Tuusula    |   HS Tuusula

Tuusulan taidekasarmi halutaan säilyttää näyttely- ja tapahtumatilana

Kasarmi on tällä hetkellä suljettuna ja odottaa peruskorjausta.

Tuusulan kunnan taidekasarmin tulevaisuus selviää, kun ensi vuoden talousarvio vahvistetaan.

Taidekasarmi on ollut suljettuna viime vuoden syksystä alkaen, koska rakennus vaatii peruskorjausta. Tuusulan museon taide- ja kulttuurikeskuksena toimineessa Taidekasarmissa oli muun muassa Tuusulan taidemuseon kokoelmia.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan päätöksen mukaisesti kulttuuri- ja museotoimi ovat anoneet Tuusulan ensi vuoden talousarvioon hankerahaa Kasarmin kunnostamiseen.

”Toivomme, että taidekasarmi säilyisi edelleen näyttelytilana ja siellä voitaisiin järjestää tapahtumia”, Tuusulan kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Ulla Kinnunen sanoo.

Jos taidekasarmin kunnostamiselle ei löydy rahaa ensi vuoden talousarviosta, Kinnunen uskoo hankkeen toteutuvan tulevina vuosina.

Mikäli taidekasarmin peruskorjaus toteutuu, kunnan tavoitteena on yhdistää taidekasarmin ja kasarmin vieressä sijaitsevan Aunelan toiminta. Tuolloin rakennusten valvonta voitaisiin yhdistää.

Kunnantalon työntekijät muuttivat evakkoon kesälomien jälkeen kunnantalon sisätilaongelmien vuoksi. Tuuskodon evakkotilat eivät ole vielä valmiit. Aunelaa käytetään kunnantalon evakkotilana, kunnes Tuuskodon tilat valmistuvat.

Elokuun loppuun saakka Aunelassa toimi pop-up -tapahtumatilana.

”Taidekasarmin kunnostuksen yhteydessä olisi hyvä laatia suunnitelma Aunelan käytöstä. Aunela voisi edelleen toimia pop up -tilana.”

Koko Tuuskoto ei ole kunnantalon evakkotilana, ja tilaan saattaa myös tulla tiloja kulttuuriväelle. Valtuutettu Jussi Salosen (Tuusulan puolesta ry.) johdolla toukokuussa tehdyssä aloitteessa esitettiin, että tutkittaisiin mahdollisuutta saada kulttuurin tekijöille työtiloja Tuuskodosta.

Aloite eteni maanantaina Tuusulan kunnanhallituksen käsiteltäväksi. Kunnanhallitus toteaa vastauksessaan, että Tuuskodon väistötilojen jälkeinen käytön suunnittelut on aloitettava jo varhaisessa vaiheessa.

Seuraavaksi aloitetta käsittelee kunnanvaltuusto.

Ennen kuin Tuuskodon remontti väistötiloiksi alkoi, Tuuskodosta vuokrattiin tilaa heinäkuun alusta taiteen ja tieteen yhteisölliseen pop up -käyttöön kahdeksi kuukaudeksi.

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää  HS:n kommentointien äänestäminen on muuttunut: nyt vain kirjautuneet käyttäjät voivat antaa kommentille hyvin argumentoitu -äänen.
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Mies porasi ryyppykaveriaan päähän Lohjalla

  2. 2

   Jyrki Katainen valittiin Sitran johtoon yhden äänen erolla, yliasia­miehen palkkaa ja etuja heikennettiin

  3. 3

   Ihmeelliset ”kavennuspömpelit” nostattavat epäuskoa Vantaalla: Edes kaupunki ei osaa selittää, mikä liikennejärjestelyn ajatus on

  4. 4

   Sänkyyn kelpaa kuka vain, mutta puolisoksi mies haluaa terävän naisen – Laaja tiede­artikkeli kertoo, mikä on älyn merkitys parin­muodostuksessa

   Tilaajille
  5. 5

   Miesten epäillään raiskanneen lapsia ja kuvanneen tekoja suorana verkkoon, poikkeuksellisista epäilyistä nostettiin syytteitä

  6. 6

   Äiti teki Aada Hämäläisestä vahingossa someilmiön, ja pian harrastajapiirtäjälle sateli kymmeniä työtarjouksia – Soitimme

  7. 7

   Unohtiko Antti Rinne, että pääministerin vapaus ottaa kantaa on rajallisempi kuin muiden?

  8. 8

   Naapuri paljasti aiemman asukkaan omin päin teettämän kylpyhuoneremontin – Voiko asunnon ostaja joutua vastuuseen amatööriasentajan virityksistä?

  9. 9

   Tavoitteena oli pitää vaatetuotanto kotimaassa ja luoda työpaikkoja, mutta sitten Milla Welling kääntyi ely-keskuksen puoleen: ”Se oli absurdia, ajattelin, että olenko piilokamerassa”

  10. 10

   Vertailu väittää, että taksilla ajelu tulee halvemmaksi kuin oma auto – voiko se pitää paikkaansa?

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Sänkyyn kelpaa kuka vain, mutta puolisoksi mies haluaa terävän naisen – Laaja tiede­artikkeli kertoo, mikä on älyn merkitys parin­muodostuksessa

   Tilaajille
  2. 2

   Antti Rinnettä poikkeuksellisesti arvostellut vasemmiston Merja Kyllönen sai heti palautetta pää­ministeriltä – ”En varmaan koskaan enää piiskaa pää­ministeriä”

  3. 3

   ”Pirtua suoneen”, ”verinäyte krapulassa” – lääkäriopiskelijoiden alkoholikeskeinen bilekulttuuri yllätti uuden opiskelijan

  4. 4

   Tervetuloa 1970-luvulle: Vantaalla on autokorjaamo, jota on vaikea uskoa todeksi merkkikorjaamojen aikakautena

  5. 5

   Gravity-elokuvan virhe onkin tahallinen ja vitsi

  6. 6

   Teknologiasivusto: Nokian työn­tekijän virheestä aiheutunut tieto­vuoto paljasti, miten Venäjä valvoo kansalaisiaan yhtiön laitteiden avulla

  7. 7

   Kriitikkona ei voi toimia, jos ei tykkää mistään, sanoi Helena Ylänen – HS julkaisee seitsemän kirjoitusta legendaarisen elokuvatoimittajan kaikkien aikojen parhaista elokuvista

   Tilaajille
  8. 8

   Valtteri Bottas saapui Singaporen F1-varikolle paidassa, jonka teksti ei jätä mitään epäselväksi

  9. 9

   Tutkijat laskivat luontoon geenimuunneltuja hyttysiä ja saattoivat vahingossa kehittää uudenlaisia hybridihyttysiä

  10. 10

   Suomalaistutkimus: Masennuslääke vaikuttaa ihmisen elämään arvaamattomammin kuin tähän asti on ymmärretty

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Sadattuhannet kodit uhkaavat menettää arvonsa – Suomeen on kehittynyt kahdet asunto­markkinat, ja asian­tuntijan mukaan enää kolme aluetta on turvassa

   Tilaajille
  2. 2

   Ihmisen ei kuulu olla väsynyt – Uni­lääkärin mukaan moni uneton tekee illalla saman virheen

   Tilaajille
  3. 3

   Suomalaiset saavat liian vähän folaattia, vaikka se saattaa torjua Alzheimerin tautia ja masennusta – Nämä ovat tärkeimmät folaatin lähteet

  4. 4

   Miljonääri liittyi perus­suomalaisiin Jussi Halla-ahon perässä, ja nyt ”Tampereen Trump” ilmentää puolueen muutosta

  5. 5

   Hyvätuloiset ystävättäreni asuvat kaupungin vuokra-asunnoissa puoli-ilmaiseksi

  6. 6

   Suomalaistutkimus: Masennuslääke vaikuttaa ihmisen elämään arvaamattomammin kuin tähän asti on ymmärretty

   Tilaajille
  7. 7

   Neljä vuotta sitten Vantaan Kivistö herätti innostusta: tuhansittain asuntoja ja Redin kokoinen kauppa­keskus – Vaan miten kävi?

   Tilaajille
  8. 8

   Juutalaisvainoista kertova elokuva järkytti festivaalikatsojia, kymmeniä ihmisiä käveli ulos kesken näytöksen

  9. 9

   Toimittaja Sanna Ukkola ilmoitti irtisanoutuvansa Ylestä, jatkaa kuitenkin juontajana vuoden loppuun asti: ”On tiettyjä asioita, jotka ovat kumuloituneet”

  10. 10

   Ratsastajat ovat aiempaa isompia, ja moni talli on päätynyt asettamaan paino­rajoja: ”Aihe on monelle yli 40-vuotiaalle naiselle hirvittävän herkkä”

   Tilaajille
  11. Näytä lisää