Menovinkit

Menovinkit: LauantaiPajatus: Itämeren asukit sekä 21 muuta ilmaista menoa tänään ja huomenna

Katso tästä HS:n Menokoneen menovinkit pääkaupunkiseudun maksuttomiin menoihin.

Tänään lauantaina

HS:n Menokone löysi tälle päivälle 16 maksutonta menoa. Huomisen 6 ilmaista tapahtumaa on listattu jutun lopussa.

Keikat

Kuolleet sielut. Pasi Ruohonen, laulu ja perkussiot, Ari Sunell, kitara ja laulu, sekä Timo Pratskin, piano. Klo 21.00. Manala (Dagmarinkatu 2, Helsinki). Lisätietoja.

Lapsille

LauantaiPajatus: Itämeren asukit. Työpajassa tutustutaan Itämeren asukkeihin. Tule piirtämään asukeista sarjakuvaa tai askartelemaan oma asukkisi. Paikalla Luonto-liiton Itämeriryhmän ohjaajia jakamassa Itämeritietoutta ja kertomassa lisää asukeista. Klo 10.00-14.00. Lasten kulttuurikeskus Aurora (Järvenperäntie 1--3, Espoo). Lisätietoja.

Bokbio: Lyhytelokuva ja askartelua. Bokbio on konsepti jossa lapset saavat tutustua lastenkirjaan lyhytelokuvan ja askartelun kautta.Tällä kertaa tutustutaan Astons presenter -kirjaan. Lyhytelokuva ruotsiksi, askartelua ruotsiksi ja suomeksi. 3—6-vuotiaille.2-6-vuotiaille.Bokbion tuottaa Walhalla ry ja Finlandssvenskt filmcentrum ja se on Opetus- ja kulttuuriministeriön tukema. Klo 11.00. Pohjoismainen kulttuuripiste (Kaisaniemenkatu 9, Helsinki). Lisätietoja.

Lasten lauantai. Teemana on yksisarviset. Kello 11 ja 13 satutuokio yli 3-vuotiaille, klo 12 ja 14 musiikkituokio, jossa kuunnellaan musiikkia lastenlevyiltä ja musisoidaan yhdessä, ja klo 11—14 askartelua. Klo 11.00-14.30. Maunula-talo (Metsäpurontie 4, Helsinki). Lisätietoja.

Museopaja. Luomme pajassa kierrätysmateriaaleista merieläimiä ja kaloja.Työpajassa tutkimme ja puhumme, kuinka muoviroskat ovat uhka merielämälle. Klo 12.00-14.00. Helinä Rautavaaran museo (Siltakatu 11, Espoo). Lisätietoja.

Perhepäivä: Ystävänpäivälauantai. Ohjelmassa on nukenrakennus- ja sadutustyöpaja perheille. Maria Baric Companyn muusikoiden ja nukketeatteritaitelijoiden opastamina valmistetaan hedelmistä ja vihanneksista omat satujen sankarit. Varaa paikkasi : www.kulttuurimylly.fi sivulta. Klo 13.00-15.00. Kulttuurimylly (Jauhokuja 3 A1/C, Helsinki). Lisätietoja.

DanceAbility-tanssitunti. Tanssin ja liikkumisen riemua kaikenlaisille lapsille vammaan tai vammattomuuteen katsomatta. Kielinä suomi ja englanti. Klo 14.00-15.00. Annantalo (Annankatu 30, Helsinki). Lisätietoja.

Muut menot

Tunturilatu tutuksi. Tervetuloa tutustumaan talviseen telttailuun, erilaisten talvikäyttöön soveltuvien keittimien käyttöön, ahkion käyttöön ja eri suksimalleihin.Makkaratarjoilu. Tunturikerho Kavtsi ry. järjestää. Klo 10.00-14.00. Paloheinän ulkoilukeskus (Pakilantie 124, Helsinki). Lisätietoja.

Talviluonnonpäivä — lumileopardin jäljillä. Ohjelmassa on koko perheelle sopivia lumileoparditarinoita, joiden pariin johdattelee Kimmo Ohtonen. Sisällä ja ulkona on lumileopardi-teemaista touhua ja puuhaa, jota ohjaavat Omnian matkailualan ja Stadin ammattiopiston luontoalan opiskelijat. Voit myös osallistua lajin suojelutyöhön pyöräyttämällä onnenpyörää. Klo 11.00-15.00. Suomen Luontokeskus Haltia (Nuuksiontie 84, Espoo). Lisätietoja.

Empires & puzzles -mobiilipelitapahtuma. Empires & puzzles -pelaajakohtaamisen ohjelmassa on livemusiikkia, taikuri, cosplaykilpailu ja toki peliturnaus. Kilpailuihin osallistuminen ei edellytä aikaisempaa pelikokemusta, eikä edes omaa laitetta. Klo 12.00. Keskustakirjasto Oodi (Töölönlahdenkatu 4, Helsinki). Lisätietoja.

Harppu Ruotsissa ja Norjassa -luentokonsertti. Delphine Konstantin-Reznik esittää Anton Edvard Prattén musiikkia ja luennoi hänen elämästään. Oslo Filharmonian harpisti Birgitte Voland Håvik soittaa musiikkia Kvandalilta, Griegiltä ja Haugilta. Helsinki Harp Festivalin ohjelmaa. Klo 13.00. Musiikkitalo (Mannerheimintie 13 A, Helsinki). Lisätietoja.

Miten sosiaalisessa mediassa ollaan?. Mediataitoviikolla poliisin ennalta estävä toiminta kertoo siitä, mikä sosiaalisessa mediassa on oikein ja mitkä lait rajaavat kirjoittelua. Klo 13.00. Itäkeskuksen kirjasto (Turunlinnantie 1, Helsinki). Lisätietoja.

Israel-tilaisuus: Exodustyö. Katsaus 30 vuotta Suomen kautta jatkuneeseen Exodustyöhön. Toiminnan esittely John Remes ja Kalevi Perälä. Klo 14.00-15.30. Metodistikirkko (Punavuorenkatu 2, Helsinki). Lisätietoja.

Kuvataiteen rooli eläinoikeustyössä. 79 miljoonaa -näyttelyn opastetulla kierroksella kuvataiteilija Emmi Kähkönen esittelee näyttelyn teoksia tekijän näkökulmasta. Klo 14.00-15.00. Myymälä2 (Uudenmaankatu 23, Helsinki). Lisätietoja.

Rottanaama Pizzabingo. Säännöt käydään läpi suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi ennen kierrosten alkua. Klo 15.00-17.00. Tenho Restobar (Helsinginkatu 15, Helsinki). Lisätietoja.

Aikuisten sinkkujen ilta. Pastori Irene Erkko puhuu aiheesta Luonnon ystävänä. Kahvitarjoilu. Klo 18.00. Espoonlahden kirkko (Kipparinkatu 8, Espoo). Lisätietoja.

Huomenna sunnuntaina

Huomiselle HS:n Menokone löysi 6 ilmaista tapahtumaa.

Keikat

Sture Jazz Bar. Federico Bosio, kitara, Nathan Eliot Francis, basso, ja Daniele Patton, rummut. Klo 17.00. Sture Jazz Bar (Sturenkatu 29, Helsinki). Lisätietoja.

Sunnarit!-live: Iris Kukka, Trio Metris. Klo 19.00. Villi Wäinö (Kalevankatu 4, Helsinki). Lisätietoja.

SunJazz: Tuomas Ruokonen Quartet. Klo 20.00. Tenho Restobar (Helsinginkatu 15, Helsinki). Lisätietoja.

Konsertit

You raise me up -toivekonsertti. Mikko Helenius, Jussi Hirvonen ja Katja Mäkiö konsertoivat Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Klo 16.00. Oulunkylän kirkko (Teinintie 10, Helsinki). Lisätietoja.

Elokuvat

Parhaan lyhytelokuvan Jussi-ehdokkaat. Lyhyesti kerran kuussa -näytöksessä nähdään parhaan lyhytelokuvan Jussi-palkintoon ehdolla olevat elokuvat sekä kahden edellisvuoden voittajalyhytelokuvat. Klo 15.00-17.00. Kino K-13 (Kanavakatu 12, Helsinki). Lisätietoja.

Muut menot

Laulelmatreffit: folk ja hootenanny. Laulelmatreffit on Helsingin Laulelman Ystävät HELY ry:n akustisen laulelmamusiikin ilta, jossa esiintyminen tapahtuu "lava on vapaa"-periaatteella illan teeman puitteissa. Yleisölle vapaa pääsy. Klo 18.00-20.30. Bruuveri (Fredrikinkatu 63, Helsinki). Lisätietoja.


Teksti on tuotettu ohjelmallisesti käyttäen lähteenä Menokoneen tietoja.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Työhaalareissa ei pitäisi olla mitään asiaa juniin ja busseihin, sanoo työmies Juhani Kaappola Keravalta – Mitä vastaavat VR ja HSL?

 2. 2

  Elmu, Kallio-liike ja Block party haluavat ostaa kaupungilta tsaarinaikaisen makasiinin eurolla keikkapaikaksi

 3. 3

  Suosikkikahvila haettiin konkurssiin Helsingin Punavuoressa: Sitten puhelu tuntemattomasta numerosta muutti kaiken

 4. 4

  37-vuotias Reetta Ek alkoi tuntea iltaisin olonsa oudoksi – Kun lääkäri kertoi syyn, Ek tunsi syöksyvänsä kohti vanhuutta

  Tilaajille
 5. 5

  Monen olkapäässä on tapahtunut salakavala muutos, joka voi altistaa vammoille – Fysioterapeutti näyttää kolme liikettä, joilla testaat olkanivelen liikkuvuuden

  Tilaajille
 6. Näytä lisää
 1. 1

  Työikäinen nainen sai tartunnan Milanosta, kaksi altistunutta pysyttelee kotonaan – Tämä Helsingin korona­virus­tapauksesta tiedetään

 2. 2

  37-vuotias Reetta Ek alkoi tuntea iltaisin olonsa oudoksi – Kun lääkäri kertoi syyn, Ek tunsi syöksyvänsä kohti vanhuutta

  Tilaajille
 3. 3

  Tämä oli mahdollista vielä 1974: Liikemiehet katsoivat strippareita ja nielivät sinisiä enkeleitä – Kuvat näyttävät yöelämän keskuksen, jonne vaellettiin kaukaa

 4. 4

  Puiden takana on varjeltu salaisuus: Espoossa on Lego-taloilta näyttävä asuinalue, jonka vain paikalliset tietävät ja pitävät sitä ihmeenä

 5. 5

  Suosikkikahvila haettiin konkurssiin Helsingin Punavuoressa: Sitten puhelu tuntemattomasta numerosta muutti kaiken

 6. Näytä lisää
 1. 1

  ”Elämäni hirveimpiä kokemuksia” – Katariina Souri kertoo HS:lle, mitä hänelle tapahtui miljonääri Peter Nygårdin huvilalla

 2. 2

  Helsingin keskustassa sijaitsevan ruokakaupan paistopisteelle ilmestyy siististi pukeutunut rouva, sitten tapahtuu jotain inhottavaa – HS valvoi paistopisteiden hygieniaa

 3. 3

  Koronaviruksen hillitsemiseksi on olemassa yli­voimainen keino, joka on jokaisen ulottuvilla – Kokeile, läpäisetkö käsi­hygienian testin

 4. 4

  Tampereen keskustassa on kommuuni, jossa tyhjät pullot jaetaan painimalla

  Tilaajille
 5. 5

  ”Ovi avattiin, ja esiin työntyi pistin” – Toimittaja Jussi Konttisen isä joutui kuusi­vuotiaana venäläisten vanki­leirille, jolta moni lapsi ei selvinnyt

  Tilaajille
 6. Näytä lisää