Pasi Arestolan kodin ohitse ajaa 62 rekkaa tunnissa – ”Tavarat kilisevät ja kolisevat”, sanoo tilanteesta tuohtunut perheenisä - Vantaa | HS.fi

Pasi Arestolan kodin ohitse ajaa 62 rekkaa tunnissa – ”Tavarat kilisevät ja kolisevat”, sanoo tilanteesta tuohtunut perheenisä

Vantaan kaupunki yritti suitsia rekkaliikennettä Vanhalla Porvoontiellä. Silti rekat ajavat kielletyllä tieosuudella edelleen.

Keskon varasto Vantaalla lisää Vanhan Porvoontien rekkaliikennettä entisestään.­

26.2. 12:33 | Päivitetty 26.2. 13:34

Vantaalainen asuinalue Hakkilankallio on kärsinyt rekkaliikenteen aiheuttamasta melusta vuosia. Alueen asukas Pasi Arestola kertoo, että melun takia heidän lapsensa eivät enää aikoihin ole nukkuneet omissa huoneissaan.

”Iso osa alueen taloista on perustettu kalliolle. Kun raskaat ajoneuvot ajavat tiellä, heijastuu ajoneuvon aiheuttama värinä kalliosta talon rakenteisiin niin, että tavarat kilisevät ja kolisevat”, hän kertoo.

Hän on asunut alueella 20 vuotta, ja vuosi vuodelta tilanne on pahentunut.

Kyseisellä tieosuudella kulkee kaupungin tietojen mukaan päivässä noin 10 000 ajoneuvoa, joista 15 prosenttia on raskasta liikennettä. Tämä tarkoittaa 1 500 rekkaa vuorokaudessa.

Keskimäärin tunnissa ohi rymistelee päälle 62 rekkaa.

”Tunnissa ohi voi mennä sata raskasta ajoneuvoa”, Arestola kertoo.

Edes yön pikkutunnit eivät ole rekkavapaata aikaa, vaan raskas liikenne kulkee pitkin Vanhaa Porvoontietä vuorokauden ympäri.

Arestolan mukaan asiaa on puitu vuosia. Kaupunki on suunnitellut alueelle muun muassa meluaitaa, mutta mikään ehdotuksista ei ole ollut toteuttamiskelpoinen.

Lopulta helmikuussa kaupunki päätti kieltää raskaan liikenteen läpiajon Vanhalla Porvoontiellä Tikkurilantien ja Kyytitien välisellä osuudella. Kielto koskee kaikkia pakettiautoja suurempia ajoneuvoja. Kiellosta ilmoitetaan liikennemerkillä.

Valitettavasti tästä ei ole ollut apua.

Rekkaliikenne jatkuu tieosuudella kielloista huolimatta, kertoo Arestola.

”Pääsyynä tälle on varmasti nykyinen minä ensin -liikennekulttuuri”, hän sanoo.

Jotkut rekkakuskeista siis vähät välittävät voimaantulleesta läpiajokiellosta.

Poliisiinkin on Arestolan mukaan otettu useamman kerran yhteyttä, jotta sääntöä valvottaisiin. Tämä ei kuitenkaan ole tuottanut tulosta.

Eniten Arestolaa huolestuttaa alueen lasten liikenneturvallisuus. Alueella rikotaan hänen havaintonsa mukaan muutenkin liikennesääntöjä.

”Lapsia kouluun autolla viedessäni joka kerta joku ajaa punaisia päin. On vähän vaikea opettaa lapsille liikenneturvallisuutta, kun aikuiset eivät noudata näitä sääntöjä”, hän sanoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat