Vantaalainen yrittäjä avasi liikkuvan kuntosalin: Pakettiauto tuo puntit tilauksesta pihalle, koska avin sulkupäätös ei koske ulkoliikuntaa - Vantaa | HS.fi

Vantaalainen yrittäjä avasi liikkuvan kuntosalin: Pakettiauto tuo puntit tilauksesta pihalle, koska avin sulkupäätös ei koske ulkoliikuntaa

Kuntosaliyrittäjä Sami Muhosen ”Liikkuvat puntit” on tilattu esimerkiksi lasten jalkapallotreenien ajaksi kentän laidalle. Toiminta on mahdollista, koska viranomaisten määräykset koskevat vain sisäliikuntaa.

Sami Muhosen Liikkuvat puntit -yritys kuljettaa treenivälineitä ulkotiloihin. Tässä vanhemmat kuntoilevat jalkapallokentän laidalla lasten potkiessa palloa.­

7.4. 15:28

Kun asiakkaat eivät päässeet kuntosalille, vantaalainen kuntosaliyrittäjä Sami Muhonen päätti tuoda kuntosalin asiakkaiden luokse.

Niin syntyi idea liikkuvasta kuntosalista, jossa painot ja puntit kulkevat pakettiautossa haluttuun paikkaan. Liikkuvat puntit -yritykseltä voi tilata treenin valmennuksella tai ilman.

Muhonen kertoi palvelustaan Facebookin Vantaan puskaradiossa viime viikolla. Ilmoitus keräsi nopeasti yli tuhat tykkäystä.

”Mitä oudompi paikka, sitä hienompi treenikokemus”, Muhonen kirjoitti.

Kuntosalit ja muut liikuntatilat suljettiin Etelä-Suomen aluehallintoviraston (avi) määräyksestä viime torstaina, ja ne pysyvät kiinni huhtikuun 14. päivään saakka. Aiemmin tilat sai pitää auki, jos niissä oli kerrallaan enintään kymmenen ihmistä.

Avi on saanut useita ilmoituksia kuntosaleista, jotka kiertävät sulkupäätöstä.

Lue lisää: Osa kuntosaleista yrittää väistää sulkemisen tarjoamalla harjoittelua ”yksityistilaisuutena” – Avi: ”Erittäin paljon ristiriidassa lain kanssa”

Avin elinkeinovalvontayksikön päällikkö Marko Peltosen mukaan sulkumääräys koskee urheilua sisätiloissa. Ulkotiloissa tapahtuvaa liikuntaa se ei siis rajoita.

”Se ei poista sitä, että kaikkea kokoontumista ja kaikenlaisia tilanteita, joissa on mahdollista altistua, tulisi välttää.”

Jos ulkona kokoontuu alueellisesti tai toiminnallisesti rajatussa tilassa yli 50 ihmistä, täytyy järjestäjän Peltosen mukaan huolehtia aluehallintoviraston määräyksen mukaisesti siitä, että tilassa on mahdollista välttää lähikontakteja.

Sami Muhonen kertoo keskustelleensa liikkuvasta kuntosalistaan aluehallintoviraston kanssa. Muhosen mukaan treenaaminen tapahtuu ulkoilmassa, ja asiakkaita on kerrallaan korkeintaan kymmenen henkeä.

Liikkuvien punttien varustevalikoimasta löytyy esimerkiksi kisahyväksytty comboteline ja olympiatanko.­

Vielä vuosi sitten Sami Muhonen työskenteli ilmailualalla. Koronavirusepidemia vei kuitenkin työt, joten Muhonen päätti keskittyä kakkostyöhönsä liikuntavalmentaja. Pian hän huomasi, ettei tilanne liikunta-alalla ole juuri parempi.

”Tajusin, että tässä on kaksi vaihtoehtoa: ottaa riski tai itkeä rivissä muiden mukana, kun sannamarinit kieltävät sitä sun tätä.”

Sami Muhonen on työskennellyt liikunta-alalla kymmenen vuotta.­

Liikkuvat puntit on tähän mennessä tilattu jo esimerkiksi työhyvinvointipäiville ja syntymäpäiväyllätykseksi asiakkaan takapihalle. Erään pihapiirin äidit kuntoilevat Muhosen opastuksella viikoittain.

Muhonen vetää treenejä myös lasten jalkapallojoukkueen vanhemmille kentän laidalla sillä välin, kun lapset potkivat palloa.

”Asiakkaat määrittelevät, mikä tämä palvelu on. Minulla ei ole mitään valmista menua, vaan lähes kaikki on mahdollista tämän konseptin ympärillä.”

Kuntosaliyrittäjä Sami Muhosen mukaan Liikkuvat puntit on tilattu erikoisiin paikkoihin. ”Ei tiedä, mistä löytää itsensä seuraavana päivänä.”­

Muhosen mielestä erikoisin paikka, johon hänet tähän mennessä on tilattu, oli Heurekan takana parkkipaikalla. Ohi kulkevat ihmiset taputtivat kuntoilijoille.

Liikkuvat puntit on kutsuttu myös puolentoista tunnin matkan päähän Heinolaan. Muhonen sanoo, että voi sovittaessa tehdä keikkoja kauemmaksikin.

Sami Muhosen mukaan liikkuvalle kuntosalille on ollut kysyntää. Ihmiset tykkäävät treenata ulkona.

Hän uskoo, että idea toimii myös tulevaisuudessa, vaikka kuntosalit avautuvat.

”Moni on sanonut, että vaikka koronatilanne parantuisi, niin ulkona treenaaminen jää.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat