”Auta minua!” Rivitalon postilaatikkoon ilmestyi Vantaalla mystinen avunpyyntö, joka sai naapuruston varpailleen - Vantaa | HS.fi

”Auta minua!” Rivitalon postilaatikkoon ilmestyi Vantaalla mystinen avunpyyntö, joka sai naapuruston varpailleen

Käsikirjoitettu avunpyyntölappu huolestutti rivitaloasukkaita Vantaalla. Itä-Uudenmaan poliisin mukaan asiasta ei ole selvinnyt mitään, mikä johtaisi lähettäjän luokse.

Marika Honkaluoman postilaatikkoon ilmestyi avunpyyntöviesti ilman yhteystietoja.

10.6. 16:05

MystINEN lappu hermostutti tiistaina rivitaloasukkaita Vantaan Nissaksessa.

Marika Honkaluoman postilaatikosta löytyi taiteltu paperilappu, johon oli kirjoitettu suurin mustin kirjaimin ”Help Me!” eli ”auta minua!” Yhteystietoja tai selvää vihjettä lähettäjästä ei ollut.

”Kyllä me pelästyttiin sitä. Jos vaikka kotiväkivallan uhri yrittää vaivihkaa pelastautua”, Honkaluoma sanoo.

Hän kertoo kyselleensä naapureilta asiasta, mutta kukaan ei tiennyt lapun jättäjästä eikä ollut nähnyt mitään.

”Tässä me ollaan mietitty päät puhki pari päivää, että mikä se voi olla.”

Koska lappu oli Honkaluomalle ja hänen puolisolleen täysin käsittämätön, hän päätti heti kirjoittaa tapauksesta Facebookiin Vantaan puskaradioon sekä Naistenhuone -kanavalle.

Ilmoitukseen ehti tulla lähes sata kommenttia ennen kuin Honkaluoma sulki kommentoinnin. Ryhmässä pohdittiin yhteistuumin, onko kyseessä esimerkiksi pila tai varkaiden tekemä merkkaustoimenpide.

Suurin osa arvaili, että kyseessä saattaa olla kotiväkivallan uhrin varovainen avunpyyntö.

Oikeassa alakulmassa oleva musta viiva herätti huomiota. Sen arvuuteltiin liittyvän joissain Lähi-idän maissa käytössä olevaan tapaan merkata kuolleen henkilön kuvaan musta viiva. Sitäkin pohdittiin, voiko merkki olla jonkinlainen viite avunpyytäjän sijainnista taloyhtiössä.

Kukaan ei tiedä, miksi pitkästä postilaatikkorivistä lappu laitettiin juuri Honkaluoman laatikkoon.

Spekulaationtäyteisen päivän päätteeksi Honkaluoma sai poliisilta soiton. Joku Facebook-ryhmäläinen oli tehnyt asiasta ilmoituksen.

Yleisjohtaja komisario Jere Pääkkönen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta vahvistaa, että asia on tullut heidän tietoonsa.

Poliisi kävi Nissaksessa ja pyrki selvittämään tapausta, mutta mitään vihjeitä lapun lähettäjästä ei ole löytynyt. Myöskään kenelläkään paikan päällä ei ilmennyt hätää.

Pääkkösen mukaan asia jää näillä tiedoilla uuden ilmoituksen varaan.

”Ei tämä mikään yleinen avunhankintakeino ole, jos tämä ylipäätään semmoinen on. Ja ihmiset tekevät välillä sitä sun tätä ja jättävät erikoisia lappuja ympäriinsä”, Pääkkönen sanoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat