”Aina meidän ravintolalle tehdään jotain”, huokaa korsolainen pitsayrittäjä Ayetullah Yaka, jonka auto varastettiin pihasta, ajettiin Mikkeliin ja tuhottiin - Vantaa | HS.fi
Vantaa|HS Vantaa

”Aina meidän ravintolalle tehdään jotain”, huokaa korsolainen pitsayrittäjä Ayetullah Yaka, jonka auto varastettiin pihasta, ajettiin Mikkeliin ja tuhottiin

Korsolaisen pitserian auto löydettiin Mikkelistä lunastuskunnossa kaksi päivää sen jälkeen, kun auto varastettiin kummallisessa tilanteessa ravintolan pihasta. ”Minusta tuntuu, että lopetan kohta, koska aina meidän ravintolalle tehdään jotain”, sanoo yrittäjä.

Julkaistu: 2.7. 12:59, Päivitetty 2.7. 14:28

Korsossa toimivan pitsaravintola Seron henkilökunta joutui ikävän rikoksen kohteeksi maanantaina iltapäivällä kello neljän aikoihin. Pitserian Toyota Yaris -merkkinen auto varastettiin, ja se löytyi kaksi päivää myöhemmin murjottuna yli 200 kilometrin päästä Mikkelistä.

Auto ei ole enää ajokuntoinen, ja se menee ravintolan yrittäjän Ayetullah Yakan mukaan lunastukseen. Autosta oli rikottu kaikki ikkunat, peilit ja antenni. Lisäksi auton sisäverhoilu oli kauttaaltaan viilletty rikki terävällä välineellä. Poliisi ilmoitti Yakalle keskiviikkona auton löytymisestä.

”Tuntuu tosi pahalta, tämä on selvästi tehty tarkoituksella”, Yaka harmittelee tapahtunutta.

Autossa ei ollut löytöhetkellä lähes mitään ehjää.

Auto varastettiin kesken työpäivän. Kuljettaja oli hakemassa ravintolasta lisää pitsoja, kun auto lähti pitserian pihasta. Toisin sanoen auton avaimet olivat auton sisällä tapahtumahetkellä.

”Emme saa tästä mitään korvausta. Autossa oli voimassa tavallinen liikennevakuutus, mutta se ei korvaa tätä.”

Kyseinen auto oli yli kaksi vuotta toimineen pitserian pääauto. Yaka kertoo, että heidän onnekseen ravintolalla on vara-auto, jota he voivat käyttää ruoan kuljetukseen tällä hetkellä.

Rikotusta autosta löytyi Yakan mukaan paljon muutakin varastettua tavaraa. Sisällä oli muun muassa leluja, silitysrauta, vasara, veitsi, iso kivi ja biljardipallo. Lisäksi auton sisusta oli sotkettu tupakantumpeilla.

”Minusta tuntuu, että lopetan kohta, koska aina meidän ravintolalle tehdään jotain.”

Itä-Suomen poliisin komisario Sami Joutjärvi vahvistaa HS Vantaalle auton löytyneeksi keskiviikkona Mikkelin Marssitieltä. Hän selvittää, että teon motiivi on mahdollisesti ollut käyttää autoa ”keikka-autona” toisten rikosten tekemiseen, sillä autosta löytyi anastettua tavaraa.

Varastettu Toyota Yaris löytyi Mikkelistä romutuskunnossa keskiviikkona.

Vantaa - luetuimmat

Luitko jo nämä?