Keski-Uudenmaan sotepalveluita supistetaan rankasti: Joulun jälkeen pääsee ainoastaan kiireelliseen hoitoon - Tuusula | HS.fi

Keski-Uudenmaan sote­palveluita supistetaan rankasti: Joulun jälkeen pääsee ainoastaan kiireelliseen hoitoon

Keusoten terveysasemien lääkärin ja hoitajan vastaanotoilla toteutetaan vain kiireellistä hoitoa ajalla 27. joulukuuta alkaen ensi vuoden 13. helmikuuta saakka.

Keusoteen kuuluun muun muassa Järvenpää. Kuvassa Järvenpään sosiaali- ja terveysasema Just.

23.12.2021 12:41

Keusote eli Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä supistaa toimintaansa joulun jälkeen.

Keusoten terveysasemien lääkärin ja hoitajan vastaanotoilla toteutetaan vain kiireellistä hoitoa ajalla 27. joulukuuta alkaen ensi vuoden 13. helmikuuta saakka. Keusote kertoo asiasta tiedotteessaan.

Keusote kertoo, että terveysasemien vastaanotot ovat ruuhkautuneet koronapandemian kiihtymisestä aiheutuneen lisääntyneen asiakaskysynnän vuoksi.

Terveysasemien vastaanottotoimintaa ruuhkauttaa myös merkittävä henkilöstövaje, jonka vuoksi terveysasemilla ei pystytä hoitamaan kuin kiireelliset asiat.

Keusote toteaa henkilöstövajeen johtuvan tammikuussa käynnistyvästä nopeutetulla aikataululla toteutettavasta koronatehosterokotustoiminnasta, henkilöstörekrytoinnin haasteista sekä Keusoten oman henkilökunnan sairaspoissaoloista.

Kuntayhtymä huomauttaa, että terveydenhuollon henkilöstön eri infektiotartunnat johtavat pitkiin poissaoloihin niissäkin tapauksissa, joissa tartunta on lieväoireinen.

Keusote pyytää, että asiakkaat ottavat yhteyttä kiireettömissä hoitoon liittyvissä asioissa omaan hoitovastaavaansa ensisijaisesti sähköisesti 13.2.2022 jälkeen.

Keusoten jäsenkuntia ovat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Massarokotusviikot alkavat

Keusote järjestää massarokotusviikot 3.–23.1.2022.

Tavoitteena on, että tammikuun loppuun mennessä 125 000 keskiuusmaalaista on saanut riittävän rokotesuojan Omikron-muunnosta vastaan.

Rokotuspisteiltä voi tulla hakemaan ensimmäisiä, toisia ja kolmansia rokotusannoksia.

Laajan rokottamistoiminnan vuoksi Keusote joutuu siirtämään lääkäreitä, hammaslääkäreitä, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia, lähihoitajia ja hallinnon henkilökuntaa rokotustehtäviin. Rokotuksiin osallistuu myös vapaaehtoisia, eläkeläisiä, järjestötoimijoita ja ostopalveluhenkilöstöä.

Rokotustoimintaa toteutetaan laajasti eri kunnissa. Jo olemassa olevat ajanvarauksettomat walk in -pisteet jatkavat toimintaa, ja uusia rokotuspisteitä perustetaan.

Lue lisää: Etelä-Suomen alue­hallinto­virasto päättää ilta­päivällä Uudenmaan kovista rajoituksista – Nämä rajoitukset luultavasti tulossa

Lue lisää: Sera Savolainen sai kotitestissä nenästä negatiivisen tuloksen, mutta nielusta positiivisen – HS kysyi asiantuntijoilta, kannattaisiko testi tehdä toisin kuin on neuvottu

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat