Vantaa haaveilee suurta saunaravintolaa paraatipaikalle – Kilpailu poiki vain yhden ehdotuksen, joka näyttää simpukalta - Vantaa | HS.fi

Vantaa haaveilee suurta sauna­ravintolaa paraati­paikalle – Kilpailu poiki vain yhden ehdotuksen, joka näyttää simpukalta

Tikkurilan jokirannan sauna-ravintolakilpailun tuli yksi ehdotus: vuollejokisimpukasta inspiraationsa saanut Vuolle.

Heurekan läheisyyteen suunnitellussa sauna-ravintola Vuolteessa on lähes 1000 neliötä tilaa. Rantaan kaavaillaan laituria, jolta pääsee uimaan ja melomaan.

10.11.2021 15:06 | Päivitetty 10.11.2021 15:31

Vapise Kuusijärvi, sinulle on tulossa kilpailija Vantaalle. Heurekan viereen suunniteltu yleinen sauna on lähempänä toteutustaan.

Vantaan kaupunki järjesti liikepaikanluovutuskilpailun sauna-ravintolalle Tikkurilan jokirantaan. Ehdotusten jättöaikaan mennessä kaupungille lähetettiin yksi ehdotus, nimimerkiltään "Vuolle".

Vuolle on saanut inspiraationsa harvinaisesta vuollesimpukasta, jota esiintyy Vantaan- ja Keravanjoessa.

Suunnitelmaselostuksen mukaan Vuolteessa ”simpukan kuoren alle voi asettua aistimaan Tikkurilan jokimaisemaa ja sen elämää uudesta, mielenkiintoisesta näkökulmasta.

Vuolle-saunan viereen suunnitellaan padel-kenttiä ja rantabulevardia.

Vuolletta kaavaillaan läheisen Silkkisillan kävelysillan länsipuolelle, joen mutkaan. Vuolteen sisältä löytyisi kaksi saunaa, poreallas ja 200-paikkainen ravintola.

Rakennuksen huoneistoala on noin 955 neliötä. Terassin pinta-ala on noin 580 neliötä. Kokonaisuuteen kuuluu ulkouima-allas.

Joen rantaan kaavaillaan promenadia ja pientä laiturialuetta, josta melonta ja uiminen on mahdollista. Rannan suunnitelmissa on myös kelluva esiintymislava pienimuotoisia konsertteja tai muita esityksiä varten.

Vuolteen taakse on tarkoitus rakentaa padel-kentät ja ulkokuntosali.

Alue vuokrataan voittaneelle taholle pitkäaikaisella vuokrasopimuksella.

Hankkeen toteutus vaatii asemakaavamuutoksen. Vantaan kaupunkiympäristölautakunta käsittelee kilpailun voittajan valintaa joulukuussa 2021. Ehdotuskoosteeseen voi tutustua Vantaan kaupungin verkkosivuilla tässä osoitteessa. Palautetta ehdotuksesta voi jättää 24.11. asti.

Lue lisää: Vantaa havittelee yleistä saunaa Keravanjoen rantaan Tikkurilaan

Lue lisää: Vantaa rakentaa vaivihkaa upeaa jokimiljöötä

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat