Heini Hietalan pakettiautoon tunkeuduttiin kolme kertaa viikon aikana – Varkaat veivät ainutlaatuisen Dingo-takin, jopa ilmanraikastin varastettiin - Vantaa | HS.fi
Vantaa|HS Vantaa

Heini Hietalan pakettiautoon tunkeuduttiin kolme kertaa viikon aikana – Varkaat veivät ainutlaatuisen Dingo-takin, jopa ilmanraikastin varastettiin

Tikkurilassa asuva Heini Hietala toivoo saavansa takaisin itse tuunaamansa Dingo-takin, jolla on hurjasti tunnearvoa. ”Minut tunnistettiin siitä takista”, hän sanoo.

Heini Hietala tuunasi farkkutakista itselleen Dingo-takin jo viisitoista vuotta sitten.

Julkaistu: 19.2. 13:42

Vantaalaisen Heini Hietalan arkeen tuli viime viikolla kurja käänne, kun hänen suosikkitakkinsa varastettiin pakettiautosta Tikkurilan aseman läheltä. Mielipahaa lisää se, että autoon tunkeuduttiin peräti kolmeen kertaan eri paikoissa.

Hietalan mukaan takilla ei ole oikeastaan rahallista arvoa, mutta tunnearvoa sillä on sitäkin enemmän. Takki on kulkenut Hietalan elämän eri pyörteissä mukana jo 15 vuoden ajan.

Dingo-yhtyeen faniksi tunnustautuva kaupunkilainen kertoo, että hän osti vuorillisen farkkutakin aikoinaan edullisesti ”kirpputorilta tai jostain”. Ainutlaatuisen ja omaperäisen vaatteesta teki suuri, värikäs Dingo-kangasmerkki, jonka hän hankki fanituotteita myyvästä pikkuputiikista ja ompeli omin käsin takkinsa selkämykseen.

”Ei sitä samalla tavalla kiinny vaatteeseen, jonka voi vain ostaa kalliilla kaupasta. Ihmiset tunnistivat minut siitä takista. Vaikka ostaisin nyt uuden ja kiinnittäisin siihen merkin, se ei olisi sama takki”, hän kuvailee.

Ikävä tapahtumaketju alkoi viime viikon tiistaina. Hietala jätti silloin pakettiautonsa parkkiin kadunvarteen Tikkurilan aseman lähistölle. Seuraavana aamuna Hietala huomasi, että hänen autoonsa oli menty luvatta.

Varkaan tai varkaiden matkaan joutuivat tuolloin sormikkaat, pieni halpa yleistyökalu ja muutaman euron arvoinen ilmanraikastin, jota Hietala kuvailee ”luodin muotoiseksi”. Autosta oli kadonnut myös koristeluodeilla somistettu paneeli radion ympäriltä.

Jotain vorot olivat kuitenkin jättäneet rauhaan. Ilmanraikastimista ei ollut kelvannut peruutuspeilissä roikkuva Wunderbaum, ja äänentoistolaitteetkin olivat yhä paikoillaan.

Heini Hietalan varastetulla Dingo-takilla ei ole rahallista arvoa, mutta tunnearvoa sillä on sitäkin enemmän. Kuva: Heini Hietala

Aluksi Hietala epäili, olisiko hän vain unohtanut pakettiautonsa ovet auki. Tulevien päivien tapahtumat varmistivat, ettei kyse ollut hänen unohduksestaan.

Keskiviikkoiltana Hietala pysäköi ajoneuvonsa toiselle kadulle. Seuraavana aamuna auton ovet olivat jälleen auki, vaikka Hietala oli varma lukinneensa ne. Tällä kertaa myös sivuovi oli auki. Mitään ei ollut kuitenkaan viety.

Huono onni jatkui vielä samana päivänä Helsingin Kalliossa. Kun Hietala palasi työpäivänsä jälkeen autolleen, hän huomasi, että sen tavaratilasta oli viety kassillinen tyhjiä panttipulloja.

”Murtojälkiä ei ole näkynyt missään vaiheessa. Auton ovet ovat vain olleet auki, vaikka olen lukinnut ne lähtiessäni”, Hietala sanoo.

Hän epäileekin rikollisten tienneen, että joihinkin jo ikää kerryttäneisiin pakettiautoihin voi päästä yllättävän helposti sisään.

Hietala kertoo tehneensä varkauksista poliisille rikosilmoituksen. Tärkeintä olisi kuitenkin saada rakas takki takaisin. Hän onkin jo pyytänyt julkisessa Facebook-päivityksessään ilmoittamaan, jos takkia yritetään kaupitella verkossa tai sen näkee jonkun päällä kadulla.

Hietala muutti Vantaalle vasta tammikuussa. Hän on kotoisin Helsingistä, mutta asunut hiljattain ulkomailla. Varkausaalto lisäsi osin hänen muuttohalujaan pois Tikkurilasta.

”Pyrin nyt muuttamaan Helsinkiin osin tämän takia. En enää uskalla jättää autoa parkkiin aivan kotini lähelle, vaan joudun parkkeeraamaan sen selvästi kauemmas”, hän sanoo.

”Tämä on naurettavaa turhaa kiusantekoa.”