Koronakeväänä moni hankki koiran, ja nyt pennuista voi kasvaa remmi­rähjääjiä: ”Varmaan koko ala odottaa kauhulla syksyä”, sanoo kokenut kouluttaja - Tuusula | HS.fi
Tuusula|HS Tuusula

Koronakeväänä moni hankki koiran, ja nyt pennuista voi kasvaa remmi­rähjääjiä: ”Varmaan koko ala odottaa kauhulla syksyä”, sanoo kokenut kouluttaja

Laura Koljonen osti koiran nettipalstalta ja teki ”kaikki nuoren ihmisen virheet”. Nyt hän käy hihnassa rimpuilevan Viki-koiransa kanssa koirakoulussa. Kouluttajat kertovat, miksi joistain koirista tulee niin sanottuja ongelmakoiria ja miten häiriökäyttäytymistä voi ehkäistä itse.

Tilaajille

Viki-koira on luonteeltaan hyvin arka ja pelokas. Koirakoulussa saadut työkalut ovat kuitenkin helpottaneet sen arkea. Taustalla ohitusharjoituksissa häiriökoirana toiminut Pyry-koira omistajansa Marjaana Nissisen kanssa.

Julkaistu: 11.7. 2:00, Päivitetty 11.7. 16:59

Remmirähjääjä. Ongelmakoira. Näillä sanoilla joku voisi kuvailla 3,5-vuotiasta narttukoiraa Vikiä.

Sekarotuinen, keskikokoinen, musta koira vetää kierroksia lähes kaikista vastaantulijoista: miehistä, naisista, pyöräilijöistä, lenkkeilijöistä. Se haukkuu, murisee ja syöksyy koettua uhkaa kohti.

Luitko jo nämä?