Tapahtumia lauantaina 23. tammikuuta - Menovinkit | HS.fi

Tapahtumia lauantaina 23. tammikuuta

Valikoima päivän menoja.

23.1. 2:00

Verkkotapahtumia

Konsertti: Renessanssin oppineet naiset – Häkkilintuja ja muita eläimiä. Anneliina Rif, sopraano, Sini Vahervuo, nokkahuilu, ja Ensemble Nylandia johtajanaan Matias Häkkinen. Muun muassa Eleonora d’Esten, Hildegard Bingeniläisen, Margareeta Itävaltalaisen ja Isabella de Medicin sävellyksiä. Aurore-renessanssimusiikkijuhlien ohjelmaa. Konsertit lähetetään Auroren Youtube-kanavalla (aurore.fi/video), jossa niitä voi kuunnella myös jälkikäteen. Konsertti lähetetään suoratoistona la klo 19. Vapaaehtoinen suoratoistolippu 5 e.

Konsertti: Lauantain klassiset aamusoitot – Anna Pohjola, barokkiviulu. Anna Pohjola esittää Johann Christoph Bachin ja Wolfand Amadeus Mozartin muunnelmia ranskalaisesta sävelmästä sekä saksalaista sooloviulumusiikkia Keravan kirjaston Pentinkulma-salissa. Konserttia voi seurata suorana lähetyksenä Keravan kirjasto- ja kulttuuripalveluiden YouTube-kanavalta. Tallenteen voi katsoa myös jälkikäteen. Konsertti klo 10.30. Vapaa pääsy.

Teatteri: Eino Leinon eksät – enemmän tai vähemmän muusina. Pinja Hahtolan käsikirjoittama ja Seppo Honkosen ohjaama monologinäytelmä marssittaa lavalle joukon Eino Leinon sydämenvalittuja. Roolissa Pinja Hahtola. Linkki lipunostoon löytyy karanteeniteatteri.fi-sivulta. Liput 11,50 e.

Teatteri: Lust. Höyhentämö esittää englanninkielisen 42-osaisen websarjan Lust. Omituinen ja hilpeän outo tarina on eräänlainen korona-ajan "eroottinen" komedia, jossa yksinäiset etsivät yhteyttä itseensä, toisiin tai ylipäänsä johonkin. Episodeja julkaistaan joka päivä. Esitys nähdään Höyhentämön sivulla hoyhentamo.fi ja Höyhentämön Facebook-sivulla klo 19. Vapaa pääsy.

Tanssi: Loopit. Tanssiteatteri MD:n intiimi ja huumoria sisältävä esitys pureutuu ihmisenä olemisen nurinkurisuuteen ja keskeneräisyyteen sekä taipumukseen toistaa itseään. Vuonna 2017 ensi-iltansa saanut Loopit on koreografi Tero Saarisen 20-vuotislahjateos MD:lle. Tanssijana nähdään Tero Saarinen Companyn Oskari Kymäläinen. Esitys striimataan Hällä-näyttämöltä ja siitä jää tallenne, joka on katsottavissa 72 tuntia. Esitys suoratoistetaan keikalla.fi-palvelun kautta klo 19. Liput 15 e.

Seminaari: Haluatko kirjailijaksi? Tilaisuus kirjailijanurasta ja kirjoittamisesta kiinnostuneille. Tapahtuman juontaa Anna Borgman Nuoren Voiman Liitosta. Tervehdyssanat filosofian maisteri Päivi Hytönen Helsingin työväenopistosta. Puhujina mm. kirjailija Jarkko Tontti ja kustantaja Anna-Riikka Carlson. Yhteistyössä Nuoren Voiman Liitto, Suomen Kirjailijaliitto, WSOY ja Kosmos. Linkki tapahtuman seuraamiseen löytyy ilmonet.fi-sivulta. Verkkotapahtuma klo 13. Vapaa pääsy.

Marianpäivä 2.0 webinaari. Koronaepidemian takia peruuntunut Haagan seurakunnan Marianpäivän symposium: Johtaminen, sukupuoli ja teologia kirkossa -seminaari järjestetään verkossa. Mukana puhumassa mm. Kaisamari Hintikka, Björn Vikström, Katri Korolainen, Ilkka Kantola, Hanna Mithiku, Tytti Matsinen, Marja Heltelä ja Vilppu Huomo. Seminaari suoratoistetaan Haagan seurakunnan Facebook-sivulla klo 13–15.30. Vapaa pääsy.

Helsingin kaupunginkirjasto palvelee verkossa. Helsingin kaupunginkirjaston videotallenteet tuovat satutunnit ja kirjailijavierailut koteihin. Helsinki-kanavalta löytyy runsas määrä kiinnostavaa sisältöä satutunneista ja kirjailijahaastatteluista Star Wars -luentoon. Tallenteet ovat katsottavissa Helsinki-kanavalla: helsinkikanava.fi, josta ne löytyvät parhaiten hakusanalla "Kirjasto" kategoriasta Kulttuuri ja vapaa-aika. Vapaa pääsy.

Helsingin kaupunginmuseo verkossa. Verkkosivuilta löytyy tarinoita Helsingistä ja keskusteluja historiasta nykypäivään Helsinki Podcasteissa. Kuunneltavana on Tiloissa - Omaehtoisia musiikin paikkoja Helsingissä -näyttelyyn liittyviä podcasteja sekä ajankohtainen Poikkeusaikoja-sarja, jossa tarkastellaan kriisiaikojen merkillistä maailmanmenoa. Helsinkikuvia.fi -palvelussa löytyy noin 65 000 valokuvaa Helsingistä ja helsinkiläisistä 1860-luvulta nykypäivään. Museon verkkosivun löytyy osoitteessa www.helsinginkaupunginmuseo.fi. Vapaa pääsy.

Kiasma Online Art. Kiasma Online Art on Kiasman verkkotaiteen kokoelma. Sivustolle on koottu valikoimia ajankohtaista verkkotaidetta. Katsoja saa monessa teoksessa aktiivisen roolin. Sivusto tarjoaa mm. pelillisiä teoksia, VR-elokuvan, digitaalisia maalauksia, runoja suoltavan satunnaislukugeneraattorin ja äänitaiteen miksausalustan. Kokoelma löytyy osoitteesta onlineart.kiasma.fi. Vapaa pääsy.

Espoon kaupunginmuseo Kamu verkossa. Espoon kaupunginmuseon uusi mobiilireitti esittelee Otsolahden ja Itärannan aluetta Tapiolassa. Oppaaseen voi tutustua kotikoneelta tai paikan päältä mobiililaitteella. Tämä ja aikaisemmin julkaistut reiti löytyvät osoitteesta:tarinasoitin.fi/espoon­kaupunginmuseo. Mobiilireiteillä voi tutustua mm. Leppävaaran taistelupaikkoihin, Kivenlahden graffitteihin sekä eri kaupunginosien historiaan. Kamun virtuaalimuseoiden avulla voi tutustua Espooseen viidellä eri aikakaudella ja viidessä eri paikassa, Glimsistä Pentalan saareen. Espoon kaupunginmuseo Kamun virtuaalinen tarjonta löytyy osoitteesta: www.kulttuuriespoo.fi/fi/node/34896. Vapaa pääsy.

Vantaan kaupunginmuseon Museo kotonasi -sivusto. Sivusto tutustuttaa Vantaan historiaan ja kulttuuriympäristöön myös virtuaalisesti. Sivulle on koottu muun muassa mobiilipelejä, video-opastuksia eri paikoista ja museoista Vantaalla ja verkkonäyttelyitä, joihin voi tutustua tietokoneen tai älylaitteen avulla. Sivusto osoitteessa www.sivistysvantaa.fi/vantaankaupunginmuseo.

Tutustu Sinebrychoffin kotimuseoon verkossa. Sinebrychoffin taidemuseon toisessa kerroksessa sijaitsevaan Paul ja Fanny Sinebrychoffin kotimuseoon voi tutustua virtuaalisesti verkossa. Voit tehdä virtuaalikierroksen kotimuseossa, tutustua Paulin työhuoneen maalauksiin tai tutustua pariskunnan kotiin elävänä ääniopastuksena. sivusto löytyy osoitteesta sinebrychoffintaidemuseo.fi.

Lisää vinkkejä Menokoneessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?