”Hän ei enää koskaan tule meidän pariimme” – Kuollut nainen astui sisään kesken muisto­tilaisuuden, ja Tikkurilan maali­tehtaalla koettiin kaikkien aikojen järkytys - Vantaa | HS.fi

”Hän ei enää koskaan tule meidän pariimme” – Kuollut nainen astui sisään kesken muisto­tilaisuuden, ja Tikkurilan maali­tehtaalla koettiin kaikkien aikojen järkytys

Yhdysvaltalainen PPG-yhtiö on ostamassa perinteikkään Tikkurilan maalitehtaan. Paljasjalkaisella tikkurilalaisella Ritva Nordlundilla on läheinen side tehtaaseen. Hänen äitinsäkin oli jo siellä töissä.

Ritva Nordlund Tikkurilan vanhan kunnostetun polttouunin piipun edustalla. Nordlundin mukaan maalitehdas oli jo 1960-luvulla edistyksellinen työnantaja. Tehtaassa oli oma lääkäri, joka päivä sairaanhoitaja ja työntekijät saivat tarvittaessa lainaa huoltokassasta.

4.6. 19:00 | Päivitetty 5.6. 16:00

Tikkurilan Väritehtaiden entinen työntekijä Ritva Nordlund tunsi haikeutta, kun hän ensimmäisen kerran tänä keväänä kuuli, että hänen vanha työpaikkansa ollaan myymässä amerikkalaisille. Yhdysvaltalaisesta PPG Industries -yhtiöstä on tulossa Tikkurila Oyj:n uusi omistaja.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat