Kivistön asema pimenee oudosti hajoavien lamppujen takia – Uusia valoja ei ole saatu, koska koronavirus sulki kiinalaistehtaan - Vantaa | HS.fi
Vantaa|HS Vantaa

Kivistön asema pimenee oudosti hajoavien lamppujen takia – Uusia valoja ei ole saatu, koska koronavirus sulki kiinalaistehtaan

Vantaa haluaisi asentaa uudenlaiset led-valot hämärälle asemalle, mutta lamppujen toimitukset ovat hidastuneet koronaviruksen takia.

Kivistön asema kuvattuna keskellä päivää. Kuva: Kimmo Penttinen

Julkaistu: 18.2. 14:27

Viisi vuotta sitten sydämen muotoinen kehärata valmistui ja lähijunat alkoivat liikennöidä myös Kivistössä.

Nyt asukkaat ihmettelevät, miksi melko uudella asemalla on hyvin pimeää, eikä tilanteelle tehdä mitään. Kivistön asemarakennus sijaitsee betonikannen alla tunnelissa. Näin ollen asemalla on ilman kunnollisia valoja hämärää, vaikka ulkona paistaisi aurinko.

Kivistön aseman valaistuksen kanssa on ollut ongelmia: polttimot eivät kestä. Kuva: Kimmo Penttinen

Yksi hämmästyneistä asukkaista on kivistöläinen Maria Maunula. Hän oli laskenut aseman palaneet lamput myöhästyttyään junasta ja niitä oli yli puolet. Maunula kertoo HS Vantaalle, että jätti jo viime kesänä kaupungille palautteen valaistuksesta.

”Aseman valaistuksen kanssa on ollut ongelmia, koska siellä eivät nykyisten valaisinten polttimot kestä tai eivät vaihdosta huolimatta lähde toimimaan”, kertoo Vantaan kaupungin kiinteistöpalvelupäällikkö Jari Mattila.

Vantaan kaupungin suunnitelmissa on ollut uusia osa valaisimista led-moduuleiksi, joiden odotetaan kestävän pidempään. Mattila kertoo, että vaihdettavaksi suunnitellut ledit ovat tilaustuotteita, jotka tilattiin viime vuoden lopulla.

”Viiveen tehtaan toimituksiin on aiheuttanut muun muassa koronavirus, minkä takia tuo tehdas on ollut kokonaan kiinni”, Mattila kertoo HS Vantaalle sähköpostitse.

Huolto aloittaa valaisinten asentamisen heti, kun tilaus saapuu Suomeen.

Tunnelin päässä pilkottaa valoa. Kivistön asema sijaitsee betonikannen alla. Kuva: Kimmo Penttinen

Kivistöläistä Maunulaa kummastuttaa myös se, miksi hän ei ole saanut edelleenkään kaupungilta vastausta palautteeseensa. Hän jätti palautteensa kaupungin sähköiseen palautejärjestelmään 31. elokuuta.

Vantaan kaupungin palvelupäällikkö Ulla Virtanen selitti hidasta vastaamistahtia HS Vantaalle marraskuussa. Hänen mukaan vastaaminen viivästyy usein sen vuoksi, että kaikki palautteet eivät kuulu kaupungille ja niiden välittäminen oikealle vastaanottajalle voi viedä aikaa.

Lue lisää: Vantaalaisnainen raportoi pelastustien tukkivasta lumikasasta helmikuussa, vastaus tuli keskellä kesää: ”Työ on valmis”

Vantaan kaupunki omistaa Kivistön aseman, mutta aseman huoltotyöt on ulkoistettu muille. Esimerkiksi siivouksesta vastaa Lassila&Tikanoja ja hissien, liukuovien ja liukuportaiden huollosta Kone Oyj ja yleisestä huollosta Rata- ja talohuolto RTH Oy.

Palveluiden ulkoistaminen on täysin normaali käytäntö kaupungin omistamissa julkisessa rakennuksessa. Kivistön aseman suuremmista korjaustöistä vastaa Vantaan kaupungin tilakeskus ja kunnossapito. Tilakeskus on muun muassa väliaikaisesti korjannut Kivistön aseman rikotut seinälevyt.

Kuvassa osittain korjattuja seinälevyjä. Kuva: Kimmo Penttinen

HS Vantaa|Vantaalaisnainen raportoi pelastustien tukkivasta lumikasasta helmikuussa, vastaus tuli keskellä kesää: ”Työ on valmis”

Seuraa uutisia tästä aiheesta