Rotat saivat kuukauden ajan järsiä rauhassa jätevesipumppaamoa Tuusulassa – Rakennus oli täynnä silppua - Tuusula | HS.fi

Rotat saivat kuukauden ajan järsiä rauhassa jätevesi­pumppaamoa Tuusulassa – Rakennus oli täynnä silppua

Tuusulan kunta ilmoitti kieltävänsä lintujen ruokinnan Tuusulan Koskenmäen jätevesipumppaamon viereisessä puistossa. Syynä ovat rottien tekemät tuhot pumppaamon mökissä.

Rotat tekivät sotkua jätevesipumppaamossa Tuusulassa. Nämä rotat on kuvattu Tampereella.

11.1. 14:43

Rotat ovat tehneet tuhojaan Tuusulan vesihuoltoliikelaitoksen Tuusulan Koskenmäen jätevesipumppaamolla. Ne ovat aiheuttaneet styroksisilppua pumppaamon niin sanotussa mökkiosassa.

Jätevesipumppaamon mökin sokkelieristeessä on styroksia. Tuusulan vesihuoltolaitoksen verkostopäällikkö Lassi Jutila kertoo HS:lle rottien nakertaneen styroksia ja mökki on nyt täynnä styroksin silppua.

”Rakennuksessa käydään normaalisti noin kerran kuukaudessa. Rotat ovat todennäköisesti tehneet tuhojaan joulukuun puolivälistä alkaen”, Jutila kertoo.

Jutila sanoo, ettei ole tietoa, mistä rotat ovat tulleet.

”Sokkelissa ei ole näkynyt isompia rakoja. Sen tiedämme, etteivät rotat ole tulleet jätevesiputkiston puolelta”, Jutila kertoo.

Rottia hillitsemään mökkirakennukseen on nyt sijoitettu rotanloukkuja.

Rottien torjumisen tehokkuutta vähentää se, että lintuja ruokitaan jatkuvasti jätevesipumppaamon viereisessä Jokipuistossa. Näin rotilla on jatkuvasti runsaasti ravintoa helposti saatavilla.

Tuusulan kunta ilmoittikin maanantaina, että Jokipuiston alueella lintujen ruokinta kielletään kokonaan. Kunta myös suosittelee, että vesilintujen ruokintaa ei tehtäisi myös muualla Tuusulassa.

Kunta toteaa tiedotteessa, etteivät rotat eivät ole yksinään Koskenmäen alueen ongelma, vaan niitä voi tavata ympäri Tuusulaa.

Lue lisää: Rotat rakentavat valtavia yhdyskuntia kaupunkiviemäreiden uumeniin: Ovatko ne oppineet jopa rakentamaan patoja?

Lue lisää: Vantaalainen naapurusto on lopen kyllästynyt röyhkeisiin rottiin, jotka kiipeävät jo puihin

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat