Raija Reiniranta yllättyi, mitä hänen hanhensa oli vaivihkaa tehnyt: Lintu pyöräytti valtavan munan outoon aikaan - Tuusula | HS.fi

Raija Reiniranta yllättyi, mitä hänen hanhensa oli vaivihkaa tehnyt: Lintu pyöräytti valtavan munan outoon aikaan

Raija Reinirannan hanhi muni 182 gramman munan marraskuun lopulla. ”Yleensä hanhen munat eivät ole painaneet kovin paljon yli sadan gramman.”

Raija Reininrannan hanhen muna painoi 182 grammaa.

2.12.2021 9:35 | Päivitetty 2.12.2021 9:50

Tuusulan Ruotsinkylässä asuvan Raija Reinirannan keskiviikko 24. marraskuuta toi mukanaan yllätyksen. Hänen hanhensa muni nimittäin tuolloin jättikokoisen munan, joka painoi 182 grammaa.

”Yleensä hanhen munat eivät ole painaneet kovin paljon yli sadan gramman. Minulle ei ole tullut aikaisemmin vastaan näin suurta hanhen munaa ”, Reininranta kertoo.

Jättikokoisen munan arvoitus ratkesi nopeasti, kun Reininranta rikkoi munan. Munan sisältä löytyi kaksi keltuaista. Se voi viitata esimerkiksi väliaikaiseen häiriöön linnun hormonaalisessa toiminnassa.

Munan koon lisäksi hanhen munimisaika oli poikkeuksellinen. Reininranta kertoo, että hanhet ovat yleensä munineet talviaikaan maalis-huhtikuussa, mutta nyt hanhi muni marraskuun lopussa.

”Olen ottanut hanhet sisätiloihin, ja hanhet ovat pitempiä aikoja valoisassa kuin ollessaan ulkona. Voi olla, että muniminen on alkanut nyt valoisuuden vuoksi”, Reininranta pohtii.

Reininrannalla on kuusi hanhea.

Raija Reininranta on myös tunnettu siitä, että hänen talonsa pihalla on ollut useana vuonna näyttävä jouluvalaistus. Tämä vuosi ei tee poikkeusta.

”Olen aloittanut jouluvalojen laittamisen. Valaistus on yhtä laaja kuin aikaisemmin, pientä uusimista olen tehnyt viime vuoteen verrattuna”, Reininranta kertoo.

Kuvaa hän ei vielä halunnut lähettää tämän vuoden jouluvaloistaan, koska rakentaminen on vasta alkuvaiheessa. Reininranta pitää jouluvalaistuksen tammikuun loppupuolelle saakka.

”Yksittäisiä valoja, jotka eivät ole niin jouluisia, pidän tammikuuta pitempään.”

Lue lisää: Naapuri hilasi jouluvalot männyn latvaan henkilö­nostimella – Syntyi näky, josta puhuu koko Lauttasaari

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat