Tapahtumia perjantaina 12. maaliskuuta - Menovinkit | HS.fi

Tapahtumia perjantaina 12. maaliskuuta

Valikoima päivän menoja.

12.3. 2:00

Verkkotapahtumia

Konsertti: Jesse Kaikuranta: Mun lauluni. Konsertin aikana Jesse kertoo tarinoita laulujen takaa ja avaa niiden syntyprosessia. Keikalla on mahdollista äänestää, mikä biisi kuullaan seuraavaksi artistin ohjelmistosta. Krapin Pajan keikka lähetetään suorana keikalla.fi-palvelussa klo 19. Liput 9,90 e.

Konsertti: Gugi Kokljuschkin. Topmost-yhtyeen solistina tunnetuksi tullut Gugi Kokljuschkin on suomalaisen musiikkielämän legenda. Konsertissa Gugia säestävät pianisti Olli Ahvenlahti sekä kitaristit Ville Nurmi ja Puka Oinonen. Kokoonpano esittää kappaleita Gugin soololevyiltä, ikivihreitä sekä Topmost-hittejä. Tallenne Sello­salin konsertista on nähtävillä urban­espoo.fi-sivustolla 20.3. saakka. Vapaa pääsy.

Konsertti: HKO & UMO Helsinki. Helsingin kaupunginorkesteri ja Umo Helsinki Jazz Orchestra johtajanaan Ed Partyka. Klarinetti loistaa parrasvaloissa, kun klassinen musiikki ja jazz iskevät silmää toisilleen. Leonard Bernstein liitti barokkimuodostelmiensa perään jazz-riffejä, Billy Strayhornin Chelsea Bridgessa on kuultu muistumia Ravelista ja Igor Stravinsky kirjoitti Ebony-konserttonsa Woody Hermanin jazzyhtyeelle. Konsertti on katsottavissa verkossa Helsinki-kanavalla. Vapaa pääsy.

Konsertti: UMO Helsinki Jazz Orchestra: Frozen Petals. UMO Helsinki Jazz Orchestra sukeltaa yli 3000 sävellyksen nuotistoonsa, pyyhkäisee pölyt ja poimii parhaat palat suomalaisten big band -säveltäjien ja sovittajien kirjoittamasta materiaalista. Verkkokonsertissa kuullaan arkiston helmiä Umon yli 45 vuoden mittaiselta taipaleelta. Historian helmet orkesterin kanssa 2020-luvulle virittää kapelli­mestari Ed Partyka. Konsertin tallenne on nähtävillä Umo Helsinki -mobiili­sovelluksessa tai helsinkikanava.fi:ssä 31.5. saakka. Vapaa pääsy.

Konsertti: Timo Lassy & Teppo Mäkynen. Saksofonisti Timo Lassy ja rumpali Teppo Mäkynen esittävät uuden levynsä antia. Konserttitallenne on nähtävissä osoitteessa urbanespoo.fi 22.3. saakka. Vapaa pääsy.

Konsertti: UMO Helsinki Jazz Orchestra: Awakening – New Music for Jazz Orchestra. UMO esittelee nuoria ja lahjakkaita eurooppalaisia big band -säveltäjiä Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta sekä itävaltalaisen Grazin musiikin ja esittävien taiteiden yliopistosta. Kapellimestarina toimii Ed Partyka. Konsertin voi katsoa UMO Helsinki -mobiilisovelluksessa tallenteena 31.5. saakka. Vapaa pääsy.

Teatteri: Fyra dagar av närhet. Pipsa Longan Fyra dagar av närhet on posthumanistinen näytelmä lokkien ja ihmisten rinnakkaiselosta merenrantahotellin ympäristössä. Esitys yhdistää elävän klassisen musiikin taidemuseoiden hartauteen ja tarkkaan näyttelijätyöhön. Esitys on ruotsinkielinen ja teknisistä syistä sitä ei voida tekstittää. Esitys suoratoistetaan Viirus-teatterin verkkosivulla klo 19. Liput 15 e.

Teatteri: Hitler ja Blondi. Seela Sellan ja Verneri Liljan tähdittämän, Michael Baranin kirjoittaman ja ohjaaman esityksen taltioinnin voi katsoa keikalla.fi -palvelun kautta 31.3. asti. Lisätietoa keikalla.fi-verkkosivulta. Liput 25 e.

Teatteri: Kolme esitystä poikkeustilassa. Kauniaisten Työväen Akatemian teatteri-ilmaisun linjan opiskelijoiden esitykset saattavat katsojat poikkeusajan poikkeukselliseen museoon. Esitykset ovat syntyneet prosessimuotoisesti, ilman valmista käsikirjoitusta. Osallistumislinkki löytyy tapahtumapäivänä Emman verkkosivuilta. Verkkotapahtuma klo 18. Vapaa pääsy.

Teatteri: Stand up -show. Illan aikana studion lavalle nousevat koomikot Heikki Vilja, Ursula Herlin, Tomi Haustola ja Andre Wickström. Lisätiedot ja liput Suomen Stand Up Clubin verkkosivulta. Show klo 20. Liput 8 e.

Teatteri: Voi Luoja! Jumala on ahdistuksen ja epäuskon vallassa, hän tarvitsee terapiaa. Komedian päärooleissa Martti Suosalo ja Sanna-Kaisa Palo. Espoon Kaupunginteatterin Revontulihalli-näyttämöllä tallennettu esitys nähdään keikalla.fi -palvelussa klo 19. Liput 15 e.

Teatteri: Älä jätä jälkiä. Älä jätä jälkiä on immersiivisen teatterin keinoista lainaava, nukketeatteria ja näyttelijäntyötä yhdistävä esitys, jossa Eeva Putron näyttelemä tyttö palaa toistuvasti omaan tahdottomuuteensa suhteessa ihmiseen, joka ei tahdo sitoutua, muttei myöskään päästää irti. Käsikirjoitus Jenni Nikinmaa. Esitys on katsottavissa eventbrite.ie-sivustolla klo 19. Liput 10 e.

Tanssi: Alma!-liikeooppera. Tanssi­teatteri MD:n Alma! on menneessä ja nykyisyydessä kiemurteleva kertomus vallankäytöstä ja säveltäjä Alma Mahlerista. Uudenlainen tanssitaidetta, kirjallisuutta ja musiikkia yhdistelevä esitystaideteos. Tallenne myynnissä keikalla.fi-palvelun kautta. Liput 15 e.

Punkkua ja puhetta -klubi. Teatteri Avoimien Ovien järjestämässä Punkkua ja puhetta -klubissa kielitieteilijä Janne Saarikivi haastaa aikamme kiinnostavimpia ajattelijoita filosofisiin keskusteluihin. Vieraana on tietokirjailija Jani Kaaro. Tapahtuma lähetetään suorana Teatteri Avoimien Ovien Facebook-sivulla klo 18. Vapaa pääsy.

Breaks at Dawn -elokuva. Kokeellinen elokuva Breaks at Dawn liikkuu pimeyden tunneilla Aasian urbaaneissa miljoonakaupungeissa. Live cinema -teoksessa Barlast-yhtyeen musiikki ja mediataiteilija Nina-Maria Oförsagdin visuaalinen materiaali keskustelevat keskenään. Elokuva lähetetään suorana Caisan Facebook-sivulla ja Helsinki-kanavalla klo 19. Vapaa pääsy.

Taidemaalariliiton teosvälitys 2021 15.2.–30.4. Kuvataidetapahtuma Taidemaalariliiton teosvälitys järjestetään tänä vuonna verkossa 15.2.–30.4 ja Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa 13.3.–21.3. Myytävänä on 1681 teosta 647 Taidemaalariliiton jäsentaiteilijalta. Verkkogalleriasta varatut teokset ovat esillä Merikaapelihallissa ja teoksia varanneet asiakkaat voivat varata vierailuajan. Tapahtuma osoitteessa teosvalitys.painters.fi. Vapaa pääsy.

Bravo!-festivaali 6.–14.3. Kansainvälinen lasten ja nuorten esittävän taiteen Bravo!-festivaali tarjoaa virtuaalisisältöjä lapsille ja nuorille. Festivaalin ohjelmat ovat nähtävissä festivaalin sivuilla www.bravofestivaali.fi. Vapaa pääsy.

Lisää vinkkejä Menokoneessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?