Vantaalla on parkkipaikka, jonne juuri kukaan ei uskalla jättää autoaan - Vantaa | HS.fi
Vantaa|HS Vantaa

Vantaalla on parkkipaikka, jonne juuri kukaan ei uskalla jättää autoaan

Pakkalan Elannontiellä on pysäköintialue, josta on ilmoitettu poliisille poikkeuksellisen paljon ajoneuvoihin kohdistuneita vahingontekoja.

Pakkalan Elannontiellä säilytetty asuntovaunu tuhottiin täysin tammikuun puolivälissä. Kuva: Joonas Lakka

Julkaistu: 20.2. 11:58, Päivitetty 20.2. 12:03

Vantaan Pakkalassa on Elannontiellä pysäköintialue, jossa tapahtuu toistuvasti ilkivaltaa. Parkkipaikka sijaitsee Jumbon kauppakeskuksen ja HK:n lihatehtaan kupeessa.

HS Vantaan tavoittaman silminnäkijän mukaan valtaosa parkkipaikan autoista on tälläkin hetkellä hajotettu. Silminnäkijä kertoo soittaneensa useita kertoja poliisille, sillä hän on nähnyt alueella epämääräistä liikehdintää ja taskulamppujen valoja.

Parkkipaikalla tehtiin viime vuonna kahdeksan vahingontekoa ja tänä vuonna poliisi on saanut yhden ilmoituksen, kertoo rikoskomisario Leif Malmberg Itä-Uudenmaan poliisista.

HS Vantaa kirjoitti tammikuun puolivälissä samaisesta parkkipaikasta, kun siellä murjottiin kolmea matkailuajoneuvoa. Poliisi tutkii näitä tapauksia vahingontekona. Toinen alaikäisistä vahingontekijöistä on saatu kiinni.

Lue lisää: Asuntovaunu hakattiin täysin tohjoksi silmittömässä hyökkäyksessä Vantaalla: Paikalta otettiin kiinni alle 15-vuotias

”Valitettavasti näitä tapahtuu, eivätkä ne kaikki ole parkkipaikkakolhaisuja. Elannontien tapauksissa kysymys on puhtaasta vahingonteosta”, Malmberg kommentoi.

Tuhottujen matkailuautojen lisäksi vahingonteot ovat kohdistuneet henkilöautoihin.

Parkkipaikalla tapahtuu toistuvasti ilkivaltaa. Kuvan keskellä näkyvästä pakettiautosta on rikottu takaikkuna. Kuva: Lukijan kuva

Pysäköintialueesta käytiin keskustelua vantaalaisten omassa Facebook-ryhmässä. Näin asiaa kommentoitiin sosiaalisessa mediassa:

”Tonne ei todellakaan kannata jättää autoa. Toi on yleisessä tiedossa.”

”Tuolla lähes jokainen auto hajotetaan tai poltetaan. On iltaisin niin pimeä, ettei kukaan näe puuhasteluja.”

Rikoskomisario Malmberg kertoo, että kaikkiaan kolmessa tapauksessa vahingonteosta on epäilty alle 15-vuotiasta lasta, mutta toistaiseksi heitä ei ole tavoitettu. Poliisin mukaan valvontakamerat helpottaisivat tutkintaa huomattavasti.

Onko parkkipaikka poikkeuksellisen pahamaineinen?

”Pahamaineisuuteen en ota kantaa, mutta onhan kahdeksan tapausta vuodessa, jossa pysäköityjä ajoneuvoa vahingoitetaan, melko paljon.”