Kuolinpesästä paljastui kelloharrastajan kokoelma – Kellot löytänyt yrittäjä uskoo ostajan ilmaantuvan - Vantaa | HS.fi

Kuolinpesästä paljastui kelloharrastajan kokoelma – Kellot löytänyt yrittäjä uskoo ostajan ilmaantuvan

Vantaalainen yrittäjä ostaa kuolinpesistä kellokokoelmia kerran pari vuodessa. Nyt löytyi 38 rannekellon kokoelma.

Roman Luksson myy kellokokoelmaa, josta uskoo saavansa 200–300 euroa.

12.5. 8:35

Kuolinpesien tyhjennyksiä tekevän vantaalaisen Lukssonin toimitusjohtaja Roman Luksson osti noin vuosi sitten kuolinpesän Itä-Helsingistä. Luksson muistelee, että se oli Mellunmäessä.

Edesmenneen kelloharrastajan kotoa löytyi 38 rannekelloa ja kellojen korjaukseen vaadittavia työkaluja. Lukssonilla on paljon tavaraa varastossa ja viime viikolla hän laittoi ostamansa 38 kellon kokoelman kerralla myyntiin Huutokaupat.com -sivustolle.

”Myyn kellot eniten tarjoavalle, laitoin ne kahdeksi viikoksi myyntiin”, vuodesta 2015 asti yritystä pyörittänyt Luksson kertoo.

Edellisen kerran Luksson on laittanut kellokokoelman myyntiin kaksi vuotta sitten. Silloisessa kokoelmassa oli 50 kelloa ja hinnaksi kelloille tuli loppujen lopuksi 600 euroa.

Tämänkertaisessa kokoelmassa on Lukssonin mukaan kelloja laidasta laitaan: on halpakelloja, mutta joukossa voi olla jokunen vähän arvokkaampikin kello.

”Koko kokoelmasta arvioin saavani 200–300 euroa.”

Lukssonin mukaan kellokokoelmia tulee kuolinpesistä vastaan kerran tai kaksi vuodessa. Tavallisiakin muuttokuormia kuljettavalla Lukssonilla on kuolinpesien tyhjennyksiä ehkä kerran tai pari kuukaudessa.

”Joskus asiakas ei halua jäämistöstä mitään itselleen. Joskus kaikki tavarat viedään suoraan Sortti-asemalle. Joskus asiakas valitsee tärkeimmät perintöesineet, minä valitsen itseäni kiinnostavat ja loput viedään Sortti-asemalle.”

Kuolinpesistä löytyy tavaraa aivan laidasta laitaan: huonekaluja, kankaita ja vaikka kellokokoelmia.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat