ja kengät. Tuothan vain puhdasta ja ehjää. Mikäli haluat jättää ylimääräiset vaatteesi, ne lahjoitetaan tarvitseville seurakunnan eri kanavien kautta. Klo 11.00-14.00. Espoonlahden kirkko (Kipparinkatu 8, Espoo). Lisätietoja.

Kansallismuseon joulumyyjäiset. Yli 20 museokauppaa eri puolilta Suomea myy museokauppojensa ja joulusesongin tuotteita. Klo 11.00-17.00. Kansallismuseo (Mannerheimintie 34, Helsinki). Lisätietoja.

Rannikkosotilaskotiyhdistyksen joulumyyjäiset. Rannikon sisarten joulumyyjäisissä mm. käsitöitä, suolaisia ja makeita herkkuja, Viaporin sinappia ja Upinniemen sotilaskodin leipomon saaristolaisleipiä. Kahviossa riisipuuroa väskynäsopalla, munkkikahvit, lohileipiä. Jouluista musiikkia esittää Kristian Meurman. Klo 11.00-13.00. Helsingin tuomiokirkon krypta (Kirkkokatu 18, Helsinki). Lisätietoja.

Teatteri. Antiikin alkeet -luennoilla tutustutaan antiikin kulttuuriin, historiaan ja jälkivaikutukseen teemoittain. Luennoitsija Saara Kauppinen. Klo 11.00. Opistotalo (Helsinginkatu 26, Helsinki). Lisätietoja.

Aatosta jaloa marraskuun valoa -- stadin työväenkirjallisuuspäivät. Klo 12--17.30 keskusteluita ja puheenvuoroja, paikalla mm. Pentti Arajärvi, Silvia Modig, Thomas Wallgren ja Erkki Tuomioja. Klo 17.35--18.15 uutuuskirjoja ja kirjailijaesittelyjä. Klo 12.00-19.00. Työväenliikkeen kirjasto (Sörnäisten rantatie 25 A 1, Helsinki). Lisätietoja.

Anglikaanisen seurakunnan joulumyyjäiset. Myynnissä englantilaisia ja intialaisia herkkuja, arpajaiset, kirjamyyntiä, joulukortteja ja erilaisia pieniä lahjoja ja joulukoristeita ostettavaksi pukinkonttiin. Paikalla myös Joulupukki ja Morris-tanssiesitys. Klo 12.00-15.30. Mikael Agricolan kirkko (Tehtaankatu 23, Helsinki). Lisätietoja.

Wanjanajan joulumarkkinat. Tarjolla on käsitöitä, leivonnaisia ja herkkulahjoja mm. villasukkia, koruja, joulukortteja, saaristolaisleipää, havukransseja, piparkakun tuoksua ja pikkujoulukuusia ja paljon muuta. Paikalla on yli 30 myyjää. Pihalla myynnissä lettuja ja kahviossa joulutorttuja glögin kera. Joulupukki vierailee markkinoilla klo 13--14. Lapsille askartelupiste ja klo 14.30 Övre Nybackan historiasta kertova opastus. Vantaa-Seura järjestää. Klo 12.00-16.00. Kotiseututalo Övre Nybacka (Nybackankuja 4, Vantaa). Lisätietoja.

Käpyrinteen joulumyyjäiset. Myynnissä leivonnaisia, käsitöitä ja kaikkea muuta jouluun. Lisäksi arpajaiset. Tuotto Käpyrinne ry:n asukkaiden hyväksi. Klo 12.00-14.00. Käpyrinteen palvelutalo (Ilmattarentie 2, Helsinki). Lisätietoja.

Maunula Elektronik III. Elektronisen musiikin minifestivaal tarjoilee uutta ja vanhaa, kokeilevaa ja tanssittavaa elektronista musiikkia, ruokaa ja juomaa, videotaidetta ja dokumenttia alkuillasta puoleenyöhön.Illan aikana esiintyy Samuli Kemppi, Keuhkot, Tapa Paha Tapa, Casio G Url, Sasha & Mia, Recover Laboratory, Forces, TSRS, Keiska ja Anniina Auf. Klo 18.00-23.30. Maunula-talo (Metsäpurontie 4, Helsinki). Lisätietoja.


Teksti on tuotettu ohjelmallisesti käyttäen lähteenä Menokoneen tietoja.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Tutkijat selvittivät, miten yksi perhe sairastui koronavirukseen, ja tapaus kyseenalaistaa Kiinan version epidemian leviämisestä

 2. 2

  Kone vahvistaa tehneensä tarjouksen saksalaisesta kilpailijastaan – Toteutuessaan kauppa olisi Suomen taloushistorian suurin

 3. 3

  Perheessä rahat eivät kuulu vain sille, joka ne on tienannut, sanoo tutkija – On olemassa malli, jolla tulot ja menot jaetaan puolisoiden kesken reilusti

  Tilaajille
 4. 4

  Petteri Orpo määritteli kokoomuksen uusiksi – onko puolue siirtymässä oikealle?

  Tilaajille
 5. 5

  Näissä ammateissa tienataan yli 6000 euroa kuussa – HS:n palkkakone kertoo 346 ammatin palkat

  Tilaajille
 6. 6

  Neljävuotiaan pojan Espoossa kadottaneet lastenhoitajat saivat rikostuomiot

 7. 7

  EU alkaa lennättää kansalaisiaan Kiinan Wuhanista koronaviruksen vuoksi, koneisiin pääsevät vain oireettomat

 8. 8

  Juutalaisvastaisuus lisääntyy Suomessa, sanoo tutkija – ”Aika huomattavalla osalla suomalaisista on antisemitistisiä näkemyksiä”

 9. 9

  Presidentti Trump julkisti Lähi-idän rauhansuunnitelmansa: Palestiinalle oma valtio, Jerusalem pysyisi Israelin pääkaupunkina

 10. 10

  Tutkijat yllättyivät: Koe-eläinten joukossa oli aivoton rotta, joka eli kuitenkin normaalisti

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kobe Bryant oli risti­riitainen super­tähti, joka saavutti kaiken – roolinsa hän erotti itse itselleen antamallaan lempinimellä

 2. 2

  Näissä ammateissa tienataan yli 6000 euroa kuussa – HS:n palkkakone kertoo 346 ammatin palkat

  Tilaajille
 3. 3

  Postin sekasorto on Helsingissä niin ankara, että taloyhtiöissä jaetaan jo kirjeitä harrastuspohjalta

  Tilaajille
 4. 4

  Suomalaisyrityksen teknologia tappaa koronaviruksia ilmasta – nyt kiiretilaus Kiinaan laittoi työvuorot uusiksi

 5. 5

  Moni suomalaislapsi on kasvatettu tavalla, joka murentaa itseluottamusta – Asiantuntijat kertovat, miksi tyyliä kannattaa muuttaa heti

  Tilaajille
 6. 6

  Tutkijat yllättyivät: Koe-eläinten joukossa oli aivoton rotta, joka eli kuitenkin normaalisti

 7. 7

  Töölössä lähes tyhjillään seisovan pysäköintihallin johtaja: ”Hintoja ei tulla muuttamaan”

 8. 8

  Tutkijat selvittivät, miten yksi perhe sairastui koronavirukseen, ja tapaus kyseenalaistaa Kiinan version epidemian leviämisestä

 9. 9

  Proteiiniruuan suosiminen näkyy jätevesissä, ja seuraukset ovat Itämerelle synkät

 10. 10

  Kirjeenvaihtajan kommentti: John Boltonin paljastus on uutis­pommi, joka voi muuttaa Trumpin oikeuden­käynnin kulkua

  Tilaajille
 11. Näytä lisää
 1. 1

  Salamurha, jäätelöä ja Rick, jolla on ydinase – Tällainen on Donald Trumpin hämmentävä palatsi, jossa presidentti kestitsee valtiovieraita ja laukaisee ohjuksia

  Tilaajille
 2. 2

  Nelivuotias Michael Bornstein selvisi Auschwitzista opettelemalla olemaan näkymätön – Maanantaina hän palaa sinne peloistaan huolimatta

  Tilaajille
 3. 3

  Italialainen yöelämäntutkija käy ydinkeskustassa, Triplassa, Sörnäisissä ja Kontulassa, ja löytää yhden aidon ja monikulttuurisen paikan

  Tilaajille
 4. 4

  Kampissa kaupataan niin pientä asuntoa, ettei sellaisia saa Helsinkiin enää edes rakentaa

 5. 5

  Katri Kulmunin ihastuttava brittienglanti loksautti leuat somessa – kysyimme kielentutkijoilta, olisiko hän ylä- vai alaluokkainen britti

 6. 6

  Hyllytetty luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen pyysi vanhempia allekirjoittamaan tukiadressin itselleen – HS:n haastattelussa hän kiistää lähes kaiken

 7. 7

  Ratkeaako ihmiskunnan kohtalo suomalaisilla keksinnöillä? Suomessa kehitetään nyt laitteita, joissa voi olla avain ilmaston kohtalon­kysymykseen

  Tilaajille
 8. 8

  Deittisovellukset tietävät käyttäjistään kaiken, ja näitä tietoja janoavat vaaralliset ihmiset – HS:n selvitys paljastaa, että massiiviseen tiedonkeruuseen liittyy suuria uhkia

  Tilaajille
 9. 9

  Rap-artisti Pyhimys ratkaisi matematiikan tehtävän tavalla, joka sai opettajan hämmästymään – Siitä alkoi polku, joka olisi voinut johtaa aivan toisenlaiseen elämään

  Tilaajille
 10. 10

  Kun isä kuoli, Eero Huovinen sai käsiinsä valtavan kasan kirjeitä, joista paljastui totuus äidistä – Huovinen itki, kun hän avasi niistä ensimmäiset

  Tilaajille
 11. Näytä lisää