Vantaalainen kirkonkello päätyi saksalaiseen pikkukylään, jossa sen ennustetaan soivan vielä 2200-luvullakin - Vantaa | HS.fi

Vantaalainen kirkonkello päätyi saksalaiseen pikkukylään, jossa sen ennustetaan soivan vielä 2200-luvullakin

Tikkurilan kirkon vanha kello soi nyt Zorgen kyläläisten ilona. Vanhasta kellosta tuli joutava uuden kirkon myötä. Uudessa kirkossa ei ole kellotornia.

Supavit Nummelin ja saksalainen yhteistyökumppani Sebastian Wamsiedler Tikkurilan vanhan kirkonkellon vieressä.

17.12.2021 10:17

Yksi Tikkurilan vanhan kirkon kolmesta kellosta on saanut uuden kodin Saksasta, pienestä Zorgen kylästä. Kello soi siellä Kurpark Zorge kirchen tapulissa.

”Sitä voi soittaa siellä vähintään 200 vuotta. Ja jos soitetaan oikein, niin paljon kauemminkin”, sanoo kirkontorniteknikko Supavit Nummelin.

Kello asennettiin Tikkurilan kirkkoon vuonna 1969. Kellosta tuli tarpeeton, kun vanha kirkko purettiin vuonna 2018. Uudessa Tikkurilan kirkossa ei ole perinteistä kellotapulia, eikä perinteisiä kelloja.

Tähän saksalaisen Kurpark Zorge kirchen mäen päällä olevaan tapuliin Tikkurilan kirkon vanha kello asennettiin. Itse kirkko on alempana kylässä.

Tikkurilan uuteen kirkkoon rakennettiin carillon-tornikellopeli, johon vanhoista kellosta kelpuutettiin vain pienin. Kellopelin rakensi Supavit Nummelin. HS Vantaa kertoi kellojen rakennuksesta vuonna 2020.

Suurin kelloista odottelee uutta käyttöä edelleen Nummelinin kotona. Saksaan nyt myyty kello oli kirkonkelloista keskimmäinen.

Kello päätyi Saksaan Nummelinin yhteyksien kautta.

Nummelinin saksalainen yhteistyökumppani kyseli, josko joku olisi kiinnostunut kellosta ja kirkko Zorgesta ilmoittautui. Myyntihinta on salaisuus, mutta yleisesti kunnon kirkonkellot maksavat tuhansia euroja.

Nummelin oli paikalla Saksassa luovuttamassa kelloa asiakkaalle. Videon kellon ensisoitosta voit nähdä tästä:

Lue lisää: Supavit Nummelinin koti saa silmät selälleen: 21-vuotias rakentaa satojen kellojen keskellä ainutlaatuista koneistoa, josta pian kuulee koko Vantaa

Lue lisää: Vaivaannuttava yllätys Tikkurilan kirkon työmaalla: Ainutlaatuiset kellot jäivät piiloon ääntä hajottavan tiilimuurin taakse

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat