Tuhansia ulkoilijoita ramppaa nyt uusmaalaisella järvellä, jonka jäälle on ahkeroitu valtava 18 kilometrin luistelurata - Tuusula | HS.fi

Tuhansia ulkoilijoita ramppaa nyt uusmaalaisella järvellä, jonka jäälle on ahkeroitu valtava 18 kilometrin luistelurata

Tuusulanjärven jää on nyt poikkeuksellisen paksua. Sen takia järvellä käy nyt tuhansia luistelijoita, hiihtäjiä ja muita ulkoilijoita.

Tuusulanjärven matkaluistelureitti on 18 kilometriä pitkä.

3.1. 14:15

Hyvä talvisää houkutteli runsaasti luistelijoita Tuusulanjärven matkaluisteluradalle viikonloppuna. Jää on nyt poikkeuksellisen paksua.

”Viikonloppu oli vilkas. Varsinkin uudenvuodenpäivänä lauantaina jäällä oli tuhansia ihmisiä”, Tuusulan vapaa-aikapalveluiden päällikkö Risto Kanerva kertoi maanantaina.

Kanerva kertoo luistelureitin pituuden olevan nyt 18 kilometriä ja leveydeltään lähes 20 metriä. Radan molemmin puolin on tehty hiihtoladut.

”Parhaimpia lähtöpaikkoja radalle ovat Tuusulassa Gustavelund ja Krapin Onnela, Järvenpäässä Tervanokan venesatama ja Rantapuisto”, Kanerva vinkkaa.

Tuusulanjärvellä oli paljon ulkoilijoita uudenvuodenpäivänä lauantaina.

Järvenpää ja Tuusula tekevät matkaluisteluradan yhteistyössä. Järvenpää vastaa aurauksista järven pohjoispäässä ja Tuusula järven eteläpäässä. Kuntien henkilöstön lisäksi mukana on vapaaehtoisia ja yksityisiä toimijoita.

”Tuusulanjärven matkaluistelurata on nyt lopullisessa pituudessaan. Jatkossa teemme uusia pistoreittejä rannasta radalle. Keskitymme myös huolehtimaan siitä, että radalla on hyvin hoidetut laadukkaat olosuhteet. Lähipäivinä sataa ennusteen mukaan lunta, mikä vaikuttaa reittien ylläpitoon”, Kanerva ennakoi maanantaina.

Tuusulanjärven jää on nyt poikkeuksellisen paksua. Suomen ympäristökeskuksen mittauksen mukaan Tuusulanjärven teräsjään paksuus oli 30. joulukuuta 36 senttiä, kun Tuusulanjärven jään paksuus on keskimäärin ollut 24 senttiä vuosina 2002–2021.

Lisätietoa Tuusulanjärven matkaluistelureitistä löytyy Tuusulan kunnan nettisivuilta.

Lue lisää: Pääkaupunki­seudulle on tullut jo lumivaippa, mutta miksi pitkiä hiihtolatuja ei ole vielä avattu?

Lue lisää: Keksijä laittoi sukset saunansa alle – Seurauksena Helsingin merijäällä liukui katseita kääntänyt kulkupeli

Tuusulanjärven luistelureitti Tuusulan Sarvikalliosta päin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat