Sarjasärkijä tuhoaa bussipysäkkejä Vantaalla – Tiemestari ei ole koskaan ennen nähnyt vastaavaa riehumista - Vantaa | HS.fi
Vantaa|HS Vantaa

Sarjasärkijä tuhoaa bussipysäkkejä Vantaalla – Tiemestari ei ole koskaan ennen nähnyt vastaavaa riehumista

Viimeisen kahden viikon aikana Länsi-Vantaalla on rikottu lasisia pysäkkejä poikkeuksellisen paljon, kertoo Vantaan kaupungin tiemestari.

Rikottu pysäkki Vantaanpuistossa. Kuva: Keijo Juntunen

Julkaistu: 21.2. 16:37, Päivitetty 21.2. 16:46

Kuka rikkoo bussipysäkkejä Länsi-Vantaalla? Poliisi ja Vantaan kaupunki kaipaavat näköhavaintoja tai tuntomerkkejä pysäkkien sarjasärkijästä.

Länsi-Vantaan alueesta vastaava tiemestari Keijo Juntunen kertoo HS Vantaalle, että alueella on kahden viikon aikana rikottu 21 lasista bussipysäkkiä, eikä ilkivallan tekijää ole tavoitettu.

Pysäkkien korjaaminen teettää lisätöitä huoltoyhtiöille. Kuva: Keijo Juntunen

”Pysäkkejä on rikottu nyt erikoisen paljon, en ole kolmen vuoden työni aikana nähnyt mitään vastaavaa”, Juntunen kommentoi.

Pysäkkien rikkomisesta koituu erityisesti lisätöitä huoltoyhtiöille, jotka siivoavat rikottujen pysäkkien lasinsirut ja vaihtavat tilalle uudet lasit. Juntunen kertoo, että jokaisesta rikotusta pysäkistä laseja on pitänyt korjata yhdestä viiteen kappaletta.

”Lasinsirut ovat vaarallisia erityisesti koirantassuille.”

Joissakin pysäkeissä on kaksipuolinen mainostaulu, jonka korjaaminen on teettänyt lisätöitä kaupungille enemmän kuin pelkän lasin vaihtaminen.

Kuukausi sitten pysäkkejä rikottiin myös Itä-Vantaalla.

Kaksi pysäkkiä rikottiin tammikuussa Raitatiellä Vantaalla. Kuva: Lukijan kuva / Mila Juola

Paikallinen asukas Mila Juola todisti tilannetta tammikuussa, jossa Koivukylän Raitatiellä oli rikottu kaksi lasista pysäkkiä.

”Korjauksessa kesti useampi päivä ja lasinsiruja jäi pitkäksi aikaa”, Juola kertoo.

Lisäksi Juolan ystävät ovat harmitelleet, että myös Ilolassa on rikottu pysäkkejä paljon.

Näköhavaintoja tai tuntomerkkejä pysäkkien rikkojasta Länsi-Vantaalla voi ilmoittaa sosisaalisessa mediassa yksityisviestillä Itä-Uudenmaan poliisille tai poliisilaitoksen vihjenumeroon 0295 413 636.

Alla on kuvia Länsi-Vantaalla rikotuista pysäkeistä:

Kuva: Keijo Juntunen

Kuva: Keijo Juntunen

Kuva: Keijo Juntunen

Kuva: Keijo Juntunen

Kuva: Keijo Juntunen