Santiago de Compostelan vaellus saa mini­mittaisen vastineen Keski-Uudelta­maalta, jossa kuljetaan hartaissa merkeissä 13 kilometriä

Keski-Uudellamaalla järjestetään pyhiinvaellus, joka alkaa Nurmijärven Taaborinvuorelta ja päättyy Tuusulan Rantatielle Aleksis Kiven kuolinmökille.

Vaellus päättyy Aleksis Kiven kuolinmökille.

8.9. 14:07

Espanjan ja Ranskan rajalta Pyreneiden vuoristosta alkava ja Espanjan Santiago de Compostelaan päättyvä pyhiinvaellusreitti on maailmankuulu. Nurmijärvi ja Tuusula järjestävät oman pienikokoisen vastineensa pyhiinvaellusreitille syyskuun puolivälin tienoilla.

Lauantaina 17. syyskuuta Nurmijärven Taaborinvuorelta alkava ja Tuusulan Rantatiellä sijaitsevalle Aleksis Kiven kuolinmökille päättyvä vaellus on luonteeltaan mietiskelevä kävely. Sen aikana osallistujat voivat kuunnella omalta älylaitteeltaan Finlandia-palkitun kirjailijan Juha Hurmeen tapahtumaa varten tilaustyönä tekemän podcastin, joka saa samalla ensiesityksensä.

Vaelluksen pituus on noin 13 kilometriä. Matkaa voi lyhentää nousemalla Tuusulanjärven rannalla olevasta Koskenmäen satamasta lautan kyytiin ja kulkemalla loppumatkan vesireittiä pitkin. Lauttapaikkoja ei voi varata etukäteen, vaan ne annetaan vaeltajille saapumisjärjestyksessä jonotuksen mukaan. Palvelun tarjoaa paikallinen yrittäjä.

Nurmijärven ja Tuusulan kunnat ovat järjestäneet maksuttomia bussikuljetuksia vaellukselle.

Ilmoittautuminen bussikyyteihin päättyy maanantaina 12. syyskuuta. Vaellukselle voi ilmoittautua 15. syyskuuta saakka. Ilmoittautumislomakkeet löytyvät Nurmijärven ja Tuusulan kuntien verkkosivuilta.

Tapahtuma on osa Minä elän! -merkkivuotta. Tuusula ja Nurmijärvi järjestävät yhdessä merkkivuoden mielen hyvinvoinnin ja mielenterveyden teemalla. Teemavuoden mottona kulkevat Aleksis Kiven (1834-1872) viimeisiksi mainitut sanat "Minä elän". Aleksis Kiven kuolemasta tulee uudenvuodenaattona kuluneeksi 150 vuotta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat