Harvojen tuntemassa jugendhuvilassa asuu erikoislaatuinen suku – Kuuluisan dynastian jälkeläiset asuvat talossa, jolle ei ole sataan vuoteen tehty juuri mitään - Vantaa | HS.fi

Harvojen tuntemassa jugend­huvilassa asuu erikois­laatuinen suku – Kuuluisan dynastian jälkeläiset asuvat talossa, jolle ei ole sataan vuoteen tehty juuri mitään

Länsisalmessa oleva Kärraksen tila on ollut saman suvun hallussa yli sata vuotta. Tilan osti aikanaan hatuntekijä Johan Wahlman kesähuvilaksi perheelleen.

Ole Wahlmanin isoisoisä Johan omisti aikanaan J.R. Wahlmanin hattuliikkeen, joka valmisti muun muassa silinterihattuja. Yhä olemassa olevan E.R. Wahlman -liikkeen perusti Johan Wahlmanin poika Elis.

12.6. 7:00 | Päivitetty 12.6. 8:16

Ole Wahlman istuu kotitalonsa Kärrasin lasiverannalla. Samaisella verannalla on aikanaan istunut Olen isä, isoisä ja isoisoisä Johan Wahlman.

Jo silloin, 1900-luvun alussa, osa verannan ikkunaruuduista on ollut värilasia. Ihmeellistä kyllä, yli sadan vuoden aikana ruuduista on särkynyt vain yksi, vaikka ihmisiä on tullut ja mennyt ja sodan aikana pommeja putoili lähialueelle. Hyvä niin, sillä ruutuja tuskin saa ihan lähimarketista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat