Menovinkit

Menovinkit: Creatio -- Meditatiivinen Hildegard Bingeniläinen sekä 19 muuta ilmaista menoa tänään ja huomenna

Katso tästä HS:n Menokoneen menovinkit pääkaupunkiseudun maksuttomiin menoihin.

Tänään perjantaina

HS:n Menokone löysi tälle päivälle 9 maksutonta menoa. Huomisen 11 ilmaista tapahtumaa on listattu jutun lopussa.

Keikat

Jukka Herva, Elatu Nessa. Klo 18.00. Roihuvuoren Rio (Roihuvuorentie 9, Helsinki). Lisätietoja.

Konsertit

Creatio -- Meditatiivinen Hildegard Bingeniläinen. Vox Silentiin konsertti. Klo 17.00. Diakonissalaitoksen kirkko (Alppikatu 2, Helsinki). Lisätietoja.

Akusmata Polyphonic 2020 -äänitaidefestivaalin konsertti. Esiintymässä Jacob Kirkegaard, Halldór Úlfarsson & Max Lilja duo sekä [ówt krì] & Lauri Peltonen. Klo 19.00. Vuotalo (Mosaiikkitori 2, Helsinki). Lisätietoja.

Lapsille

Naperokino: Ystävät ja perhe. Kotimaisia ja ulkomaisia lasten animaatioita, joita voi tulla katsomaan, vaikka vain hetkeksi kerrallaan. Klo 10.00-12.00. Annantalo (Annankatu 30, Helsinki). Lisätietoja.

Muut menot

Venäjän energia- ja ympäristöpolitiikka. Apulaisprofessori Veli-Pekka Tynkkynen esittelee tuoreen tutkimusjulkaisunsa päähavaintoja ja vastaa kysymyksiin. Tynkkysen julkaisu on kattava esitys Venäjän energiapolitiikasta ja sen syvistä sidoksista niin sisä- ja ulkopolitiikkaan kuin venäläiseen identiteettiinkin. Klo 13.00-14.00. Tiedekulma (Yliopistonkatu 4, Helsinki). Lisätietoja.

Puolalaisen yhteiskunnan haasteet ja niiden historialliset juuret. Puolan kunniakonsuli Stefan Widomski luennoi. Klo 14.30-16.00. Opistotalo (Helsinginkatu 26, Helsinki). Lisätietoja.

Ranska -- rokokoosta romantiikkaan. Filosofian maisteri Tiina Ottela luennoi Valistusajasta romantiikkaan -- eurooppalaisia kuvataiteen ilmiöitä -sarjassa. Klo 14.00-15.30. Kanneltalo (Klaneettitie 5, Helsinki). Lisätietoja.

Chopinin pianomusiikista: etydit, preludit ja scherzot. Musiikin maisteri Ilkka Boehm luennoi Katsauksia pianomusiikin historiaan -sarjassa. Klo 17.00-18.30. Stoa (Turunlinnantie 1, Helsinki). Lisätietoja.

Ahjo Live -- Spoken Word. Lavalla Juho Kuusi, Ainokaisa Huusko ja Veera Milja. Klo 18.00. Espoon kulttuurikeskus (Kulttuuriaukio 2, Espoo). Lisätietoja.

Huomenna lauantaina

Huomiselle HS:n Menokone löysi 11 ilmaista tapahtumaa.

Keikat

Lauri ja Satu. Klo 19.00. Roihuvuoren Rio (Roihuvuorentie 9, Helsinki). Lisätietoja.

Niina Sallinen & The Swinging Cowboys. Klo 21.00. Juttutupa (Säästöpankinranta 6, Helsinki). Lisätietoja.

Konsertit

Akusmata Polyphonic 2020 -äänitaidefestivaalin konsertti. Esiintymässä Niels Lyhne Løkkegaard ja Bergrún Snæbjörnsdóttir. Klo 19.00. Vuotalo (Mosaiikkitori 2, Helsinki). Lisätietoja.

Lapsille

Lasten lauantaileffa. Esitettävät elokuvat ovat ikärajaltaan sallittuja (S). Esitettävän elokuvan saa tietää etukäteen käymällä kirjastossa. Klo 10.00-12.00. Tikkurilan kirjasto (Lummetie 4, Vantaa). Lisätietoja.

LauantaiPajatus: Kankaanpainantaa. Painamme ja maalaamme kangasväreillä kasseja. Kannattaa pukeutua vaatteisiin, joissa pienet väritahrat ei haittaa. Yli 5-vuotiaille yhdessä aikuisen kanssa. Ohjaajana taiteen maisteri Elina Jaakkola. Klo 10.00-14.00. Lasten kulttuurikeskus Aurora (Järvenperäntie 1--3, Espoo). Lisätietoja.

Bokbio: lastenelokuva ja askartelua. Bokbio-konsepti tutustuttaa lapsia lastenkirjoihin lyhytelokuvan ja sitä seuraavan askartelun avulla. Lyhytelokuva on ruotsinkielinen ja askarteluhetki kaksikielinen. Sopii 3-6-vuotiaille. Klo 11.00-12.00. Pohjoismainen kulttuuripiste (Kaisaniemenkatu 9, Helsinki). Lisätietoja.

DanceAbility-tanssitunti. Tanssin ja liikkumisen riemua kaikenlaisille lapsille vammaan tai vammattomuuteen katsomatta. Kielinä suomi ja englanti. Klo 14.00-15.00. Annantalo (Annankatu 30, Helsinki). Lisätietoja.

Muut menot

Käsityölauantai. Käsityölauantaina taitokeskus esittelee tulevan kevään toimintaa,taitokurssien ja -pajojen aiheita. Käsitöiden tekemistäkään emme unohda, virkkaamme apuvälineen, jolla saat tiukankin hillopurkin auki. Klo 10.00-17.00. Helsky (Eteläesplanadi 4, Helsinki). Lisätietoja.

Helsingin Kendoseura Ki-Ken-Tai-Icchi ry:n peruskurssinäytös. Näytöksessä esitellään seuran lajit kendo, iaido, jodo ja naginata. Lajit sopivat kaikenikäisille miehille ja naisille -- juniorit harjoittelevat omassa Kendo-ryhmässään. Klo 13.00. Helsinki Dojo (Alakiventie 2, Helsinki). Lisätietoja.

Talventörröttäjät Arabianrannassa. Opastetulla retkellä Toukolan rantapuistosta Vanhankaupunginkoskelle pysähdellään arvuuttelemaan talventörröttäjiä. Retkellä seisoskellaan paljon, joten lämpimät vaatteet ja jalkineet ovat tarpeen. Lähtö Kauppakeskus Arabian edessä olevalta aukiolta, josta kävellään Roomankatua pitkin ensimmäiselle kohteelle, rantapuiston Harppi ja tähdet -maamerkille. Helsingin luonnonsuojeluyhdistys järjestää. Klo 13.00. Arabian kauppakeskus (Hämeentie 111, Helsinki). Lisätietoja.

Kuolema -- luopuminen ja toivo?. Tässä seminaarissa keskustellaan siitä, miten tulisi valmistautua kuolemaan. Miten kulttuurin muutos vaikuttaa kuolemaan suhtautumiseen? Mitä kuolema merkitsee kristillisen ja erityisesti ortodoksisen tradition näkökulmasta? Seminaarin alustajina ovat professori Terhi Utriainen, sairaalasielunhoitaja Kirsti Aalto ja isä Ambrosius. Seminaari on avoin kaikille. Klo 13.00-17.00. Kulttuurikeskus Sofia (Kallvikinniementie 35, Helsinki). Lisätietoja.


Teksti on tuotettu ohjelmallisesti käyttäen lähteenä Menokoneen tietoja.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Syrjäisellä parkkipaikalla on pieni sininen mökki, jonne kulinaristit ajavat Savosta saakka ahtamaan jauhelihatankoja

 2. 2

  Työhaalareissa ei pitäisi olla mitään asiaa juniin ja busseihin, sanoo työmies Juhani Kaappola Keravalta – Mitä vastaavat VR ja HSL?

 3. 3

  Ensin Onni, 3, yski ja sitten vaimeni – Hädän hetkellä ensimmäiset minuutit ratkaisevat, mutta juuri silloin moni hyytyy

  Tilaajille
 4. 4

  Turkkilainen viranomainen Reutersille: Syyrialaisten tuloa Eurooppaan ei enää estetä

 5. 5

  Lyhyeksi myynnissä pyritään hyötymään osakkeen halpenemisesta – Helsingin pörssissä on yksi yhtiö ylitse muiden sijoittajien vedonlyönnissä

 6. Näytä lisää
 1. 1

  37-vuotias Reetta Ek alkoi tuntea iltaisin olonsa oudoksi – Kun lääkäri kertoi syyn, Ek tunsi syöksyvänsä kohti vanhuutta

  Tilaajille
 2. 2

  Suosikkikahvila haettiin konkurssiin Helsingin Punavuoressa: Sitten puhelu tuntemattomasta numerosta muutti kaiken

 3. 3

  Puiden takana on varjeltu salaisuus: Espoossa on Lego-taloilta näyttävä asuinalue, jonka vain paikalliset tietävät ja pitävät sitä ihmeenä

 4. 4

  Työhaalareissa ei pitäisi olla mitään asiaa juniin ja busseihin, sanoo työmies Juhani Kaappola Keravalta – Mitä vastaavat VR ja HSL?

 5. 5

  Päihdejärjestön epäily: Ruotsissa on kehitetty suomalaisia varten huippuvahva nuuska, joka koukuttaa etenkin nuoria

 6. Näytä lisää
 1. 1

  ”Elämäni hirveimpiä kokemuksia” – Katariina Souri kertoo HS:lle, mitä hänelle tapahtui miljonääri Peter Nygårdin huvilalla

 2. 2

  Helsingin keskustassa sijaitsevan ruokakaupan paistopisteelle ilmestyy siististi pukeutunut rouva, sitten tapahtuu jotain inhottavaa – HS valvoi paistopisteiden hygieniaa

 3. 3

  Koronaviruksen hillitsemiseksi on olemassa yli­voimainen keino, joka on jokaisen ulottuvilla – Kokeile, läpäisetkö käsi­hygienian testin

 4. 4

  Tampereen keskustassa on kommuuni, jossa tyhjät pullot jaetaan painimalla

  Tilaajille
 5. 5

  ”Ovi avattiin, ja esiin työntyi pistin” – Toimittaja Jussi Konttisen isä joutui kuusi­vuotiaana venäläisten vanki­leirille, jolta moni lapsi ei selvinnyt

  Tilaajille
 6. Näytä lisää