Vantaalaisille tuttu maisema mullistuu, kun ikonisen maamerkin purkaminen alkaa - Vantaa | HS.fi

Vantaalaisille tuttu maisema mullistuu, kun ikonisen maamerkin purkaminen alkaa

Hiekkaharjun vanhan vesitornin purkaminen kestää noin vuoden.

Hiekkaharjun vanha ja uusi vesitorni kuvattuna tänä syksynä.

22.11. 16:24

Maisema muuttuu pian taas selvästi Hiekkaharjun ja Simonkylän kaupunginosien rajalla Itä-Vantaalla.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY) käynnistää Hiekkaharjun vanhan vesitornin eli Tikkurilan vesitornin purkamisen. Tornin purku kestää noin vuoden. HSY:n hallitus hyväksyi purku-urakan hankinnan kokouksessaan viime perjantaina.

Suunnitelman mukaan varsinainen purkutyö päästään aloittamaan suojaustelinetöiden valmistuttua alkuvuonna 2022.

”Otimme Hiekkaharjun uuden vesitornin käyttöön viime toukokuussa. Torni on toiminut hyvin turvaten Itä-Vantaan vedenjakelua, ja siitä on tullut myös näyttävä osa kaupunkikuvaa”, kertoo HSY:n toimitusjohtaja Tommi Fred tiedotteessa.

Lue lisää: Tuskallisen hitaasti edennyt vesitorni saatiin vihdoin käyttöön Vantaalla, ja siitä tuli samalla lähistön maamerkki

Lue lisää: Tänne ei ulkopuolisilla ole mitään asiaa – Kuvat näyttävät, miltä Vantaan vuosia rakennettu ”betonisieni” näyttää sisältä

Purku-urakan aikana liikennemäärät lisääntyvät väliaikaisesti Talvikkitiellä ja Leinikkitiellä sekä lähiympäristössä. Purkutyön edetessä työmaalta kuuluu myös normaalia enemmän melua.

Kun torni on purettu, alue ennallistetaan. Ennallistamisen jälkeen HSY tulee luovuttamaan nyt vuokralla olevan alueen Vantaan kaupungille.

Lisätietoa aiheesta löytyy HSY:n verkkosivuilta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat