Marja Rantanen ompelee itse kasvomaskeja ja jakaa niitä ilmaiseksi: ”Ostin aikanaan Ikeasta pakan kangasta ja nyt sille on käyttöä” - Tuusula | HS.fi
Tuusula|HS Tuusula

Marja Rantanen ompelee itse kasvomaskeja ja jakaa niitä ilmaiseksi: ”Ostin aikanaan Ikeasta pakan kangasta ja nyt sille on käyttöä”

Tuusulalainen Marja Rantanen on riskiryhmään kuuluvana kotonaan karanteenissa ja päätti hyödyntää luppoaikansa ompelemalla kasvomaskeja. Nyt hän jakaa niitä ilmaiseksi.

Marja Rantanen alkoi ommella maanantaina kasvomaskeja. Kuva: Marja Rantanen

Julkaistu: 29.3. 16:04, Päivitetty 29.3. 20:05

Tuusulalainen Marja Rantanen on riskiryhmään kuuluvana kotonaan karanteenissa ja päätti hyödyntää luppoaikansa ompelemalla kasvomaskeja. Rantanen kertoo Facebookissa jakavansa ompelemiaan kasvomaskeja ilmaiseksi.

Rantanen kertoo saaneensa idean kasvomaskien ompelemiseen Yhdysvalloissa asuvalta ystävältään.

”Ystäväni kertoi ommelleensa kasvomaskin. Innostuin tästä ja pyysin häntä lähettämään kaavan kasvomaskin tekemistä varten.”

Rantanen aloitti tehdä maskeja maanantaina. Tiistaihin aamupäivään mennessä maskeja oli valmistunut seitsemän.

HS kertoi sunnuntaina, että kotitekoisten kasvomaskien käyttö on kasvanut myös maailmalla nopeasti. Itse tehty maski tai huivi ei kuitenkaan yksin suojaa tartunnalta, vaikka se estäisi isoimmat pärskeet. Erityisesti käsien pesu on tautien ehkäisyssä tärkeässä roolissa.

Kysyntää Rantasen kasvomaskeille on kuitenkin ollut. Rantanen kertoo ilmoituksen julkaisemisen jälkeen saaneensa useita yhteydenottoja ihmisiltä, jotka haluaisivat Rantasen tekemän kasvomaskin.

Myös hoitoalan ammattilaiset ovat olleet kiinnostuneita hankkimaan Rantasen tekemän maskin. Esimerkiksi tiistaina kaksi Tuusulan kotisairaanhoidon työntekijää tuli hakemaan maskeja.

Rantanen aikoo tehdä maskeja ainakin niin pitkään kun kangasta riittää.

”Ostin aikanaan Ikeasta pakan kangasta ja nyt sille on käyttöä.”

Lisäys 29.3. kello 20.05: Juttuun lisätty maininta, etteivät huivit tai kotitekoiset maskit yksin suojaa tartunnalta.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat

Uusimmat