Tapahtumia torstaina 15. huhtikuuta - Menovinkit | HS.fi

Tapahtumia torstaina 15. huhtikuuta

Valikoima päivän menoja.

15.4. 2:00

Verkkotapahtumia

Konsertti: Sinfonia Lahti. Sinfonia Lahti johtajanaan Dima Slobodeniouk. Solisteina Daniel Müller-Schott, sello, ja Suvi Väyrynen, sopraano. Saint-Saënsin, Faurén ja Mahlerin musiikkia. Konsertti lähetetään suorana verkkokonserttina Sinfonia Lahden Youtube-kanavalla klo 19. Vapaa pääsy.

Konsertti: OK:KO. Okko Saastamoisen Jazzin maisterikonsertissa kuullaan Saastamoisen sävellyksiä hänen luotsaaman OK:KO kvartetin esittämänä. Konsertti lähetetään suorana Sibelius-Akatemian Youtube-kanavalla klo 19. Vapaa pääsy.

Konsertti: Martinus IG: Hassan Maikalin seurassa. Kulttuuritalo Martinuksen musiikkiaiheiset Instagram Live -lähetykset käynnistyvät rap-artisti Hassan Maikalin johdolla. Jokaiseen lähetykseen Maikalin vieraaksi liittyy mukaan tämän hetken mielenkiintoisimpia tulokasartisteja. Lähetyksissä artistit järjestävät yhdessä live-keikan ja artistivieraat esittävät kappaleitaan kotoaan käsin. Tapahtuma Kulttuuritalo Martinuksen Instagram-tilillä @kulttuuritalomartinus klo 18. Vapaa pääsy.

Konsertti: Younghearted. Youngheartedin muodostavat laulaja Reeta Huotarinen sekä kitaristit Atte Ranta ja Emil Korkiakoski. Sellosalissa maaliskuussa tallennettu konsertti on katsottavissa Urban Espoo -palvelussa (urbanespoo.fi/lava ) 29.4. klo 16 saakka. Vapaa pääsy.

Konsertti: Parhain päin. Lauluilta perustuu kirjailija Jukka Itkosen runoihin ja lauluteksteihin, jotka Jukka Nykänen on säveltänyt. Laulujen tulkkina Ari-Matti Hedman ja pianistina Jukka Nykänen. Musiikkiteatteri Kapsäkissä maaliskuussa tallennettu esitys on katsottavissa keikalla.fi-palvelussa 29.6. saakka. Liput 6,90 e. Kannatus­lippu 20 e.

Konsertti: Being Alive. Näyttelijä-laulaja Miika Laakso ja pianotaiteilija-säveltäjä Jukka Nykänen viettävät tunnin musikaalien, jazzin ja muuten vain hyvien biisien parissa. Musiikki­teatteri Kapsäkissä maaliskuussa tallennettu esitys on katsottavissa keikalla.fi-palvelussa 29.6. saakka. Liput 6,90 e. Kannatuslippu 20 e.

Konsertti: Yhdessä yli 40 vuotta – Eija Ahvo, Susanna Haavisto, Esa Helasvuo. Yhdessä yli 40 vuotta -konsertti syntyi Eijan ja Susan lauluista, jotka on laulettava juuri nyt. Musiikkiteatteri Kapsäkissä tallennettu esitys on katsottavissa keikalla.fi-palvelussa 29.6. saakka. Liput 9,90 e. Kannatuslippu 25 e.

Konsertti: Kuolema tanssii ja laulaa. Musiikkidraama pohjaa venäläisen säveltäjän Modest Musorgskin laulusarjaan. Esiintymässä Joonas Asikainen ja Milla von Weissenberg. Musiikkiteatteri Kapsäkissä tallennettu konsertti on katsottavissa keikalla.fi-palvelussa 8.7. saakka. Liput 6,90 e. Kannatuslippu 20 e.

Lastenkonsertti: Veikon kevätkeikaus. Ilmassa on ihania tuoksuja. Ja Veikkoa viedään! Korkkikseen, karkuteille laulavaksi laivakoiraksi ja konnalammen kautta kirppusirkukseen. Tuija Rantalainen, laulu, piano ja laulujen sävellykset, ja Vahtikoira Veikkona Veini Nupponen. Musiikkiteatteri Kapsäkissä maaliskuussa tallennettu esitys on katsottavissa keikalla.fi-palvelussa 29.6. saakka. Liput 6,90 e.

Teatteri: Rikinkeltainen taivas. Juhana von Baghin ohjaama ja Michael Baranin dramatisoima esitys tuo Kjell Westön samannimisen romaanin näyttämölle visionäärisenä ja aistivoimaisena näyttämöteoksena. Kansallisteatterin suurella näyttämöllä helmikuussa taltioitu esitys on nähtävillä keikalla.fi -palvelussa 31.7 saakka. Liput 20 ja 30 e.

Lastenteatteri: Tohtori Zeiffal, tohtori Zeigal ja virtahepo, jota ei koskaan saatu kiinni. Koko perheen komedia, jossa kaksi hupaisaa virtahepotutkijaa esittelevät tutkimuskohdettaan yleisölle. Lavalla Jouni Bäckström ja Taina Mäki-Iso. Musiikkiteatteri Kapsäkissä huhtikuussa tallennettu esitys on katsottavissa keikalla.fi-palvelussa 15.7. saakka. Liput 6,90 e.

Cultureels – Etnografinen elokuva­festivaali 12.–18.4. Antropologisiin ja etnografisiin dokumenttielokuviin keskittyvä festivaali pyrkii visuaalisin keinoin tekemään antropologian tieteenalaa laajemmin tunnetuksi. Tämän vuoden teemana on muutos. Kaikki elokuvat ovat katsottavissa minä tahansa ajankohtana festivaaliviikon aikana Festhome TV -sivustolta. Liput 4 e. Festivaalipassi 30 e.

Kotikielen Seuran Stadin slangi aiheinen teemapäivä. Ulla-Maija Forsberg, Heikki Paunonen ja Jeongdo Kim keskustelevat stadin slangista ja mistä slangin sanat tulevat. Lisätietoja ja ennakkoilmoittautuminen virtuaalisena järjestettävään teemapäivään Koti­kielen Seuran kotisivujen kautta: kotikielenseura.fi/tapahtumat. Verkko­tapahtuma klo 16.15. Vapaa pääsy.

Luento: Viljele omat herkut. Luennoilla kerrotaan, miten voit viljellä herkullisia hyötykasveja itse. Tule kuulemaan neuvot ja vinkit onnistuneeseen hyötyviljelyyn. Hortonomi, puutarha­neuvoja Kirsi Tuominen kertoo laatikko- ja kasvimaaviljelyn salat. Linkki luennolle löytyy ilmonet.fi-sivulta. Verkkotapahtuma klo 18. Vapaa pääsy.

Luento: Laiskan puutarhurin vinkit. Lapinlahden kaupunkiluontokeskuksen puutarhuri Taina Laaksoharju kertoo, kuinka puutarha saadaan kukoistamaan pienellä vaivalla ja luonnonmukaisen puutarhahoidon niksien avulla. Luento järjestetään Zoomin kautta, ja osallistumislinkki löytyy Lapinlahden Lähteen Facebook-sivulta. Luento klo 14. Vapaa pääsy.

Luento: Äitiys Suomessa 1800-luvulta 1960-luvulle. Filosofian maisteri Siri Törölä luennoi aiheesta Äidiksi 1800-luvun maalais-Suomessa. Linkki luennolle löytyy ilmonet.fi-sivulta. Verkkotapahtuma klo 17. Vapaa pääsy.

Nyt lauletaan verkossa! Kanneltalon yhteislauluillat järjestetään tällä kaudella turvallisuussyistä verkossa. Laulattajana on Mari Kätkä, ja ohjelmisto koostuu suosikkilauluista vuodenajat ja juhlapäivät huomioiden. Kuukauden yhteislaulut ovat katsottavissa Helsinki-kanavalla, Kanneltalon netti­sivuilla ja Facebookissa. Ne julkaistaan aina jokaisen kuun 15. päivä ja ovat nähtävillä kaksi viikkoa. Vapaa pääsy.

Lisää vinkkejä Menokoneessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?