Vantaa

Legendaarinen Kaivokselan Teboil paloi maan tasalle 2017 – Nyt uuteen kukoistukseen nousseeseen paikkaan pitää tehdä jo pöytävaraus

Uudenkarhea huoltoasema näyttää huoltoasemalta siinä missä muutkin kaltaisensa. Se on silti Suomen ainoa Teboil, jossa tarjoillaan brunssia.

Sunnuntain keskipäivä, paljon ihmisiä, pöytävarauksia ja runsas valikoima ruokaa. Kuulostaa tyypilliseltä brunssilta, joita useat ravintolat ja kahvilat tarjoavat viikonloppuisin.

Yksi keskeinen eroavaisuus tyypillisen määritelmästä kuitenkin löytyy. Olemme Vantaan Kaivokselassa, Teboil-huoltoasemalla.

Uudenkarhea huoltoasema näyttää huoltoasemalta siinä missä muutkin kaltaisensa. Se on silti Suomen ainoa Teboil, jossa tarjoillaan brunssia.

Idea brunssista syntyi loppuvuonna 2016, kertoo kauppias Susanna Nyman. Vuoden 2017 alusta Teboililla on tarjoiltu sunnuntai­brunssia jokaisen kuun ensim­mäisenä sunnuntaina.


Tosin brunssi­tarjoiluissa tuli yli vuoden tauko, sillä huolto­asema oli tulipalon takia suljettuna vuoden ja neljä kuukautta. Uudelleen se avasi ovensa viime vuoden syyskuussa.

Tuolloin sähköpääkeskuksen vian takia syttynyt tulipalo tuhosi huoltoaseman täysin ulkoseiniä lukuun ottamatta.

Väenpaljoudesta päätellen ihmiset ovat löytäneet sen mainiosti heti uudelleenavautumisestaan lähtien. Istumapaikkaa saa hetken etsiä, sillä liki kaikissa tyhjissä pöydissä on lappuja, jotka ilmoittavat tehdyistä pöytävarauksista.

Viereiseen pöytään varauksen tehnyt seurue kertoo, että he varasivat paikan muutamaa päivää etukäteen. Varsinaista varaus­järjestelmää ei edes ollut suunniteltu.

”Asiakkaamme alkoivat itse kysellä, voisiko pöytä­varauksia tehdä”, Susanna Nyman sanoo.

Keskustelu Nymanin kanssa keskeytyy useaan otteeseen, sillä suuri osa huoltoaseman asiakkaista käy kiittämässä häntä henkilö­kohtaisesti pois lähtiessään.


Ihmisiä on runsaasti, mutta runsaasti on myös ruokaa. Tarjolla on muun muassa voileipä­kakkua, salaattia, juustoja, smoothieta, hedelmiä, leipää, karjalan­piirakoita, pekonia, savustettua lohta, kanansiipiä ja pitsaa. Valinnanvaraa riittää, ja tarjonnan ehdoton kohokohta oli tankoparsa­viipaleilla höystetty mascarponerisotto.

Hintakin on brunssiksi kilpailukykyinen, jopa edullinen: 12,90 euroa.

Kauppias Nyman kertoo olevansa innokas kokki, ja lähtökohtaisesti kaikki ruoat on valmistettu huoltoaseman keittiössä itse. Se näkyy etenkin tuhdissa jälkiruokapöydässä: kakkuvalikoimassa on esimerkiksi perinteinen täytekakku ja erilaisia juustokakkuja.

Keskeistä suolaisessa ja makeassa valikoimassa on tietenkin maku. Koko valikoimasta huokuu kotitekoisuus ja tuoreet, mutta tutut maut. Mitään erityistä tai yllättävää ei ole, mutta ei yllätyksiä jää kaipaamaankaan.

Perinteisistä raaka-aineista koostuva valikoima on selvästi tehty monipuolista kävijäjoukkoa ajatellen. Pöydissä istuu eläkeläisiä, nuoria, aikuisia ja lapsiperheitä. Kantavana ajatuksena on selvästi ollut, että kaikille on tarjolla jotain.


Tosin kasvissyöjän tai etenkään vegaanin paikka tämä brunssi ei ole. Pääruoat ovat valtaosin lihaa sisältäviä, ja jos ei ole lihaa, niin ainakin maitotuotteita.

Kauppias Nyman oli silmin nähden iloinen siitä, kuinka hyvin ihmiset ovat vastaanottaneet brunssin. Nyt niitä järjestetään jokaisen kuun ensimmäisenä sunnuntaina, mutta kysyntää olisi enemmänkin.

”Palautteissa on toivottu, että näitä voisi järjestää useamminkin. Esimerkiksi kaksi kertaa kuukaudessa”, Nyman sanoo.

Vantaan Kaivokselan Teboilin sunnuntaibrunssi, joka kuun ensimmäisenä sunnuntaina. Hinta 12,90 euroa.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Kartta näyttää miltä Helsingin alueilta sijoittajat himoitsevat asuntoja

  2. 2

   Lapsen kiukun laannuttamiseen on yksi, yksinkertainen keino

   Tilaajille
  3. 3

   Helsingin eteläiseen kärkeen suunnitellaan koteja yli 7 000 ihmiselle – Tie pois vie tuskaisen ruuhkasumpun kautta

  4. 4

   Lapsen raiskauksesta tuomittu selvisi ehdollisella tuomiolla, koska vankila olisi haitannut miehen ”sosiaalista selviytymistä” – miksi tekijän oma selviytyminen vaikuttaa rangaistukseen?

   Tilaajille
  5. 5

   Selvitys: Viranomaiset eivät löydä käyttöä kansalaispalveluksen suorittaneille

  6. 6

   Yksi katse muistuttaa toivon heittäneestä lama-Suomesta – Iltalypsyn karjakko kertoo, miten syntyi armoton satiiriohjelma, jota ei enää voisi tehdä

   Tilaajille
  7. 7

   En pystynyt keskittymään, ja kaikki ylimääräinen aika oli maailmasta kadonnut. Löysin tähän syypään luikertelemasta sänkyni takaa.

  8. 8

   Flunssat harvenivat, kun askelissa tuli kymppitonni täyteen

  9. 9

   Tutkijat: Maapallon lähin naapuriplaneetta onkin Merkurius

  10. 10

   Idris Elba teki Netflixille huonon komedian

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Junes Lokka on kutsunut itseään ”läpällä” rasistiksi, mutta saiko Johanna Vehkoo tehdä niin vakavissaan? Tätä pohdittiin tänään oikeudessa

  2. 2

   Kartta näyttää, miten ylivoimaisesti yksi automerkki on valloittanut Helsingin seudun

   Tilaajille
  3. 3

   En pystynyt keskittymään, ja kaikki ylimääräinen aika oli maailmasta kadonnut. Löysin tähän syypään luikertelemasta sänkyni takaa.

  4. 4

   Legendaarinen Roudasta rospuuttoon -sketsi ei olisi syntynyt ilman Petteri Summasen omaa tragediaa: ”Lapsuuteni oli turvallinen ja ihana, ja yhtäkkiä se loppui”

   Tilaajille
  5. 5

   Sairaaloiden Apotti-tietojärjestelmä on satoja miljoonia maksanut susi, jota ei olisi pitänyt päästää edes testikäyttöön

  6. 6

   Sdp:n etumatka kasvoi, keskusta heikkeni yhä – HS-gallup paljastaa asetelmat, joista ehdokkaat lähtevät vaalikentille

  7. 7

   20 vuotta sitten The Matrix muutti tapaamme katsoa elokuvaa – Nyt feminismiä vihaava äärioikeisto käyttää sitä hyväkseen tavalla, jota tekijät eivät koskaan olisi uskoneet mahdolliseksi

   Tilaajille
  8. 8

   Maailman ehkä harvinaisin muumimuki tulee myyntiin huhtikuussa huutokaupassa Turengissa

  9. 9

   Harvinainen möhkäkala ajautui rantaan Australiassa, jopa tuhat­kiloiseksi kasvavaa eläintä luultiin ensin laivan hylyksi

  10. 10

   Helsinkiläis­naisen patjan alta löytyi testamentti, joka käynnisti sotkuisen riidan: Korkein oikeus jätti rahoja vaatineet hyvän­tekeväisyys­järjestöt nuolemaan näppejään

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Lars Kihlström halusi uskoa hyvää isästä, mutta lopulta hän itki – Suomalaisen SS-miehen päiväkirjasta löytyi lause, joka kyseenalaistaa historian­kirjoituksen

   Tilaajille
  2. 2

   Kuvilleni saa nauraa, sanoo Iiu Susiraja, mutta hiljenee kun katselee lukioaikaista valokuvaa itsestään

  3. 3

   Uuden-Seelannin terrori-iskusta epäilty sai murhasyytteen, ainakin 50 ihmistä kuollut

  4. 4

   Kun Siskonpedistä tuttu Niina Lahtinen vei yksivuotiaansa päiväkotiin, vanhempainiltaan kutsuttiin psykologi paikalle: ”Vastuu ja syyllistäminen lankeavat lähinnä naisille”

   Tilaajille
  5. 5

   Missä on nainen, joka hyppäsi takaisin autoonsa ja hylkäsi pyöräilijän kuolemaan suojatielle? Vantaan poliisilta on loppumassa keinot poikkeuksellisen yliajotragedian selvittämisessä

   Tilaajille
  6. 6

   Sami Hedberg nauraa sketsisarjassaan homoille, venäläisille ja saamelaisille, Sami Hedbergille eivät naura edes lapset

  7. 7

   Junes Lokka on kutsunut itseään ”läpällä” rasistiksi, mutta saiko Johanna Vehkoo tehdä niin vakavissaan? Tätä pohdittiin tänään oikeudessa

  8. 8

   Jussi Halla-aho ei ole muuttunut, mutta hän on oivaltanut jotain

  9. 9

   Uusi liikunta­trendi parantaa terveyttä nopeasti, ja kenellä tahansa on siihen aikaa

   Tilaajille
  10. 10

   ”Suurin osa ihmisistä ei tajua, mistä siinä puhutaan” – Satumaa-tango täyttää 20 vuotta ja nyt Maija Vilkkumaa kertoo, miksi biisi saattoi sanoittaa perussuomalaisten nousun

   Tilaajille
  11. Näytä lisää