Menovinkit: Runolaulua kalevalaisilla patsailla sekä 26 muuta ilmaista menoa tänään ja huomenna - Menovinkit | HS.fi
Menovinkit

Menovinkit: Runolaulua kalevalaisilla patsailla sekä 26 muuta ilmaista menoa tänään ja huomenna

Katso tästä HS:n Menokoneen menovinkit pääkaupunkiseudun maksuttomiin menoihin.

Runolaulua kalevalaisilla patsailla. Helsingin kaupungin talvipuutarha.

Julkaistu: 22.2. 8:45

Tänään lauantaina

HS:n Menokone löysi tälle päivälle 13 maksutonta menoa. Huomisen 14 ilmaista tapahtumaa on listattu jutun lopussa.

Keikat

Guillaume Gargaud, Eero Savela. Klo 18.00. Roihuvuoren Rio (Roihuvuorentie 9, Helsinki). Lisätietoja.

Jiri Nikkinen Duo Live. Klo 20.00. Länsitupa (Kuulakuja 5, Vantaa). Lisätietoja.

Ärräpää Orchestra. Klo 20.00. Gallows Bird (Merituulentie 30, Espoo). Lisätietoja.

Cleaning Women. Klo 21.00. Juttutupa (Säästöpankinranta 6, Helsinki). Lisätietoja.

Konsertit

Runolaulua kalevalaisilla patsailla. Helsingiussä on huomattava määrä Kalevalasta innoituksensa saaneita patsaita. Kalliot kaheksi lenti! — C.E. Sjöstrandin Kullervo puhuu miekalleen -patsaalla Helsingin kaupungin talvipuutarhassa (Hammarskjöldintie 1) ja Robert Stigellin Väinämöinen ja Ilmarinen -patsaalla Vanhalla Ylioppilastalolla (Mannerheimintie 3) klo 13. Klo 13.00. Helsingin kaupungin talvipuutarha (Hammarskjöldintie 1, Helsinki). Lisätietoja.

Synty: Tietoa ja uskomuksia raudasta, verestä ja tähdistä. Konsertti laulavalle, puhuvalle ja ääntelevälle ihmisäänelle. Yksin ja yhdessä. Runolaulua raudasta, verestä ja tähdistä Anna-Kaisa Liedeksen ja Juha Valkeapään johdolla. Klo 14.00. Kansallismuseo (Mannerheimintie 34, Helsinki). Lisätietoja.

Musiikkia taivaan ja ihmismielen holveista. Santeri Rautiainen, kitara. Klo 18.00. Espoonlahden kirkko (Kipparinkatu 8, Espoo). Lisätietoja.

Lapsille

Lauantaipajatus: Karvakorvat. Mikä on sinun lempieläimesi? Entä minkälaiset on sen korvat? Tehdään hauskat eläinaiheiset korvapinnit tai korvapanta. Käytämme pajassa pinnien teossa kuumaliimaa, jonka kanssa nuorimmat osallistujat tarvitsevat aikuisen avukseen. Pajan ohjaa kuvittaja Kati Vuorento. Klo 10.00-14.00. Lasten kulttuurikeskus Aurora (Järvenperäntie 1--3, Espoo). Lisätietoja.

Monikielinen perhepäivä. Avaruus-aistitilassa ohjattuja taidetuokioita suomeksi, arabiaksi ja venäjäksi. Aistitilaan voi tutustua vapaasti taidetuokioiden jälkeen. Rebekka Barongon ohjaamassa Keppinukke-työpajassa opetuskielinä suomi, englanti ja luganda. Kirjastolaisten avustuksella mahdollisuus tutustua Lukulumo-sovellukseen, jossa tekstiä voi seurata suomeksi tai ruotsiksi ja kuunnella samaan aikaan useilla eri kielillä, esimerkiksi viroksi, arabiaksi tai somalin kielellä. Klo 12.00-14.00. Hakunilan kirjasto (Kimokuja 5, Vantaa). Lisätietoja.

Laskiaislauantai: Herkkuteatterityöpaja. Herkullisen hauska nukenrakennus- ja tarinatyöpaja perheille. Isommat lapset voivat osallistua myös ilman vanhempia. Maria Baric Companyn muusikoiden ja nukketeatteritaitelijoiden opastamina valmistetaan pullataikinasta omat satujen sankarit. Ilmoittautuminen: www.kulttuurimylly.com. Klo 13.00-15.00. Kulttuurimylly (Jauhokuja 3 A1/C, Helsinki). Lisätietoja.

Talvijamit: Skidit Disko. Dj:nä toimii Orkidea. Vj Sellekhanks kuvittaa seinät ja MC Aino leikittää ja liekittää. Diskossa käytetään välkkyviä valoja. Äänenvoimakkuutta pidetään lapsille sopivalla tasolla, mutta nappaa kuitenkin omat kuulosuojaimet mukaan varmuuden vuoksi. Klo 14.00-16.00. Musiikkitalo (Mannerheimintie 13 A, Helsinki). Lisätietoja.

Jonkkis konkkis — musiikkihetki perheille. Musiikkihetkessä esiintyvät Eila Hartikainen ja Iki-Turso, kokeelliseen ääniteatteriin ja arkaaiseen runolauluun erikoistunut esiintyvä ryhmä. Klo 16.00-17.00. Keskustakirjasto Oodi (Töölönlahdenkatu 4, Helsinki). Lisätietoja.

Muut menot

Laulo suohon suonivöistä. Tapahtumassa voit seurata kalevalaisen viisiottelun alkueriä sekä Iki-Turson runolaulukirjan julkistusta. Ohjelmassa on myös runolauluja yhdessä ja kilpaa. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä esiintyvä ryhmä Iki-Turson kanssa. Klo 17.00-19.00. Keskustakirjasto Oodi (Töölönlahdenkatu 4, Helsinki). Lisätietoja.

Huomenna sunnuntaina

Huomiselle HS:n Menokone löysi 14 ilmaista tapahtumaa.

Keikat

The Bürokrätz Quartet. Klo 17.00. Sture Jazz Bar (Sturenkatu 29, Helsinki). Lisätietoja.

SunJazz: Viba. Klo 20.00. Tenho Restobar (Helsinginkatu 15, Helsinki). Lisätietoja.

Konsertit

Se oli Herra Heinärikki. Runolaulu ei ole ollut vain muistinvaraista kansanlaulua, vaan kaikki suomenkielinen laulu ja runous oli 1500-luvun lopulle saakka runolaulumittaista. Tässä konsertissa kuullaan runolauluja mm. Piispa Henrikin surmasta sekä kalevalamittaisia hengellisiä lauluja. Heikki Laitinen ja Ääniteatteri Iki-Turso esiintyvät. Klo 14.00. Kansallismuseo (Mannerheimintie 34, Helsinki). Lisätietoja.

Minä Paraske, sinä Arhippa. Levynjulkaisukonsertissa esiintyvät Ilona Korhonen ja Taito Hoffrén. Klo 17.00-19.00. Keskustakirjasto Oodi (Töölönlahdenkatu 4, Helsinki). Lisätietoja.

Lapsille

Laskiaisrieha Ylästössä. Ohjelmassa askartelua, glittertatuointeja, arpajaiset, poniratsastusta, vetokoira- ajelua, seikkailurata. Laskiaisherkkuina rokkaa, grillimakkaraa, vohveleita, kermapullia. Klo 10.00-13.00. Ylästön seurakuntakoti (Lehtikummuntie 2, Vantaa). Lisätietoja.

Talvisia leikkejä koko perheelle. Leikitään ulkona ja lisäksi rakennamme ja taiteilemme luonnossa. Mukaan kannattaa ottaa vaihtohanskat ja pukeutua lämpimästi. Klo 11.00-13.00. Villa Elfvik (Elfvikintie 4, Espoo). Lisätietoja.

Laskiaissunnuntain kepparisirkus -tapahtuma. Stoan aukiolla nähdään Ruffle Armyn jättisaippuakuplashow (säävaraus) ja maalataan yhteisöllistä katutaideteosta. Tule tekemään oma keppari ja osallistumaan keppiotusten agilityrataan. Tapahtumassa tuunataan myös herkullisia laskiaispullia. Paikalla on laskiaisperinteitä kunnioittaen ponit Taavi ja Lissu, joiden kyydissä pääset ajelulle tai kokeilemaan talutusratsastusta. Klo 12.00-15.00. Stoa (Turunlinnantie 1, Helsinki). Lisätietoja.

Suomen suurin pienoisrautatie. Esillä on yli 60 metrinen junapöytärakennelma, jossa on yli puoli kilometriä raiteita ja nätti maisemointi monine yksityiskohtineen. Junia on liikkeellä kahdella junapöydällä 6—15 yhtä aikaa. Mukana myös liikkuvia autoja. Lisäksi lukuisia junia seisoo asemilla. Klo 12.00-16.00. Kauppakeskus Ainoa (Tapionaukio 4, Espoo). Lisätietoja.

Sunnuntaitreffit: Kaikki kotona -työpaja. Picasson jälkeläiset — grafiikan painopajassa suunnitellaan ja painetaan kuvia styroks-laatalla. Valmiit kuvat kehystetään värillisellä paspartuurilla eli kehyspahvilla. Ohjaajina taidegraafikot Tizzi ja Marryam Fib. Yli 4-vuotiaille lapsille oman aikuisen kanssa. Klo 13.00-15.00. Annantalo (Annankatu 30, Helsinki). Lisätietoja.

Runolaulua kalevalaisilla patsailla. Helsingissä on huomattava määrä Kalevalasta innoituksensa saaneita patsaita. Festivaalipäivät alkavat kalevalaisten patsaiden luona tapahtuville flashmob henkisillä laulutervehdyksillä. Ilmatar ihana impi! — Kari Juvan Ilmatar-patsalla MTV3:n pihalla (Ilmalantori 2) ja Aarre Aaltosen Ilmatar ja sotka -patsaalla Sibeliuksen puistossaTaka-Töölössä (Mechelinkadun itäpuoli) klo 13. Klo 13.00-13.30. Sibeliuksen puisto (Sibeliuksenkatu , Helsinki). Lisätietoja.

Kokko lenti — musiikkihetki perheille. Tule kokemaan ihmisäänen ihmeellinen maailma runolaulun, tanssin ja leikkien avulla. Perinneleikeissä aikuinen leikkii yhdessä lapsen kanssa. Tanssimalla koetaan yhdessä tekemisen riemu ja ihmisäänen ihmeellinen maailma löydetään äänellä leikkimällä. Eila Hartikainen ja Iki-Turso esiintyvät. Klo 16.00. Keskustakirjasto Oodi (Töölönlahdenkatu 4, Helsinki). Lisätietoja.

Muut menot

Laskiaisrieha. Luvassa koiravaljakkoajelua, pulkkailua, grillimakkaraa ja räiskäleita, VPK:n paloauto, traktori ja polkutraktoreita sekä maskottikarhu karkkeja jakamassa. Viikin kirkossa keppihevosratsastelua, askartelua, lypsyrasti, kasvomaalausta, ilmapalloja, lasten kirkkopolku, missiokerhon myyjäispöydässä käsitöitä ja herkkuja. Klo 11.00-14.00. Latokartanontori (, Helsinki). Lisätietoja.

Taivaskallion laskiainen. Perinteisesti hevosajelua, paloauto, bufetti, grillimakkaraa, ongintaa ja arpajaiset. Klo 12.00-14.00. Taivaskallio (, Helsinki). Lisätietoja.

Kädentaitomateriaalit vaihtoon ja korunvaihtajaiset. Vaihtotapahtumat on tarkoitettu kädentaitoja vaaliville luoville persoonille, jotka kaipaavat työstettäväkseen erilaisia kierrätysmateriaaleja tai haluavat laittaa omat tarpeettomat materiaalinsa kiertoon. Korunvaihtajaisissa voi voi tuoda rikkinäiset korut edelleen hyödynnettäväksi materiaaliksi koruaskartelijoille samalla kun käyttämättä jääneet ehjät korut voi tuoda kiertoon. Klo 13.00-15.00. Kalliolan setlementtitalo (Sturenkatu 11, Helsinki). Lisätietoja.

Teksti on tuotettu ohjelmallisesti käyttäen lähteenä Menokoneen tietoja.

Seuraa uutisia tästä aiheesta