Itsepalvelu­kaupat kituvat Helsingin seudulla, mutta yksi ketju on sinnikkäästi pitänyt kolmea myymälää auki

Itsepalvelukaupat eivät ole osoittautuneet sukseeksi Helsingin seudulla. Neste on myös kokeillut kolmea myymälää, mutta vaikenee vielä tuloksista.

Nesteen Tuusulan Rykmentinpuiston huoltoasemalla on itsepalvelumyymälä.

14.6. 15:50

HS uutisoi kesäkuun alkupuolella, että itsepalvelukauppojen suosio ei ole odotettua.

Blockstore Group avasi viime vuonna itsepalvelumyymälöitä pääkaupunkiseudulle. Nyt osa myymälöistä on kuitenkin lopettanut toimintansa.

Blockstore Groupin toimitusjohtaja Juha Maijala sanoi HS:lle, että itsepalvelumyymälöiden on ollut vaikeaa löytää paikkansa markkinoilta. Maijalan mukaan yhtiö ei ole perustamassa uusia itsepalvelumyymälöitä yksityisasiakkaille.

Neste on myös kokeillut itsepalvelumyymälää muutamien huoltoasemiensa yhteydessä. Ensimmäinen itsepalvelukauppa aloitti toimintansa Nesteen Vantaan Siltamäen asemalla Tuusulanväylän varressa vuonna 2018.

Nyt itsepalvelukauppoja on myös Helsingin Ratakadun ja Tuusulan Rykmentinpuiston asemilla. Lisäksi viidellä huoltoasemalla Latvian Riian alueella on vastaava kauppa.

Neste ei halua kertoa, onko itsepalvelumyymälöiden myynti ollut kannattavaa.

”Myyntivolyymitietoja emme valitettavasti voi kommentoida. Asiakaspalaute on ollut positiivista ja saadun palautteen myötä olemme kehittäneet toimintaa”, kertoo Nesteen Suomen asemaverkostosta vastaava johtaja Katri Taskinen sähköpostitse.

Neste ei ole vielä päättänyt, laajentaako yhtiö itsepalvelumyymälöiden verkostoa.

”Olemme kokeilleet kolmea itsepalvelukauppaa Suomessa eri paikoissa ja hieman erilaisella sisällöllä. Koronapandemian vuoksi kokeiluvaihe kestää pidempään. Päätökset mahdollisesta laajentumisesta tehdään kokeiluvaiheen jälkeen”, Taskinen toteaa.

Taskinen sanoo, että yleisesti itsepalvelukauppojen suosituimpia tuotteita ovat kahvi, makeiset ja virvoitusjuomat.

”Päivitämme itsepalvelumyymälöiden valikoimia säännöllisesti. Ratakadun ja Rykmentinpuiston asemille on lisäksi avattu Fizza Oy:n pizza-automaatit, joista saa vastavalmistettua pizzaa.”

Lue lisää: Artesaanipitsaa läpi vuorokauden suoltava kone ilmestyi nyt Tikkurilaan – Kultasuoneen osunut ketju aikoo valloittaa pian koko Suomen

Lue lisää: Kauniaisista lähti liikkeelle uusi pizzatrendi, joka leviää nyt myös muualle Suomeen – HS:n ruokatoimittaja arvioi automaatin valmistaman "artesaanipizzan"

Siltamäen asemalla Neste on myös kokeillut robottitankkausta. Asemalla ”robottikäsi” siis avaa automaattisesti auton polttoaineluukun ja tankkaa auton.

Myös robottitankkauksesta Neste haluaa enemmän kokemuksia ennen kuin yhtiö päättää, laajennetaanko kokeilua.

”Robottitankkauksen kehittyneemmän version kokeilu alkoi viime vuoden syksyllä. Kokeilua jatketaan tämän vuoden aikana. Tämän jälkeen käyttökokemusten perusteella tehdään päätöksiä palvelun jatkosta."

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat