Palavaan taloon jäänyt koira pelastettiin viime hetkellä – Kuvat näyttävät, miten pelastuslaitos elvytti lemmikin Vantaalla - Vantaa | HS.fi
Vantaa|HS Vantaa

Palavaan taloon jäänyt koira pelastettiin viime hetkellä – Kuvat näyttävät, miten pelastuslaitos elvytti lemmikin Vantaalla

Vantaalla syttyi tulipalo talossa, jossa oli kaksi lemmikkiä. Huoneistosta pelastettiin koira, joka oli kärsinyt vakavasti savumyrkytyksestä ja kissa, joka oli hyvässä kunnossa.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos pelasti huoneistopalosta savumyrkytyksestä kärsineen koiran antamalla tälle lisähappea.

Julkaistu: 4.6. 15:49

Keskiviikkoiltana Vantaan Hakunilassa tapahtui huoneistopalo, joka oli mahdollisesti levinnyt keittiön liedestä perheen kotieläinten ollessa kotona keskenään. Keski-Uudenmaan pelastuslaitos riensi paikalle saatuaan ilmoituksen hätänumeron kautta.

”Saimme hälytyksen ja teimme nopeasti sammutushyökkäyksen”, Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen palomestari Juha Virolainen kertoo tilanteesta.

Huoneistosta pelastettiin koira, joka oli kärsinyt vakavasti savumyrkytyksestä ja kissa, joka oli hyvässä kunnossa. Virolaisen mukaan koiran pelastuminen oli kiinni muutamista minuuteista.

”Teimme hätäevakuoinnin hissin kautta, minkä aikana koira jo kouristeli.”

Eläimelle annettiin pikaisesti 5–10 minuutin ajan lisähappea, jonka jälkeen se virkosi ja alkoi juomaan vettä. Pelastusepisodin jälkeen koira kuljetettiin vielä eläinlääkäriin toipumaan. Virolainen kertoo, että eläinten pelastaminen kuuluu yhtä lailla pelastuslaitoksen tehtäviin kuin ihmisten pelastaminen.

Kun koira virkosi, kaikille tuli hyvä mieli.

Tilanne päättyi kaikin puolin onnistuneesti. Lemmikit selvisivät hengissä ja huoneistopalokin saatiin sammutettua nopeasti. Aineelliset vahingot jäivät näin ollen pieniksi.

”Kyllä siinä tuli kaikille hymy huulille.”

Palon sattumissyytä ei tarkalleen tiedetä, mutta sen epäillään alkaneen liedestä.

Palomestari Virolainen muistuttaa, että liesivahtia suositellaan koteihin, joissa on perinteiset vanhat liedet. Sellaiset voivat napsahtaa esimerkiksi lapsen tai eläimen liikkeestä helposti päälle. Induktioliesi puolestaan ei kuumene, ellei päällä ole liedelle tarkoitettua astiaa.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Vantaa - luetuimmat

Luitko jo nämä?