Pitkä odotus näköala­paikalle jatkuu: Vantaalaiselle mäelle on määrä tehdä näyttävä ulkoilu­alue, mutta nyt kaupunki jatkaa läjitystä ainakin 20 vuotta

Vantaan kaupunki on päättänyt jatkaa Petikonhuipun käyttöä maamassojen läjityksessä.

Petikonhuipun täyttömäeltä näkee Helsinkiin asti. Taustalla näkyy Pasilan rakennuksia ja Kalasataman tornitalot. Edustalla Martinlaakson voimalaitos.

9.3. 16:28

Petikonhuipun, entiseltä nimeltään Pitkäsuon, käyttö täyttömäkenä jatkuu ainakin seuraavat 20 vuotta. Vantaan kaupunki tiedotti asiasta tänään keskiviikkona.

Pyymosantiellä sijaitsevan alueen käyttö maanläjitykseen oli tarkoitus lopettaa jo aiemmin, mutta täyttöä on jatkettu, sillä kaupungilla ei ole käytettävissä korvaavaa maanläjityspaikkaa.

Petikonhuippu on tällä hetkellä Vantaan ainoa käytössä oleva täyttömäki. Se on otettu käyttöön vuonna 1989.

Vantaalla oli ennen yleisessä käytössä myös Kulomäen maanvastaanottoalue eli Kulokukkula. Sen käyttö yleisenä täyttömäkenä päättyi vuonna 2011, minkä jälkeen sinne on toimitettu maa-aineksia enää kaupungin omilta työmailta.

Kun Kulokukkulan käyttö aikanaan lopetetaan, myös siitä muokataan ulkoilualue. Aluetta käytetään kuitenkin maanläjitykseen vielä useita vuosia.

Vantaan kaupungin vastaava rakennusmestari Jukka Leino arvio HS:n jutussa vuonna 2020, että Petikonhuipusta voitaisiin tehdä ulkoilualue noin kymmenen vuoden kuluttua. Nyt virkistyskäyttöön ottaminen siirtyy ainakin 20 vuoden päähän.

Mäki on noin sata metriä korkea, mikä tekee siitä Vantaan korkeimman yksittäisen paikan.

Lue lisää: Tähän nousee uskomaton näköalapaikka – Vantaalla on yli 30 vuoden ajan kasattu kaikessa hiljaisuudessa ulkoilualuetta, joka on jo yli sata metriä korkea

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat