Suomalais-ukrainalainen jääkaruselli­kahvila ihmetyttää Tuusulanjärvellä

Tuusulalaiset vapaaehtoiset ja ukrainalaiset pitävät tulevana viikonloppuna 25.-26. helmikuuta kahvilaa Tuusulanjärvellä.

Tuusulanjärven kahvilassa on riittänyt helmikuussa asiakkaita.

24.2. 15:14

Tuusulanjärvellä voi tulevana viikonloppuna 25.–26. helmikuuta nauttia ”tuplajääkarusellista” ja suomalais-ukrainalaisen kahvilan antimista.

Janne Käpylehto rakensi viime talvena Tuusulanjärvelle jääkarusellin, jonka päällä pidettiin kahvilaa. Nyt Käpylehto on rakentanut Tuusulanjärvelle kaksi sisäkkäistä jääkarusellia, jotka pyörivät eri suuntiin.

Tuusulanjärven jäällä ulkoilevia on palvellut myös kahvila. Tuusulan lukion Hyrylän toimipisteen opiskelijoiden pyörittämä kahvila aloitti toimintansa loppiaisena 2022 Fjällbon laiturin vieressä. Opiskelijat ovat pyörittäneet myös tänä vuonna kahvilaa.

Tuusulanjärvellä on myös tulevana viikonloppuna kahvila. Tuolloin kahvilaa pyörittävät tuusulalaiset vapaaehtoiset ukrainalaisten kanssa.

Tuusulanjärvellä on myös hyvät mahdollisuudet matkaluistella. Tuusulan kunnan nettisivujen perjantain tiedon mukaan Tuusulanjärven matkaluisteluradasta on valmiina noin 6,5 kilometriä Tuusulan kirkkorannasta Järvenpään rantapuistoon.

Järvenpään kaupungin nettisivujen perjantain tiedon mukaan luistinradan itäpuolella on kaksi latu-uraa, joissa on paljon jäisiä ja märkiä kohtia.

Suomen ympäristökeskuksen mukaan Tuusulanjärven teräsjään paksuus oli 20. helmikuuta 21 senttiä, kun Tuusulanjärven jään paksuus on keskimäärin ollut 24 senttiä vuosina 2002–2022.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat