Betonilähiön viereisessä joenmutkassa on Vantaalla kasa ruostuvaa metallia, jonka paikalla ollut rakennelma piti ihmiset leivän reunassa kiinni puoli vuosituhatta - Vantaa | HS.fi

Betonilähiön viereisessä joenmutkassa on Vantaalla kasa ruostuvaa metallia, jonka paikalla ollut rakennelma piti ihmiset leivän reunassa kiinni puoli vuosituhatta

Ennen kuin vantaalaiset saivat jauhoja kaupoista, kolisi 500 vuoden ajan joen varressa henkireiäksi muodostunut mylly. Sen pahin vastustaja oli kevät.

Hanabölen Myllykosken maisemaa 1900-luvun alussa. Etualalla on 1890-luvulla rakennettu pato siltoineen, sillan vasemmalla puolella on 1853–1854 rakennettu mylly. Tien varressa näkyy myllärin talo. Taustalla näkyvä suuri rakennus on Havukosken tilan navetta.

16.5.2020 12:30

Vuonna 1953 Keravanjoella vanhalla Hanabölen myllyllä oli säpinää. Komea Tapio Rautavaara, Siiri Angerkoski ja Anneli Sauli filmasivat tukkilaiselokuvaa Me tulemme taas.

Näitä kuvauksia katsoivat vastarannalla Rekolan koulun luokkaretkeläiset. Yksi koululaisista oli tuolloin ekaluokkalainen Pia Helminen. Hän muistaa, kuinka oli kaunis kevätpäivä ja jalassa olivat polvisukat ensimmäistä kertaa sinä keväänä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat