Kesko hakee asema­kaavan muutosta Hyrylään

Kesko haluaa tutkia mahdollisuudet laajentaa K-Supermarketiaan Tuusulan Hyrylässä.

Havainnekuva Hyrylän palvelukeskuksesta.

Tuusulan Hyrylän kauppatarjonta saattaa lisääntyä merkittävästi lähivuosina.

Jo nyt on tiedossa, että Hyrylään avataan todennäköisesti lähivuosina Prisma. Kilpailija Kesko on nyt vastaamassa HOK-Elannon tuomaan haasteeseen kaupparyhmien väliseen kilpailuun Hyrylässä.

Kesko Oyj hakee asemakaavan muutosta Hyrylän keskustassa sijaitsevalle niin sanotulle Hyrrän korttelin kiinteistölleen. Asemakaavan muutoksen yhteydessä Kesko haluaa tutkia mahdollisuudet laajentaa liikerakennusta ja pysäköintihallia.

Hyrylän aluetta koskevan viimeisimmän kaupallisen selvityksen mukaan väestön määrä lisääntyy Hyrylässä, ja alueella on enemmän kysyntää päivittäistavarakaupan ja erikoiskaupan palveluille.

Tuusulan valtuusto on vuonna 2018 päättänyt, että Hyrylän keskustaan kehitetään monipuolista liikekeskusta, asuinrakentamista ja muun muassa toimistotiloja. Kehitettävä alue kattaa myös Hyrrän korttelin.

Hyrylän palvelut paranevat myös jo rakenteilla olevan palvelukeskuksen ja suunnitteilla olevan hyvinvointikeskuksen ansiosta.

Hyrylän keskustaan rakennetaan uusi palvelukeskus, johon tulee Prisma ja muuta liiketilaa, kokoontumistiloja ja työtiloja Tuusulan kunnan työntekijöille.

Palvelukeskuksen rakentaminen päästään aloittamaan aluetta koskevan asemakaavan saatua lainvoiman. Kaavan on arvioitu saavan lainvoiman ensi vuoden alusta.

Rakentamisen on arvioitu kestävän noin kaksi vuotta. Tuolloin palvelukeskus avajaiset olisivat vuoden 2026 alussa.

Tuusulan kuntakehityslautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan ensi keskiviikkona 19. huhtikuuta, jonka jälkeen se etenee kunnanhallituksen käsittelyyn. Esityslistassa ehdotuksena on, että kaavamuutos lisätään kaavoitussuunnitelmaan kärkihankkeeksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat