Vantaalla on syrjäinen halli, jonka sisälle pääsevät vain harvat ja valitut – siellä tehdään kaikessa hiljaisuudessa kansainvälistä miljoonabisnestä

Parisataa ihmistä ympäri maailmaa käy säännöllisesti varastohallissa, johon ei pääse sisään kuka tahansa. Hallin sisällä käydään massiivista turkishuutokauppaa. Joulukuussa siellä myytiin yli 100 000 nahkaa.

Kiinalainen Ben Zhao käy vantaalaisessa varastohallissa ostoksilla neljä kertaa vuodessa. Tällä kertaa ostoslistalla on siniketunnahkoja.

16.1.2020 2:01 | Päivitetty 16.1.2020 8:58

Kiinalainen Ben Zhao, 37, herää Pekingissä aikaisin aamulla. Aamupalaksi hän syö tyypillisen kiinalaisen aamiaisen, nuudeleita ja teetä. Sitten äiti tai vaimo ajaa hänet lentoasemalle.

Hieman yli kahdeksan tunnin päästä Zhao seisoo Vantaa Fur Centeriksi nimetyssä teollisuushallissa keskellä ei mitään ja pukee päälleen valkoisen takin. Takki suojaa Zhaon vaatteita karvoilta, kun hän hypistelee suomalaisten kettujen nahkoja. Zhaon sormet juoksevat tottuneesti pitkin siniketun turkkia, nopeasti hän osaa arvioida karvan paksuuden ja pituuden.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat