Tuusulassa voi nyt tienata rahaa videoimalla huonokuntoisia teitä

Tuusulan kunta kartoittaa lauantaina ajoratojen kuntoa Pokémon GO:ta muistuttavan mobiilipelin avulla.

Tuusulan kunta haluaa kartoittaa yhteensä 250 kilometrin verran ajorataa.

6.6. 15:07 | Päivitetty 6.6. 16:32

Autolla liikkuvilla on mahdollisuus tienata lauantaiajelusta rahaa, kun Tuusulan kunta kerää tietoja alueen ajoratojen kunnosta mobiilipelillä.

Osallistujat keräävät kunnalle dataa teiden kunnosta kuvaamalla videoita ajamiltaan tieosuuksilta. Pelaaminen tapahtuu ilmaiseksi ladattavalla Crowdsorsa-sovelluksella, jonka karttanäkymälle on ripoteltu virtuaalisia marjoja ja hedelmiä.

Hedelmät katoavat kartalta reaaliajassa sitä mukaa, kun käyttäjät ”keräävät” niitä videoimalla. Osallistumiseen pelaaja tarvitsee auton, älypuhelimen ja tuulilasiin kiinnitettävän puhelinpidikkeen.

Virtuaalisten pisteiden perässä liikkuminen muistuttaa pelimekaniikaltaan vuonna 2016 ilmiöksi noussutta Pokémon GO:ta, jossa kerätään pokémoneja liikkumalla ympäri kaupunkia.

Kilometrin ajolla voi tienata kolmen euron edestä marjoja, ja yhteensä tietä on kartoitettavana 250 kilometriä. Palkkiot maksetaan suoraan osallistujien pankkitilille.

”Uskomme koko katuverkon kuntodatan olevan kerätty jo viikonlopun aikana”, kertoo Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju tiedotteessa.

Videoiden perusteella analysoidaan tieosuuksien vauriota, jonka jälkeen kunta päättää, missä päällystystöille on eniten tarvetta. Tuusulassa on aiemmin keväällä kartoitettu samalla keinolla kevyen liikenteen väylien kuntoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat