Tapahtumia 6. ja 7. tammikuuta - Menovinkit | HS.fi

Tapahtumia 6. ja 7. tammikuuta

Valikoima menoja.

6.1. 2:00

KESKIVIIKKO   Verkkotapahtumia

Konsertti: Jari Sillanpää: Odotetaan aikaa -joulukonsertti. Taltionti Jari Sillanpään joulukonsertista Villa Grandessa. Ohjelmistossa on tutut perinteiset joululaulut ja uudemmat suosikit. Konsertin jälkitallenne on lunastettavissa katsottvaksi keikalla.fi -sivuston kautta 19.1. saakka. Liput 19,90 e.

Kansallisoopperan ja -baletin virtuaali­näyttämö. Kansallisoopperan Stage24-palvelussa voi katsoa ja kuunnella mm. esitystallenteita, trailereita ja tekijöiden haastatteluja. Palvelussa on nyt nähtävillä tallenteet mm. oopperoista Reininkulta, Covid fan tutte, Trubaduuri, La Bohème ja Jää sekä baleteista mm. Prinsessa Ruusunen, Lumikuningatar ja Peppi Pitkätossu. Lisäksi palvelusta löytyy taiteilijahaastatteluja, konsertteja ja teosesittelyjä. Palvelu löytyy osoitteesta: oopperabaletti.fi/stage24/.

Konsertti: Cantores Minores -kuoron virtuaalinen joulukertomus. Konsertissa esiintyy Cantores Minores -kuoron 19-laulajan "koronaryhmä" kapellimestari Hannu Norjasen johdolla. Urkurina on Markus Malmgren ja tekstinlukijana piispa Teemu Laajasalo. Konsertti on nähtävillä Live Stage.fi -alustalla 6.1. saakka osoitteesssa www.cantores­minores.fi/joulukertomus. Liput 12 e.

Helsingin kaupunginkirjasto palvelee verkossa. Helsingin kaupunginkirjaston videotallenteet tuovat satutunnit ja kirjailijavierailut koteihin. Helsinki-kanavalta löytyy runsas määrä kiinnostavaa sisältöä satutunneista ja kirjailijahaastatteluista Star Wars -luentoon. Tallenteet ovat katsottavissa Helsinki-kanavalla: helsinkikanava.fi, josta ne löytyvät parhaiten hakusanalla "Kirjasto" kategoriasta Kulttuuri ja vapaa-aika.

Helsingin kaupunginmuseo verkossa. Verkkosivuilta löytyy tarinoita Helsingistä ja keskusteluja historiasta nykypäivään Helsinki Podcasteissa. Kuunneltavana on Tiloissa - Omaehtoisia musiikin paikkoja Helsingissä -näyttelyyn liittyviä podcasteja sekä ajankohtainen Poikkeusaikoja-sarja, jossa tarkastellaan kriisiaikojen merkillistä maailmanmenoa. Helsinkikuvia.fi -palvelussa löytyy noin 65 000 valokuvaa Helsingistä ja helsinkiläisistä 1860-luvulta nykypäivään. Museon verkkosivun löytyy osoitteessa https://www.helsinginkaupunginmuseo.fi.

Tapahtumia ulkona

Omatoimiset Pyhiinvaellusreitit Vuosaaren Uutelaan ja Seurasaareen. Mobiilipyhiinvaellusreitit kulkevat merellisessä ja metsäisessä luonnossa ohjaten kulkijaa pysähtymisen ja hiljentymisen äärelle. Uutelan pyhiinvaellusreitti on 1,3 kilometrin pituinen ja Seurasaaren reitti noin 3 kilometriä pitkä. Molemmilla reiteillä on 10 pysähdyspaikkaa. Reittejä voi seurata joko mobiilisovelluksen tai painetun vihkosen avulla. Älypuhelimeen ladattavassa Nomadi-sovelluksessa tekstit ovat sekä äänitteinä että teksteinä. Paperiohjeet voi tulostaa Töölön ja Vuosaaren seurakuntien tai Hiljaisen tilan sivulta http://www.hiljainentila.fi/pyhiinvaellushelsinki. Vapaa pääsy.

Kallion kävelyfestivaali: Pimenneet valkokankaat – omatoimi- ja virtuaalikävely Kallion vanhojen elokuvateattereiden historiaan. Kalliossa on toiminut vuosien varrella yli 30 elokuvateatteria. Lähde omatoimiselle kävelykierrokselle etsimään niitä. Tarkastele kadonneista teattereista otettuja vanhoja valokuvia ja vertaa, miltä paikat näyttävät nykyään. Omatoimikierroksella kävelet Kallion kaduilla oman kännykkäsi opastamana, valmiiksi laaditun reittikierroksen avulla. Ohjeet kierrokselle osoitteesta https://www.kfkkv.fi/444816211. Vapaa pääsy.

Valon polku Puotilan kappelilla. Valon polku kertoo joulun sanomasta itsenäisesti kuljettavan rastipolun välityksellä. Lyhyet tekstit kuvaavat matkaa ensimmäisestä joulusta tämän päivän jouluun. Rastien lauluehdotuksia voi laulaa tai kuunnella älypuhelimella QR-koodin aktivoimalla. Ensimmäinen rasti sijaitsee Puotilan kappelin ilmoitustaululla (Puotilantie 5). Puotilan kappeli (Puotilantie 5). Vapaa pääsy.

Jouluseimet. Helsingin keskustan jouluseimet -tapahtuman asetelmat on rakennettu teemalla "Kaukaa katsoen – lähelle päästäen". Helsingin keskustan reitti kulkee Kampin kappelilta Vanhallekirkolle ja sieltä Stockmannin kautta Aleksanterinkadulle. Jouluseimet ovat esillä loppiaiseen saakka. Seimien osoitteet löytyvät osoitteesta: www.jouluseimet.fi. Vapaa pääsy.

TORSTAI

Verkkotapahtumia

Ooppera: La Bohème. Pariisin talvi on kylmä, kattojen yllä loistaa kuu. Nuoria boheemeja lämmittää taide ja rakkaus, ja katsojaa Puccinin sydämeen käyvä musiikki. Suomen kansallisoopperan esitys on nähtävänä tallenteena Stage24-virtuaalinäyttämöllä. Esityskieli italia, tekstitys suomeksi.

Opastus Rohkeus, rakkaus, vapaus! Muumit 75 -näyttelyyn. Kansallismuseon Muumit 75-näyttelyyn tutustutaan näyttelijä Alma Pöystin seurassa. Video-opastus on nähtävillä 14.3. saakka Kansallismuseon verkkosivulla osoitteessa: www.kansallismuseo.fi/fi/naeyttelyt/rohkeus-rakkaus-vapaus-muumit-75. Vapaa pääsy.

Näyttely: Koe Egyptin loisto virtuaalisesti. Vieraile esimerkiksi virtuaalisessa hautakammiossa. Muinaisessa Egyptissä hauta oli jaettu kahteen osaan: maanpäälliseen kappeliin sekä suljettuun maanalaiseen kammioon, johon saat nyt harvinaislaatuisen tilaisuuden kurkistaa. Virtuaalinen hauta on nähtävissä ilmaisella Arilyn-sovelluksella. Lisätiedot sovelluksen käytöstä löytyvät sivulta: amosrex.fi/ar/virtuaalinen-hauta/. Lisäksi voit seurata Egyptin loisto -näyttelyn miniopastuksia Amos Rexin IGTV-kanavalla. Pääset tutustumaan muinaisten egyptiläisten arkeen ja elämään vaihtuvien teemojen kautta. Egyptin loisto -näyttelyn aiheista kumpuavassa podcastissa kuulet elämästä ja uskomuksista muinaisessa Egyptissä. Tutustu myös näyttelyn kuraattorin Paolo Marinin artikkeliin "Egyptin monituhatvuotisen taiteen kriisit ja vallankumoukset". Vapaa pääsy.

Koonnut Elina Suomalainen

Lisää menovinkkejä Menokoneessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?