Vantaa    |   HS Vantaa

Bussikuski huusi ja uhkasi hakata, syyttää vantaalainen Andy Saari – Yhtiön mukaan kuski ”ylireagoi vahvasti”

Andy Saari oli yrittänyt päästä pysäkiltä lähdössä olevan linja-auton kyytiin Rautatientorilla keskiviikkoaamuna. Lopulta kuljettaja oli hermostunut ja alkanut huutaa Saarelle.Bussikuskin ja matkustajan välille kehkeytyi riita Rautatientorilla Helsingin keskustassa keskiviikkoaamuna.

Vantaalle Nikinmäkeen matkalla ollut Andy Saari oli huomannut Rautatientorilla oikean bussin ja yritti kiirehtiä sen kyytiin. Bussi oli ollut vielä paikallaan, mutta kuljettaja oli juuri ehtinyt sulkea bussin ovet ja oli lähdössä matkaan.

Saari oli mennyt koputtamaan bussin ovea ja yrittänyt saada kuljettajaa avaamaan ovea. Kuljettaja ei ollut reagoinut Saaren koputukseen vaan lähtenyt hitaasti liikkeelle. Saari oli vielä kävellyt muutaman metrin bussin ulkopuolella ja koputtanut uudelleen. Lopulta hän päätti painaa oven vieressä olevaa avauspainiketta. Sen jälkeen bussi pysähtyi suojatielle. Kuljettaja oli Saaren mukaan menettänyt malttinsa, avannut oven ja tullut bussista ulos.

Kuski oli Saaren mukaan alkanut huutaa hänelle ja jopa uhannut hakkaavansa hänet. Saari säikähti kuskin voimakasta reagointia, pyysi anteeksi ja perääntyi tilanteesta.

”Kuljettaja ei sen jälkeen sanonut mitään, katsoi vain vihaisesti”, Saari kertoo.

Saari otti bussista vielä kauempaa kuvan, että sai varmasti bussilinjan tiedot talteen. Hän otti yhteyttä HSL:ään, josta kehotettiin ottamaan yhteyttä kyseistä bussia liikennöivään yritykseen eli Nobinaan.

Nobinan liikennejohtaja Mårten Winqvistin mukaan tapauksen kulku on heillä tiedossa. He eivät ole vielä keskustelleet asiasta kuljettajan kanssa, mutta kuljettajan ja hänen esimiehen välinen keskustelu on luvassa Winqvistin mukaan vielä keskiviikon aikana.

Winqvist pitää saamiensa tietojen mukaan todennäköisenä, että kuljettaja on ylireagoinut tilanteessa tarpeettomasti.

”Huutaminen ja uhkailu eivät tietenkään ole meidän linjamme ja toiveidemme mukaista käytöstä, oli tapahtuma mikä tahansa. Ei ole hyväksyttävää, että kuljettajamme uhkailee asiakasta millään tavalla riippumatta tilanteesta. Sellaiselle ei ole mitään selitystä”, Winqvist sanoo.

Seuraavaksi kuljettaja ja hänen esimiehensä käyvät tapauksen läpi. Sen perusteella yhtiössä arvioidaan, vaatiiko tapahtuma jotain toimenpiteitä.

”Käymättä tuota keskustelua näyttää vahvasti siltä, että kuljettaja on ylireagoinut vahvasti. Mutta hyvä, ettei tilanne eskaloitunut pahaksi. Kaikenlainen väkivalta on erittäin tuomittavaa. Joka tapauksessa on tärkeää, että reagoimme asiaan ja saamme tämän hoidettua kuntoon”, Winqvist sanoo.

Hänen mukaansa kuljettajan ja esimiehen keskustelun ja tilanteen selvittelyn jälkeen yhtiö ottaa vielä yhteyttä asianosaiseen eli Andy Saareen.

Tapahtunutta on spekuloitu ja se on herättänyt keskustelua muutamissa eri ryhmissä Facebookissa. Korso-ryhmässä tapausta on kommentoinut myös bussin kuljettaja, joka kertoi tapahtuneesta oman, Saaren versiosta jossain määrin poikkeavan kertomuksen.

Kuljettajan mukaan Saari hakkasi ovea nyrkillä koputuksen sijaan. Tämän Saari kiistää.

”Koputin kyllä reippaasti, mutta en hakannut missään nimessä nyrkillä. Mitään vahinkoa bussille ei tapahtunut”, Saari sanoo.

”Tarkoitukseni ei ollut tehdä mitään ilkivaltaa. Yritin vain päästä bussiin, kun se oli vielä pysäkillä.”

Bussin kuljettaja nosti esiin myös oven avausnapin painamisen. Se oli lopulta syy, miksi bussi pysähtyi. Kyseessä on Mårten Winqvistin mukaan ovenavauspainike, joka on tarkoitettu vain kuljettajan käyttöön.

Jos napista painaa kesken ajon, niin ovi avautuu ja turvajärjestelmä kytkee päälle jarrut, jolloin bussi pysähtyy. Napissa ei ole mitään merkintöjä.

Winqvistin mukaan uudemmissa bussimalleissa sama nappi on piilotettu bussin etusäleikön taakse, ettei kukaan paina sitä vahingossa.

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää  HS:n kommentointien äänestäminen on muuttunut: nyt vain kirjautuneet käyttäjät voivat antaa kommentille hyvin argumentoitu -äänen.
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Mies porasi ryyppykaveriaan päähän Lohjalla

  2. 2

   Jyrki Katainen valittiin Sitran johtoon yhden äänen erolla, yliasia­miehen palkkaa ja etuja heikennettiin

  3. 3

   Ihmeelliset ”kavennuspömpelit” nostattavat epäuskoa Vantaalla: Edes kaupunki ei osaa selittää, mikä liikennejärjestelyn ajatus on

  4. 4

   Sänkyyn kelpaa kuka vain, mutta puolisoksi mies haluaa terävän naisen – Laaja tiede­artikkeli kertoo, mikä on älyn merkitys parin­muodostuksessa

   Tilaajille
  5. 5

   Miesten epäillään raiskanneen lapsia ja kuvanneen tekoja suorana verkkoon, poikkeuksellisista epäilyistä nostettiin syytteitä

  6. 6

   Äiti teki Aada Hämäläisestä vahingossa someilmiön, ja pian harrastajapiirtäjälle sateli kymmeniä työtarjouksia – Soitimme

  7. 7

   Unohtiko Antti Rinne, että pääministerin vapaus ottaa kantaa on rajallisempi kuin muiden?

  8. 8

   Naapuri paljasti aiemman asukkaan omin päin teettämän kylpyhuoneremontin – Voiko asunnon ostaja joutua vastuuseen amatööriasentajan virityksistä?

  9. 9

   Tavoitteena oli pitää vaatetuotanto kotimaassa ja luoda työpaikkoja, mutta sitten Milla Welling kääntyi ely-keskuksen puoleen: ”Se oli absurdia, ajattelin, että olenko piilokamerassa”

  10. 10

   Vertailu väittää, että taksilla ajelu tulee halvemmaksi kuin oma auto – voiko se pitää paikkaansa?

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Sänkyyn kelpaa kuka vain, mutta puolisoksi mies haluaa terävän naisen – Laaja tiede­artikkeli kertoo, mikä on älyn merkitys parin­muodostuksessa

   Tilaajille
  2. 2

   Antti Rinnettä poikkeuksellisesti arvostellut vasemmiston Merja Kyllönen sai heti palautetta pää­ministeriltä – ”En varmaan koskaan enää piiskaa pää­ministeriä”

  3. 3

   ”Pirtua suoneen”, ”verinäyte krapulassa” – lääkäriopiskelijoiden alkoholikeskeinen bilekulttuuri yllätti uuden opiskelijan

  4. 4

   Tervetuloa 1970-luvulle: Vantaalla on autokorjaamo, jota on vaikea uskoa todeksi merkkikorjaamojen aikakautena

  5. 5

   Gravity-elokuvan virhe onkin tahallinen ja vitsi

  6. 6

   Teknologiasivusto: Nokian työn­tekijän virheestä aiheutunut tieto­vuoto paljasti, miten Venäjä valvoo kansalaisiaan yhtiön laitteiden avulla

  7. 7

   Kriitikkona ei voi toimia, jos ei tykkää mistään, sanoi Helena Ylänen – HS julkaisee seitsemän kirjoitusta legendaarisen elokuvatoimittajan kaikkien aikojen parhaista elokuvista

   Tilaajille
  8. 8

   Valtteri Bottas saapui Singaporen F1-varikolle paidassa, jonka teksti ei jätä mitään epäselväksi

  9. 9

   Tutkijat laskivat luontoon geenimuunneltuja hyttysiä ja saattoivat vahingossa kehittää uudenlaisia hybridihyttysiä

  10. 10

   Suomalaistutkimus: Masennuslääke vaikuttaa ihmisen elämään arvaamattomammin kuin tähän asti on ymmärretty

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Sadattuhannet kodit uhkaavat menettää arvonsa – Suomeen on kehittynyt kahdet asunto­markkinat, ja asian­tuntijan mukaan enää kolme aluetta on turvassa

   Tilaajille
  2. 2

   Ihmisen ei kuulu olla väsynyt – Uni­lääkärin mukaan moni uneton tekee illalla saman virheen

   Tilaajille
  3. 3

   Suomalaiset saavat liian vähän folaattia, vaikka se saattaa torjua Alzheimerin tautia ja masennusta – Nämä ovat tärkeimmät folaatin lähteet

  4. 4

   Miljonääri liittyi perus­suomalaisiin Jussi Halla-ahon perässä, ja nyt ”Tampereen Trump” ilmentää puolueen muutosta

  5. 5

   Hyvätuloiset ystävättäreni asuvat kaupungin vuokra-asunnoissa puoli-ilmaiseksi

  6. 6

   Suomalaistutkimus: Masennuslääke vaikuttaa ihmisen elämään arvaamattomammin kuin tähän asti on ymmärretty

   Tilaajille
  7. 7

   Neljä vuotta sitten Vantaan Kivistö herätti innostusta: tuhansittain asuntoja ja Redin kokoinen kauppa­keskus – Vaan miten kävi?

   Tilaajille
  8. 8

   Juutalaisvainoista kertova elokuva järkytti festivaalikatsojia, kymmeniä ihmisiä käveli ulos kesken näytöksen

  9. 9

   Toimittaja Sanna Ukkola ilmoitti irtisanoutuvansa Ylestä, jatkaa kuitenkin juontajana vuoden loppuun asti: ”On tiettyjä asioita, jotka ovat kumuloituneet”

  10. 10

   Ratsastajat ovat aiempaa isompia, ja moni talli on päätynyt asettamaan paino­rajoja: ”Aihe on monelle yli 40-vuotiaalle naiselle hirvittävän herkkä”

   Tilaajille
  11. Näytä lisää