Ympäri Vantaata lahoaa ilmoitustauluja, joissa ei lue yhtään mitään – Miksi vanha lähiöperinne rapistui? - Vantaa | HS.fi

Ympäri Vantaata lahoaa ilmoitustauluja, joissa ei lue yhtään mitään – Miksi vanha lähiöperinne rapistui?

Vantaalla lojuu useita rujossa kunnossa olevia ilmoitustauluja, joiden ainoa viesti on tyhjyys. Nyt ilmoitustauluja aiotaan tuunata uuteen kuosiin.

Vantaalta löytyy kolmisenkymmentä huonokuntoista ilmoitustaulua. Tämä esimerkki on Kaivokselasta.­

6.4. 11:43 | Päivitetty 6.4. 13:28

Vantaalla tapahtuu -ilmoitustaulut symboloivat sitä, mitä Vantaalla tällä hetkellä voi tehdä – ei mitään. Monista ilmoitustauluista aika on ajanut ohitse ja niiden ainoa tehtävä tuntuu olevan ympäristön rumentaminen.

Aikanaan ilmoitustaulut olivat tarpeellisia ja hyvin käytettyjä. Kaupungilta pyydettiin ilmoitustauluja asutusalueille.

”Erityisesti haja-asutusalueilla ilmoitustaulut olivat hyvä yhteydenpitoväylä asukkaille”, kertoo Vantaan kaupungin kunnossapitopäällikkö Jyrki Vättö.

Vättö arvelee, että tällä hetkellä ilmoitustauluja on jäljellä noin kolmisenkymmentä. Uusia ei enää asenneta ja vanhat poistetaan, kun ne alkavat olla ”huonossa hapessa”.

”Aika on mennyt ohi niistä.”

Tässä ilmoitustaulutyyliä Rekolassa.­

Mutta eipäs hosuta. Ihan vielä ei ole aika kuopata kaikkia ilmoitustauluja, sillä nyt jäljellä oleville ilmoitustauluille aiotaan antaa tekohengitystä.

Vantaan kaupungin markkinointiosaston tempauksessa ilmoitustaulut aiotaan tuunata. Tempauksen tarkoitus on samalla saada huomiota Tapahtumien Vantaa -sivustolle ja sähköiselle tapahtumakalenterille.

”Paperijulisteiden sijaan ihmisiä kannustetaan lisäämään tapahtumia sähköiseen kalenteriin”, kertoo Vantaan kaupungin markkinointipäällikkö Laura Invenius.

Huhtikuun aikana markkinointiosasto etsii tiimejä, jotka voisivat tuunata ilmoitustauluja.

”Tiimit voivat olla esimerkiksi päiväkodeista, oppilaitoksista tai yrityksistä. Tuunaajat saavat vapaat kädet.”

Osallistuneiden kesken järjestetään kilpailu ja eniten ääniä saaneelle on luvassa palkinto. Voittaja julkistetaan Vantaa-päivänä 15.5.

Halukkaat voivat ilmoittautua tämän linkin kautta: https://link.webropol.com/s/tuunataantaulut

Lue myös: Keskellä Vantaata seisoo huoltoasema, joka näyttää Sydneyn oopperatalolta – Nyt se päätyi mannekiiniksi merkilliseen mainoskampanjaan

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat