”En mä tiedä” ja ”Iha sama” – Kahden vantaalaisravintolan lasten menussa komeilevat lauseet, jotka ovat monille vanhemmille piinallisen tuttuja - Vantaa | HS.fi

”En mä tiedä” ja ”Iha sama” – Kahden vantaalais­ravintolan lasten menussa komeilevat lauseet, jotka ovat monille vanhemmille piinallisen tuttuja

Ravintolayrittäjä Mikko Sorjolahden mukaan lapset ovat olleet tyytyväisiä ruokalistan nimiin, koska he ovat kokeneet, että annokset ovat juuri heille.

Tämä annos on aikuisille, mutta lapsiasiakas voi hampurilaisnälkäänsä tilata ”En mä tiedä” -annoksen.

28.12.2021 12:42 | Päivitetty 28.12.2021 13:41

”Iha sama”, ”En mä tiedä”, ”Mä en haluu tota”, ”Ei mul oo nälkä”. Kuulostavatko tutuilta kommenteilta?

Vantaalainen ravintolayrittäjä Mikko Sorjolahti päätti ottaa lasten suusta tutut lauseet suoraan lasten menun annosnimiksi. Omia lapsia Sorjolahdella ei ole, mutta yrittäjä on kuullut kommentit lapsiasiakkaiden vanhemmilleen sanomina moneen kertaan.

Hän avasi Myyrmäen asemalla Mike’s Diner -ravintolan vuonna 2015.

”Samat annosnimet otettiin käyttöön myös maaliskuussa avatussa Mike’s Dinerissa Tikkurilassa”, Sorjolahti kertoo.

Hänen mukaansa nimeämistyyliä on Myyrmäen-avauksen jälkeen matkittu muualla maassa. Myös hän otti mallia hauskoihin nimiin muualta.

”Jollain amerikkalaisella sivustolla oli vastaavia annosnimiä. Ajattelin, että tällaiset nimet pitää ottaa käyttöön meilläkin.”

Mikko Sorjolahti perusti ensimmäisen Mike’s Diner -hampurilaisravintolan Myyrmäen asemalle vuonna 2015. Kuvassa Sorjolahti istuu asemalle tuomansa pianon luona.

Sorjolahti sanoo, että lapsiasiakkaat ovat olleet annosten nimiin tyytyväisiä.

”Heille on herännyt mielenkiinto, että nämä annoksethan on tarkoitettu juuri minulle. Annoksista on tullut henkilökohtaisempia.”

Se ei taas yrittäjänkään kannalta ole mikään pikku juttu.

”Lapset ohjaavat koko perhettä.”

Mutta mitä sitten saa, jos tilaa listalta ”En mä tiedä” -annoksen? Juustohampurilaisen. Ranskalaiset taas myydään nimellä ”Mä en haluu tota” ja lasten makkaraperunat nimellä ”Ihan sama”.

Ja jos asiakas herkuttelisi mielellään kanakorilla, hän sanoo kassalla tilauksena ytimekkäästi: ”Ei mul oo nälkä”.

Vielä maaliskuussa Sorjolahti suunnitteli kolmannen Mike’s Diner -ravintolan avaamista Helsingin Arabianrantaan.

Lue lisää: Mikko Sorjolahti marssii vastavirtaan keskellä pandemiaa ja laajentaa 1950-lukua henkivää ravintolaketjuaan

Hämeentien-ravintolan suunnitelmat ovat kuitenkin nyt koronapandemian takia jäissä.

”Näin epävarmassa tilanteessa ei kannata tehdä suuria päätöksiä”, Sorjolahti perustelee.

Aiheeseen liittyvää

Mikko Sorjolahti katseli, kuinka juopot opettivat nuorempiaan juomaan Lasolia Myyrmäen asemalla – Asema saatiin rauhoitettua yllättävällä tavalla

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat