Menovinkit

Menovinkit: LauantaiPajatus: Itämeren asukit sekä 21 muuta ilmaista menoa tänään ja huomenna

Katso tästä HS:n Menokoneen menovinkit pääkaupunkiseudun maksuttomiin menoihin.

Tänään lauantaina

HS:n Menokone löysi tälle päivälle 16 maksutonta menoa. Huomisen 6 ilmaista tapahtumaa on listattu jutun lopussa.

Keikat

Kuolleet sielut. Pasi Ruohonen, laulu ja perkussiot, Ari Sunell, kitara ja laulu, sekä Timo Pratskin, piano. Klo 21.00. Manala (Dagmarinkatu 2, Helsinki). Lisätietoja.

Lapsille

LauantaiPajatus: Itämeren asukit. Työpajassa tutustutaan Itämeren asukkeihin. Tule piirtämään asukeista sarjakuvaa tai askartelemaan oma asukkisi. Paikalla Luonto-liiton Itämeriryhmän ohjaajia jakamassa Itämeritietoutta ja kertomassa lisää asukeista. Klo 10.00-14.00. Lasten kulttuurikeskus Aurora (Järvenperäntie 1--3, Espoo). Lisätietoja.

Bokbio: Lyhytelokuva ja askartelua. Bokbio on konsepti jossa lapset saavat tutustua lastenkirjaan lyhytelokuvan ja askartelun kautta.Tällä kertaa tutustutaan Astons presenter -kirjaan. Lyhytelokuva ruotsiksi, askartelua ruotsiksi ja suomeksi. 3—6-vuotiaille.2-6-vuotiaille.Bokbion tuottaa Walhalla ry ja Finlandssvenskt filmcentrum ja se on Opetus- ja kulttuuriministeriön tukema. Klo 11.00. Pohjoismainen kulttuuripiste (Kaisaniemenkatu 9, Helsinki). Lisätietoja.

Lasten lauantai. Teemana on yksisarviset. Kello 11 ja 13 satutuokio yli 3-vuotiaille, klo 12 ja 14 musiikkituokio, jossa kuunnellaan musiikkia lastenlevyiltä ja musisoidaan yhdessä, ja klo 11—14 askartelua. Klo 11.00-14.30. Maunula-talo (Metsäpurontie 4, Helsinki). Lisätietoja.

Museopaja. Luomme pajassa kierrätysmateriaaleista merieläimiä ja kaloja.Työpajassa tutkimme ja puhumme, kuinka muoviroskat ovat uhka merielämälle. Klo 12.00-14.00. Helinä Rautavaaran museo (Siltakatu 11, Espoo). Lisätietoja.

Perhepäivä: Ystävänpäivälauantai. Ohjelmassa on nukenrakennus- ja sadutustyöpaja perheille. Maria Baric Companyn muusikoiden ja nukketeatteritaitelijoiden opastamina valmistetaan hedelmistä ja vihanneksista omat satujen sankarit. Varaa paikkasi : www.kulttuurimylly.fi sivulta. Klo 13.00-15.00. Kulttuurimylly (Jauhokuja 3 A1/C, Helsinki). Lisätietoja.

DanceAbility-tanssitunti. Tanssin ja liikkumisen riemua kaikenlaisille lapsille vammaan tai vammattomuuteen katsomatta. Kielinä suomi ja englanti. Klo 14.00-15.00. Annantalo (Annankatu 30, Helsinki). Lisätietoja.

Muut menot

Tunturilatu tutuksi. Tervetuloa tutustumaan talviseen telttailuun, erilaisten talvikäyttöön soveltuvien keittimien käyttöön, ahkion käyttöön ja eri suksimalleihin.Makkaratarjoilu. Tunturikerho Kavtsi ry. järjestää. Klo 10.00-14.00. Paloheinän ulkoilukeskus (Pakilantie 124, Helsinki). Lisätietoja.

Talviluonnonpäivä — lumileopardin jäljillä. Ohjelmassa on koko perheelle sopivia lumileoparditarinoita, joiden pariin johdattelee Kimmo Ohtonen. Sisällä ja ulkona on lumileopardi-teemaista touhua ja puuhaa, jota ohjaavat Omnian matkailualan ja Stadin ammattiopiston luontoalan opiskelijat. Voit myös osallistua lajin suojelutyöhön pyöräyttämällä onnenpyörää. Klo 11.00-15.00. Suomen Luontokeskus Haltia (Nuuksiontie 84, Espoo). Lisätietoja.

Empires & puzzles -mobiilipelitapahtuma. Empires & puzzles -pelaajakohtaamisen ohjelmassa on livemusiikkia, taikuri, cosplaykilpailu ja toki peliturnaus. Kilpailuihin osallistuminen ei edellytä aikaisempaa pelikokemusta, eikä edes omaa laitetta. Klo 12.00. Keskustakirjasto Oodi (Töölönlahdenkatu 4, Helsinki). Lisätietoja.

Harppu Ruotsissa ja Norjassa -luentokonsertti. Delphine Konstantin-Reznik esittää Anton Edvard Prattén musiikkia ja luennoi hänen elämästään. Oslo Filharmonian harpisti Birgitte Voland Håvik soittaa musiikkia Kvandalilta, Griegiltä ja Haugilta. Helsinki Harp Festivalin ohjelmaa. Klo 13.00. Musiikkitalo (Mannerheimintie 13 A, Helsinki). Lisätietoja.

Miten sosiaalisessa mediassa ollaan?. Mediataitoviikolla poliisin ennalta estävä toiminta kertoo siitä, mikä sosiaalisessa mediassa on oikein ja mitkä lait rajaavat kirjoittelua. Klo 13.00. Itäkeskuksen kirjasto (Turunlinnantie 1, Helsinki). Lisätietoja.

Israel-tilaisuus: Exodustyö. Katsaus 30 vuotta Suomen kautta jatkuneeseen Exodustyöhön. Toiminnan esittely John Remes ja Kalevi Perälä. Klo 14.00-15.30. Metodistikirkko (Punavuorenkatu 2, Helsinki). Lisätietoja.

Kuvataiteen rooli eläinoikeustyössä. 79 miljoonaa -näyttelyn opastetulla kierroksella kuvataiteilija Emmi Kähkönen esittelee näyttelyn teoksia tekijän näkökulmasta. Klo 14.00-15.00. Myymälä2 (Uudenmaankatu 23, Helsinki). Lisätietoja.

Rottanaama Pizzabingo. Säännöt käydään läpi suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi ennen kierrosten alkua. Klo 15.00-17.00. Tenho Restobar (Helsinginkatu 15, Helsinki). Lisätietoja.

Aikuisten sinkkujen ilta. Pastori Irene Erkko puhuu aiheesta Luonnon ystävänä. Kahvitarjoilu. Klo 18.00. Espoonlahden kirkko (Kipparinkatu 8, Espoo). Lisätietoja.

Huomenna sunnuntaina

Huomiselle HS:n Menokone löysi 6 ilmaista tapahtumaa.

Keikat

Sture Jazz Bar. Federico Bosio, kitara, Nathan Eliot Francis, basso, ja Daniele Patton, rummut. Klo 17.00. Sture Jazz Bar (Sturenkatu 29, Helsinki). Lisätietoja.

Sunnarit!-live: Iris Kukka, Trio Metris. Klo 19.00. Villi Wäinö (Kalevankatu 4, Helsinki). Lisätietoja.

SunJazz: Tuomas Ruokonen Quartet. Klo 20.00. Tenho Restobar (Helsinginkatu 15, Helsinki). Lisätietoja.

Konsertit

You raise me up -toivekonsertti. Mikko Helenius, Jussi Hirvonen ja Katja Mäkiö konsertoivat Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Klo 16.00. Oulunkylän kirkko (Teinintie 10, Helsinki). Lisätietoja.

Elokuvat

Parhaan lyhytelokuvan Jussi-ehdokkaat. Lyhyesti kerran kuussa -näytöksessä nähdään parhaan lyhytelokuvan Jussi-palkintoon ehdolla olevat elokuvat sekä kahden edellisvuoden voittajalyhytelokuvat. Klo 15.00-17.00. Kino K-13 (Kanavakatu 12, Helsinki). Lisätietoja.

Muut menot

Laulelmatreffit: folk ja hootenanny. Laulelmatreffit on Helsingin Laulelman Ystävät HELY ry:n akustisen laulelmamusiikin ilta, jossa esiintyminen tapahtuu "lava on vapaa"-periaatteella illan teeman puitteissa. Yleisölle vapaa pääsy. Klo 18.00-20.30. Bruuveri (Fredrikinkatu 63, Helsinki). Lisätietoja.


Teksti on tuotettu ohjelmallisesti käyttäen lähteenä Menokoneen tietoja.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi
Luetuimmat
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Koronaviruksen hillitsemiseksi on olemassa yli­voimainen keino, joka on jokaisen ulottuvilla – Kokeile, läpäisetkö käsi­hygienian testin

 2. 2

  Vantaan kokoomusvaikuttaja Tapani Mäkinen maksoi kummitädille velkansa 100 ja 200 euron seteleinä, käteisen olivat samana päivänä nostaneet Sjöblomin veljekset

 3. 3

  Suomalainen ex-työntekijä kertoo HS:lle, mitä Peter Nygårdin kodeissa ja ”hemmottelu­juhlissa” tapahtui

  Tilaajille
 4. 4

  ”Ole leidi, he sanoivat” -video lähti viraaliksi, sillä siinä sanotaan ääneen ne sadat vaatimukset joita naiset saavat kuulla päivittäin – ja se on upeaa

 5. 5

  Koronavirus jatkaa leviämistä: Italiassa nyt yksitoista kuolonuhria, Iranissa hikoilevana tv:ssä esiintynyt apulais­terveys­ministeri sai tartunnan

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Onko koronavirus lähestymässä käänne­kohtaansa? Suomalais­professori uskoo tämän viikon olevan ratkaiseva

 2. 2

  ”Ole leidi, he sanoivat” -video lähti viraaliksi, sillä siinä sanotaan ääneen ne sadat vaatimukset joita naiset saavat kuulla päivittäin – ja se on upeaa

 3. 3

  Koronaviruksen hillitsemiseksi on olemassa yli­voimainen keino, joka on jokaisen ulottuvilla – Kokeile, läpäisetkö käsi­hygienian testin

 4. 4

  Suomalaismies kertoo tilanteesta koronaviruksen eristämässä hotellissa Teneriffalla: ”Oven alta oli tullut ilmoitus, että hotelli on suljettu”

 5. 5

  Hotelli Tornin 11. kerroksessa oli huone, jonne asiakkailla ei ollut asiaa – Sinne piilotettua kätköä suojeltiin salaisella hälytysnapilla

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Lumeen hukkuva Lappi pidättää hengitystään – Mitä lähiviikkoina tapahtuu?

  Tilaajille
 2. 2

  ”Elämäni hirveimpiä kokemuksia” – Katariina Souri kertoo HS:lle, mitä hänelle tapahtui miljonääri Peter Nygårdin huvilalla

 3. 3

  Helsingin keskustassa sijaitsevan ruokakaupan paistopisteelle ilmestyy siististi pukeutunut rouva, sitten tapahtuu jotain inhottavaa – HS valvoi paistopisteiden hygieniaa

 4. 4

  Tampereen keskustassa on kommuuni, jossa tyhjät pullot jaetaan painimalla

  Tilaajille
 5. 5

  Lähes joka toinen kiinalainen on nyt karanteenissa: HS:n kuvakooste näyttää aavekaupungeiksi muuttuneet metropolit

  Tilaajille
 6. Näytä lisää