Tapahtumia perjantaina 9. huhtikuuta - Menovinkit | HS.fi

Tapahtumia perjantaina 9. huhtikuuta

Valikoima päivän menoja.

9.4. 2:00

Verkkotapahtumia

Konsertti: HKO & Mälkki. Helsingin kaupunginorkesteri johtajanaan Susanna Mälkki. Stravinskyn ja Dvorákin musiikkia. Konsertti lähetetään suorana HKO Screen -mobiilisovelluksessa klo 19. Vapaa pääsy.

Konsertti: Sinfonia Lahti: Lauluni aiheet. Sinfonia Lahti johtajanaan Jarkko Kiiski. Laulu- ja saksofonisolistina esiintyy Hannu Lehtonen ja kertojana Seppo Hovi. Konsertti esittelee laajasti Reino Helismaan tuotantoa. Konsertti lähetetään suorana verkkokonserttina Sinfonia Lahden Youtube-kanavalla klo 19. Vapaa pääsy.

Konsertti: JuuriJuhla: Pekko Käppi & K:H:H:L. Säkenöivää jouhikkomagiaa. Liput ja lisätiedot JuuriJuhlan verkko­sivuilta. Konsertti suoratoistetaan klo 19. Liput 10 e.

Konsertti: Kevään nuoret taiteilijat: Ojajärvi Blom Ojajärvi -kollektiivi. Perinnemelodiat ja yläsävelhuilulle sävelletyt tuoreet kappaleet mukautuvat luonnonsävelasteikon lumoavaan tanssiin. Yhtye karistelee pölyt muinaisen suomalaisen yläsävelhuilun, pitkähuilun, harteilta. Ojajärvi Blom Ojajärvi -trion konsertti lähetetään suorana Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Youtube-kanavalla klo 19. Vapaa pääsy.

Konsertti: Lassi Valtonen -levynjulkaisu­konsertti. Laulaja-lauluntekijä Lassi Valtonen julkaisee uuden albumin viiden vuoden tauon jälkeen. Levynjulkaisukonsertti lähetetään suorana Eclipse Musicin studiolta keikalla.fi-palvelun kautta klo 19. Liput 9,90 e.

Konsertti: Parhain päin. Lauluilta perustuu kirjailija Jukka Itkosen runoihin ja lauluteksteihin, jotka Jukka Nykänen on säveltänyt. Laulujen tulkkina Ari-Matti Hedman ja pianistina Jukka Nykänen. Musiikkiteatteri Kapsäkissä maaliskuussa tallennettu esitys on katsottavissa keikalla.fi-palvelussa. Liput 6,90 e. Kannatuslippu 20 e.

Konsertti: Being Alive. Näyttelijä-laulaja Miika Laakso ja pianotaiteilija-säveltäjä Jukka Nykänen viettävät tunnin musikaalien, jazzin ja muuten vain hyvien biisien parissa. Musiikki­teatteri Kapsäkissä maaliskuussa tallennettu esitys on katsottavissa keikalla.fi-palvelussa 29.6. saakka. Liput 6,90 e. Kannatuslippu 20 e.

Ruuskanen Railio Klubi: Erja Lyytinen. Ruuskanen Railio Klubilla esiintyy blueskitaristi, laulaja ja lauluntekijä Erja Lyytinen. Musiikkiteatteri Kapsäkin konsertin tallenne on katsottavissa keikalla.fi-palvelussa. Liput 9,90 e. Kannatuslippu 25 e.

Konsertti: Kuolema tanssii ja laulaa. Musiikkidraama pohjaa venäläisen säveltäjän Modest Musorgskin laulusarjaan. Esityksessä lied-musiikki, teatteri ja visuaalinen taide sulautuvat luoden uuden ja monisävyisen maailman. Esiintymässä Joonas Asikainen ja Milla von Weissenberg. Musiikkiteatteri Kapsäkissä tallennettu konsertti on katsottavissa keikalla.fi-palvelussa 8.7. saakka. Liput 6,90 e. Kannatuslippu 20 e.

Lastenkonsertti: Veikon kevätkeikaus. Ilmassa on ihania tuoksuja. Ja Veikkoa viedään! Korkkikseen, karkuteille laulavaksi laivakoiraksi ja konnalammen kautta kirppusirkukseen. Tuija Rantalainen, laulu, piano ja laulujen sävellykset, ja Vahtikoira Veikkona Veini Nupponen. Musiikkiteatteri Kapsäkissä maaliskuussa tallennettu esitys on katsottavissa keikalla.fi-palvelussa 29.6. saakka. Liput 6,90 e. Kannatuslippu 20 e.

Teatteri: Rikinkeltainen taivas. Juhana von Baghin ohjaama ja Michael Baranin dramatisoima esitys tuo Kjell Westön samannimisen romaanin näyttämölle visionäärisenä ja aistivoimaisena näyttämöteoksena. Kansallisteatterin suurella näyttämöllä helmikuussa taltioitu esitys on nähtävillä keikalla.fi -palvelussa 31.7 saakka. Liput 20 ja 30 e.

Teatteri: Saatana saapuu Moskovaan. Mihail Bulgakovin Saatana saapuu Moskovaan on historiallinen, mystinen ja romanttinen suurteos pelkuruudesta, totuudesta, rakkaudesta ja paholaisesta. Se sijoittuu Stalinin ajan Neuvostoliittoon 30-luvulle. Tampereen Teatterin esitys nähdään suorana lähetyksenä keikalla.fi-palvelussa klo 19. Liput 14,90 e.

Teatteri: Tuohtumus. Kirsi Porkan ja Marina Meinanderin kirjoittama ja ohjaama Tuohtumus kertoo kahdesta keski-ikäisestä sisaruksesta taitekohdassa, jossa maailma tuntuu kaatuvan päälle. Vallilan Kansallisteatterin esitys nähdään monikameratekniikalla tuotettuna taltiointina keikalla.fi-palvelussa. Liput 20 e.

Lastenteatteri: Koirakampaamo Villa Koiranen. Koko perheen esityksessä on sekä nukke- että ihmishahmoja, hauvoja ja hullunkurisia tilanteita. Suositusikä yli 3-vuotiaille. Teatteri Hevosenkengän tallenne on katsottavissa 11.6.saakka. Liput ja lisätiedot lippu.fi-sivustolta tai teatterin verkkosivuilta. Liput 14,50 e.

Lastenteatteri: Maukan ja Väykän hyvä päivä. Mitä voi tehdä sateisena päivänä, kun aikakin tuntuu eksyneen vesipisaroiden joukkoon? Maukka-kissa ja Väykkä-koira muuttavat sateisenkin päivän auringonpaisteeksi laulaen, tanssien ja tarinoita kertoen. Lavalla Lotta Kuusisto ja Paavo Kerosuo. Musiikkiteatteri Kapsäkissä maaliskuussa tallennettu esitys on katsottavissa keikalla.fi-palvelussa 29.6. saakka. Liput 6,90 e. Kannatuslippu 20 e.

Tanssi: Johanna Nuutinen: Opia. Koreografi Johanna Nuutisen teos sukeltaa silmät edellä keskelle kysymyksiä, jotka liittyvät katsomiseen, katseen alla olemiseen sekä siihen, miten muodostamme merkityksiä näkemiemme asioiden välille. Teoksen esittävät tanssijat Jenna Broas ja Mia Jaatinen. Zodiak – Uuden tanssin keskuksen esityksen tallenne on katsottavissa TikettiStream-palvelussa 15.4. saakka. Liput 11,50 e.

Hullunviulu – Olavi Uusivirran salonki. Hullunviulu on suoratoistettava iltamasarja, jossa näyttelijä, muusikko Olavi Uusivirta kutsuu joukon ihailemiaan taiteentekijöitä keskustelemaan, kokeilemaan ja esiintymään kanssaan. Espoon Kaupunginteatterin Revontulihalli-näyttämöllä vieraina kirjailija Antti Nylén ja kuvataiteilija Elina Merenmies. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun chatin välityksellä. Tapahtuma lähetetään suorana keikalla.fi-palvelussa klo 19. Liput 17,50 e.

Lisää vinkkejä Menokoneessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?