Apotti on yhä tulossa täyttä vauhtia Tuusulaan, vaikka sen naapurit hylkäsivät paljon puhuttaneen järjestelmän - Tuusula | HS.fi
Tuusula|HS Tuusula

Apotti on yhä tulossa täyttä vauhtia Tuusulaan, vaikka sen naapurit hylkäsivät paljon puhuttaneen järjestelmän

Tuusulan tavoitteena on edelleen, että Apotti on käytössä ensi vuoden keväällä. Näin ollen kunta marssii täysin eri suuntaan kuin sen naapurit, joiden kuntayhtymä hylkäsi kohutun järjestelmän.

Apotti-järjestelmä on ollut käytössä Peijaksen sairaalassa Vantaalla vuoden 2018 marraskuusta lähtien ja se laajenee tänä vuonna useisiin sairaaloihin.

Julkaistu: 20.4. 11:47

Tuusula jatkaa potilas- ja asiakastietojärjestelmä Apotin käyttöönoton valmistelua suunnitellusti, vaikka Keski-Uusimaan sote -kuntayhtymä (Keusote) päätti viime viikolla, ettei Apottia oteta käyttöön koko kuntayhtymän laajuisesti.

Tuusulan kunta päätti Apotin käyttöönotosta ennen kuntayhtymän perustamista. Apotin käyttöönottoa on valmisteltu Tuusulassa vuodesta 2016 alkaen. Aikataulun mukaan järjestelmä pitäisi ottaa käyttöön Tuusulassa ensi vuoden keväällä.

”Keusoten päätöksellä ei tietenkään ole vaikutusta Apotin käyttöönottoon Tuusulassa. Jatkamme käyttöönoton valmistelua suunnitellusti, käyttöönoton aikataulu on edelleen ennallaan”, Tuusulan pormestari Arto Lindberg (sd) sanoo.

Lindberg pitää mahdollisena, että potilas- ja asiakastietojärjestelmästä voi tulla monimutkaisempi, kun Apotti on käytössä Tuusulassa, mutta ei koko Keusoten alueella.

Keusote totesi tiedotteessaan viime viikolla, että Apotti korvaa Tuusulan toimipisteissä nykyisin käytössä olevat asiakas- ja potilastietojärjestelmät, mutta muualle yhtymään jäävät toistaiseksi nykyiset tietojärjestelmät käyttöön.

Lue lisää: Apotti uhkasi tulla liian kalliiksi, joten Keski-Uudenmaan kunnat estivät sen leviämisen

Keusoten tavoitteena on, että päätöksentekijät saavat ensi syksynä päätettäväkseen vaihtoehtoisen mallin tietojärjestelmien uudistamiseksi.

Keusote vastaa alueensa jäsenkuntien sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä ja tuotannosta. Tuusulan lisäksi Keusoten jäsenkuntia ovat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi ja Pornainen.

HS Järvenpää|Apotti uhkasi tulla liian kalliiksi, joten Keski-Uudenmaan kunnat estivät sen leviämisen – Nyt seudulla tuskaillaan, mitä ihmettä keksitään korvaajaksi

Terveydenhuolto|Keski-Uudenmaan kunnat hylkäsivät Apotin

Tietojärjestelmät|Apotti aiheuttaa yhä niin paljon virhetilanteita sairaaloissa, että osa lääkäreistä toivoo vanhoja järjestelmiä takaisin koronakriisin ajaksi

Luitko jo nämä?